vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on Tags sistem Türkçe karakter sorununa pratik çözüm within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Originally Posted by ABDALWAHID Eski taglari import etmek ile türkce karakterlerdeki baglantiyi cözemedim, ben yanlis bilmiyor yada kullanmiyorsam zaten standart ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Social Groups | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
|
|
| ||||
| ||||
|
showthread dosyasındaki düzenlemeyi yapmama ragmen, konudaki türkçe önceden eklenmis taglar hala aynı görünüyor ? Yeni tag eklerken olan replacement i uyguladım bir sorun yok gibi şu an. Eklenenlerde sorun yok ancak önceden eklenen türkçe karakterler için showthread daki düzenleme ile çalışması gerekmiyor mu yoksa yanlıs mı anladım |
|
| |||
| |||
|
burdaki herşeyii yaptım türkçe karakterler düzeldi ama hala girmiyor taglara ne yapacaz arkadaşlar
|
|
| ||||
| ||||
|
Merhaba Zafer. includes/functions_newpost.php dosyasının içine eklediğimiz kodlarda ü harfi yok taglarda türk kelimesi geçtiğinde linklerde türkçe karakter sorunu çıkıyor (ü) harfini biz ekleyelimmi ? Edit Pardon kodları düzeltmişsiniz sorun yok. |
|
| ||||
| ||||
| Hatta vB tags aralarında boşluk olan kelimelerde boşluk yerine "+" konuluyor onuda "-" ile değiştirmek için ekleme yapabilirsiniz.
|
|
| ||||
| ||||
| Bu ayar vbseo da var
|
|
| ||||
| ||||
| Evet, görmüştüm ama yerini bulamayanlar için bir önlem gibi olabilir. |
|
| ||||
| ||||
| zoints den gelen "vbulletin tarzı tag lar var çeviriden sonra, bunları nasıl düzeltebiliriz peki |
|
| |||
| |||
|
Arkadaslar ilk mesajdaki değişiklikleri yapmamız yeterli değilmi ?
|
|
| ||||
| ||||
| Quote:
|
|
| |||
| |||
| peki bu zointin taglarını buna ekleyebildigimiz yazılmıs zamanın varsa bunu geniş bir şekilde anlatabilirmisin? zoints tagı sitemden kaldırdım ama dosyaların yedekleri var bunlarla suanki sisteme eski taglar entegre edilebilirmi
|
|
| ||||
| ||||
| Quote:
zoint taglarının olduğu etiket sql tablosunu PM olarak atarsan kontrol edebilirim. vbulletin.org'da zonints->vbtags konvert scripti varmış istersen onu deneyebilirsin. |
|
| ||||
| ||||
|
Server degistirdim önceki serverda bu degisikligi yaptikdan sona calismisti ancak simdi calismiyor nedense server ile alakali bi durum olabilirmi ? functions_newpost.php dosyam ekte bi problem varmi bakabilirmisiniz Last edited by ZeKiTuRk; 05-12-2008 at 07:08 AM. |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
Bu durumda karakter dönüşümü için karakterlerin html karşılıklarını kullanabilirsiniz; Buraya örnek paste etmek isterdim ama görüntülemede eski haline dönüyor. Buradan yararlanabilirsiniz; http://www.ascii.cl/htmlcodes.htm |
| Tags |
| boxer köpeği, puzzletr.com, sıcak taglarım var, tag lazım tag |
| Thread Tools | |
| |