özür diliyoruz sizden kusura kalmayınız, üstteki mesajı yazan site ortağıyım ve lisans benim üstüme cevap vermemekte haklısınız, ordaki sorunu yaşıyoruz, ve çözünce zaten 3.3 versiyona da geçicez zaten, yardımcı olursanız seviniriz
This is a discussion on Tags sistem Türkçe karakter sorununa pratik çözüm within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; özür diliyoruz sizden kusura kalmayınız, üstteki mesajı yazan site ortağıyım ve lisans benim üstüme cevap vermemekte haklısınız, ordaki sorunu yaşıyoruz, ...
özür diliyoruz sizden kusura kalmayınız, üstteki mesajı yazan site ortağıyım ve lisans benim üstüme cevap vermemekte haklısınız, ordaki sorunu yaşıyoruz, ve çözünce zaten 3.3 versiyona da geçicez zaten, yardımcı olursanız seviniriz
http://www.vbseo.com/usercp/customer_profile/ Prioritized Support kısmından ortağınızın ismini girerseniz bu sorun ortadan kalkar.
Etiketlerde primary id etiket değerinin kendis olduğundan dolayı default olarak karakter değişkenleri deaktif durumdadır. Bu etiketlerin çakışmasını engeller. Karakter sorunu çıksada biz bu şekilde kalmasını tavsiye ediyoruz.
Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.
vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!
Twitter:@Depkac
Personal Blog : Mert Gökçeimam
Teşekkürler, bizi yapmak istediğimiz olayımız, mesela bu konudaki gibide olsa "tag lazım tag " gibi karakterleri hiç gösterememe sorunu var, burda çözülmüş gözküyor, olmasa yok diycez ama sanırım var ama biz eksik bşeyler yapıyoruz
config_vbseo.php dosyasında alttaki ayar nedir ?
PHP Code:define('VBSEO_URL_TAGS_FILTER', 0);
Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!
şeklindedefine('VBSEO_URL_TAGS_FILTER', 1);
1 i 0 yapıp değiştirin ayarlarınızı boş bir kere kaydedin
Bunu yaptım, çok iyi oldu, teşekkürler.
Bir Ateş Yakalım ki, Cümle Dertler Kül Olsun.
Mert bey, benim sitemde türkçe karakter sorunu yok fakat taglar arasında boşluk olunca, http://www.genelforum.gen.tr/tags/ta...e%20sorun.html şeklinde uzantıya yönlendiriyor. Boşluklar arasına %20 yerine + yada - işareti koyabilir miyiz ?
Bu tagları en düzgün şekilde nasıl ayarlıyabiliyoruz bir türlü bulamadım. Konu hakkında yardımcı olabilicek yok mu ?
Belirtmiş olduğunuz mesajda ki gibi değer 0.
Bu sorunun çözümü yokmu mert bey ?
aşağıya bir TR karakter ekledim aynı şekilde linklerde hata verdi. tıklarsanız görürsünüz
sizin dediğiniz gibi yapıyorum o zamanda konun altındaki etiketlerde kalkıyor.
sadece url deki hatanın düzeltilmesine yönelik bir değişiklik yokmu ?
floot olacak ama özür dilerim
Destek Talebi taglardaki karakter hatas? - vBulletin Destek Türkçe Yard?m Platformu vBulletin indir - vBulletin hack - Plug-in / Eklentiler - vBulletin Temalar - vBulletin TR - Template - Dil Dosyalar? - Tema - Avatarlar - Arama Motorlar? - E Ticaret
buradaki arkadaşlar sorunu çözmüş ve paylaşmalarını istirham ettim kendilerinden
Hayır halletmemişler
turkce diye link verdikleri için
içinde turkce kelimelerini veren taglari de listelemişler
ben sorunu sadece türkçe link vererek çözebildim
yani
tags.php?tag=türkçe
bundan başka da hiçbir çare yok url yi degistirirsen gider turkce ile ilgili taglari de bulur.
yanılmıyorsam
define('VBSEO_URL_TAGS_FILTER', 0);
doğru ayardır
Last edited by gorsan; 11-17-2009 at 10:42 PM.
Oraya ben deneme çüşğ diye etiket oluşturdum konunun içinde normal olarak Türkçe karakterde gösteriliyor
kelimeye tıkladığın zaman gittiği yerde url düzgün ve sorun yok
burada
konu içinde
görnümünde link olrak gideceği yerPHP Code:deneme çüşğ
yardımcı olmalarını bekliyorum arkadaşlardan ama yanıt vermemişler dahaPHP Code:http://www.vbturkiye.org/tags/deneme-cusg/
bunu vbseo nun düzeltmesi lazım nasıl blogların urlsini diğer urleleri düzeltebiliyoruz
bunda da düzenleme olması lazım... sonuçta buda bir seo konusudur...
Last edited by safakuygur; 11-17-2009 at 11:08 PM. Reason: seo yazısı