vBulletin SEO Forums

SEO

vBulletin Search Engine Optimization

Buy vBSEO Now! HACKER SAFE certified sites prevent over 99.9% of hacker crime.
ne nw
vBSEO Müşteri Hesap Kontrol Arayüzü vBSEO 3.2.0 Gold Yayınlandı vBSEO Başarısı: 600rafik Artışı - 1 günde $1400 Kazanç! Crawlability Inc. SEO Teknolojisi Patentine Başvurdu  vBSEO bir forumun günde $100 Reklam geliri kazanmasına yardımcı oldu  vBSEO ile en kısa sürede $20.000 kazanmak
se sw

Tags sistem Türkçe karakter sorununa pratik çözüm

This is a discussion on Tags sistem Türkçe karakter sorununa pratik çözüm within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Originally Posted by ABDALWAHID Eski taglari import etmek ile türkce karakterlerdeki baglantiyi cözemedim, ben yanlis bilmiyor yada kullanmiyorsam zaten standart ...

Go Back   vBulletin SEO Forums > vBSEO SEO Plugin > General Discussion > Türkçe

Enhancing 80 million pages.

Register FAQ Members List Social Groups Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 05-03-2008, 07:59 PM
maxicep's Avatar
Senior Member
Big Board Administrator

Real Name: Ozan A.
Quote:
Originally Posted by ABDALWAHID View Post
Eski taglari import etmek ile türkce karakterlerdeki baglantiyi cözemedim, ben yanlis bilmiyor yada kullanmiyorsam zaten standart zoints taglarda türkce karakter yoktu dolayisi ile etiketlerde tertemiz ve sorunsuz olarak calisiyor.

Yanliz benim kullandigim eklenti import basladiktan bir süre sonra db hatasi veriyordu, takildigi noktalara baktigimda hep icinde türkce karakter bulunan yeni tag eklenen konulardi. Zaten 500 kadar yeni etiket vardi datenbanktan tag, tagsearch ve tagthread dosyalarini bosaltarak eklentiyi yeniden calistirdim sorunsuz bir sekilde islem tamamlandi.
Olay eski degil yeni tag lardaki türkçe karakter sorunu ve tag index sayfalarının birebir zoints tag gibi olabilmesi
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old 05-08-2008, 07:30 PM
maxicep's Avatar
Senior Member
Big Board Administrator

showthread dosyasındaki düzenlemeyi yapmama ragmen, konudaki türkçe önceden eklenmis taglar hala aynı görünüyor ?

Yeni tag eklerken olan replacement i uyguladım bir sorun yok gibi şu an.
Eklenenlerde sorun yok ancak önceden eklenen türkçe karakterler için showthread daki düzenleme ile çalışması gerekmiyor mu yoksa yanlıs mı anladım
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old 05-09-2008, 05:05 AM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO.com Webmaster
vBSEO Total Customer SupportvBulletin HackerBig Board Administrator

Real Name: Lizard King
Blog Entries: 3
Send a message via MSN to Mert Gökçeimam
Önceki eklenmişleri database den manuel düzeltmen lazım.
Reply With Quote
Old 05-09-2008, 05:06 AM
Senior Member

Real Name: Salim
burdaki herşeyii yaptım türkçe karakterler düzeldi ama hala girmiyor taglara ne yapacaz arkadaşlar
Reply With Quote
Old 05-09-2008, 06:11 AM
HeLL_BoY's Avatar
Member

Real Name: erol
Merhaba Zafer.

includes/functions_newpost.php dosyasının içine eklediğimiz kodlarda ü harfi yok taglarda türk kelimesi geçtiğinde linklerde türkçe karakter sorunu çıkıyor (ü) harfini biz ekleyelimmi ?

Edit

Pardon kodları düzeltmişsiniz sorun yok.
Reply With Quote
Old 05-09-2008, 06:22 AM
zbahadir's Avatar
Senior Member

Real Name: Zafer BAHADIR
Send a message via ICQ to zbahadir Send a message via MSN to zbahadir Send a message via Yahoo to zbahadir Send a message via Skype™ to zbahadir
Quote:
Originally Posted by HeLL_BoY View Post
Merhaba Zafer.

includes/functions_newpost.php dosyasının içine eklediğimiz kodlarda ü harfi yok taglarda türk kelimesi geçtiğinde linklerde türkçe karakter sorunu çıkıyor (ü) harfini biz ekleyelimmi ?

Edit

Pardon kodları düzeltmişsiniz sorun yok.
Hatta vB tags aralarında boşluk olan kelimelerde boşluk yerine "+" konuluyor onuda "-" ile değiştirmek için ekleme yapabilirsiniz.
Reply With Quote
Old 05-09-2008, 06:23 AM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO.com Webmaster
vBSEO Total Customer SupportvBulletin HackerBig Board Administrator

Real Name: Lizard King
Blog Entries: 3
Send a message via MSN to Mert Gökçeimam
Quote:
Originally Posted by zbahadir View Post
Hatta vB tags aralarında boşluk olan kelimelerde boşluk yerine "+" konuluyor onuda "-" ile değiştirmek için ekleme yapabilirsiniz.
Bu ayar vbseo da var
Reply With Quote
Old 05-09-2008, 07:20 AM
zbahadir's Avatar
Senior Member

Send a message via ICQ to zbahadir Send a message via MSN to zbahadir Send a message via Yahoo to zbahadir Send a message via Skype™ to zbahadir
Quote:
Originally Posted by Mert Gökçeimam View Post
Bu ayar vbseo da var
Evet, görmüştüm ama yerini bulamayanlar için bir önlem gibi olabilir.
Reply With Quote
Old 05-09-2008, 09:26 AM
maxicep's Avatar
Senior Member
Big Board Administrator

Quote:
Originally Posted by Mert Gökçeimam View Post
Önceki eklenmişleri database den manuel düzeltmen lazım.
zoints den gelen &quotvbulletin tarzı tag lar var çeviriden sonra, bunları nasıl düzeltebiliriz peki
Reply With Quote
Old 05-09-2008, 04:42 PM
Member

Real Name: mta
Arkadaslar ilk mesajdaki değişiklikleri yapmamız yeterli değilmi ?
Reply With Quote
Old 05-09-2008, 06:30 PM
zbahadir's Avatar
Senior Member

Quote:
Originally Posted by TrusTy View Post
Arkadaslar ilk mesajdaki değişiklikleri yapmamız yeterli değilmi ?
Tags sistemini ilk kez kullanıyorsan yeterlidir.
Reply With Quote
Old 05-09-2008, 06:40 PM
Member

Real Name: mta
Quote:
Originally Posted by zbahadir View Post
Tags sistemini ilk kez kullanıyorsan yeterlidir.
peki bu zointin taglarını buna ekleyebildigimiz yazılmıs zamanın varsa bunu geniş bir şekilde anlatabilirmisin? zoints tagı sitemden kaldırdım ama dosyaların yedekleri var bunlarla suanki sisteme eski taglar entegre edilebilirmi
Reply With Quote
Old 05-09-2008, 06:52 PM
zbahadir's Avatar
Senior Member

Quote:
Originally Posted by TrusTy View Post
peki bu zointin taglarını buna ekleyebildigimiz yazılmıs zamanın varsa bunu geniş bir şekilde anlatabilirmisin? zoints tagı sitemden kaldırdım ama dosyaların yedekleri var bunlarla suanki sisteme eski taglar entegre edilebilirmi
zoint etiketleri nasılsaklıyor emin değilim çünkü çok fazla kullanmadım ve var olanlarıda sildim.

zoint taglarının olduğu etiket sql tablosunu PM olarak atarsan kontrol edebilirim.

vbulletin.org'da zonints->vbtags konvert scripti varmış istersen onu deneyebilirsin.
Reply With Quote
Old 05-12-2008, 06:09 AM
ZeKiTuRk's Avatar
Member

Real Name: Kenan
Send a message via MSN to ZeKiTuRk
Server degistirdim önceki serverda bu degisikligi yaptikdan sona calismisti ancak simdi calismiyor nedense server ile alakali bi durum olabilirmi ?

functions_newpost.php dosyam ekte bi problem varmi bakabilirmisiniz

Last edited by ZeKiTuRk; 05-12-2008 at 07:08 AM.
Reply With Quote
Old 05-12-2008, 06:17 AM
zbahadir's Avatar
Senior Member

Quote:
Originally Posted by ZeKiTuRk View Post
Server degistirdim önceki serverda bu degisikligi yaptikdan sona calismisti ancak simdi calismiyor nedense server ile alakali bi durum olabilirmi ?

functions_newpost.php dosyam ekte bi problem varmi bakabilirmisiniz
Server değiştiğine server dil ayarlarına göre sorun olmuş olabilir.

Bu durumda karakter dönüşümü için karakterlerin html karşılıklarını kullanabilirsiniz;

Buraya örnek paste etmek isterdim ama görüntülemede eski haline dönüyor.
Buradan yararlanabilirsiniz;
http://www.ascii.cl/htmlcodes.htm
Reply With Quote
Reply

Tags
boxer köpeği, puzzletr.com, sıcak taglarım var, tag lazım tag

Thread Tools

Posting Rules