This is a discussion on Tags sistem Türkçe karakter sorununa pratik çözüm within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Originally Posted by ABDALWAHID Eski taglari import etmek ile türkce karakterlerdeki baglantiyi cözemedim, ben yanlis bilmiyor yada kullanmiyorsam zaten standart ...
Mobil Teknoloji = www.maxicep.com
showthread dosyasındaki düzenlemeyi yapmama ragmen, konudaki türkçe önceden eklenmis taglar hala aynı görünüyor ?
Yeni tag eklerken olan replacement i uyguladım bir sorun yok gibi şu an.
Eklenenlerde sorun yok ancak önceden eklenen türkçe karakterler için showthread daki düzenleme ile çalışması gerekmiyor mu yoksa yanlıs mı anladım
Önceki eklenmişleri database den manuel düzeltmen lazım.
Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.
vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!
Twitter:@Depkac
Personal Blog : Mert Gökçeimam
burdaki herşeyii yaptım türkçe karakterler düzeldi ama hala girmiyor taglara ne yapacaz arkadaşlar
Merhaba Zafer.
includes/functions_newpost.php dosyasının içine eklediğimiz kodlarda ü harfi yok taglarda türk kelimesi geçtiğinde linklerde türkçe karakter sorunu çıkıyor (ü) harfini biz ekleyelimmi ?
Edit
Pardon kodları düzeltmişsiniz sorun yok.
Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.
vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!
Twitter:@Depkac
Personal Blog : Mert Gökçeimam
Arkadaslar ilk mesajdaki değişiklikleri yapmamız yeterli değilmi ?
Server degistirdim önceki serverda bu degisikligi yaptikdan sona calismisti ancak simdi calismiyor nedense server ile alakali bi durum olabilirmi ?
functions_newpost.php dosyam ekte bi problem varmi bakabilirmisiniz
Last edited by ZeKiTuRk; 05-12-2008 at 07:08 AM.
Server değiştiğine server dil ayarlarına göre sorun olmuş olabilir.
Bu durumda karakter dönüşümü için karakterlerin html karşılıklarını kullanabilirsiniz;
Buraya örnek paste etmek isterdim ama görüntülemede eski haline dönüyor.
Buradan yararlanabilirsiniz;
http://www.ascii.cl/htmlcodes.htm