vBulletin SEO Forums

SEO

vBulletin Search Engine Optimization

Buy vBSEO Now! HACKER SAFE certified sites prevent over 99.9% of hacker crime.
ne nw
vBSEO Müşteri Hesap Kontrol Arayüzü vBSEO 3.2.0 Gold Yayınlandı vBSEO Başarısı: 600rafik Artışı - 1 günde $1400 Kazanç! Crawlability Inc. SEO Teknolojisi Patentine Başvurdu  vBSEO bir forumun günde $100 Reklam geliri kazanmasına yardımcı oldu  vBSEO ile en kısa sürede $20.000 kazanmak
se sw

Tags sistem Türkçe karakter sorununa pratik çözüm

This is a discussion on Tags sistem Türkçe karakter sorununa pratik çözüm within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Zoints tags a devam...

Go Back   vBulletin SEO Forums > vBSEO SEO Plugin > General Discussion > Türkçe

Enhancing 80 million pages.

Register FAQ Members List Social Groups Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 05-02-2008, 01:51 PM
maxicep's Avatar
Senior Member
Big Board Administrator

Real Name: Ozan A.
Zoints tags a devam
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old 05-02-2008, 07:49 PM
Senior Member
Big Board Administrator

Real Name: Abdalwahid
Blog Entries: 1
Quote:
Originally Posted by maxicep View Post
Zoints tags a devam
Aslinda yüzbinlerce eski tag larida göz önüne alacak olursak en mantiklisi bu. Ama öte yandan vbulletinin kendi eklentisini kullanmak ileriye dönük bakacak olursak daha mantikli olur gibi. Yani Zoints ile ilerleyen yillarda sorun yasama riskide var.

Bende Zoints i deaktif ettim ama tamamen kaldirmayi düsünmüyorum en azindan eski etiketlerin halen cok büyük hit getirisi var.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old 05-02-2008, 08:14 PM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO.com Webmaster
vBSEO Total Customer SupportvBulletin HackerBig Board Administrator

Real Name: Lizard King
Blog Entries: 3
Send a message via MSN to Mert Gökçeimam
Zoints taglerini import edebiliyorsunuz.
Reply With Quote
Old 05-02-2008, 08:16 PM
Senior Member
Big Board Administrator

Quote:
Originally Posted by Mert Gökçeimam View Post
Zoints taglerini import edebiliyorsunuz.
Nasil yapabiliyoruz bu islemi acaba?

Bu arada vBulletin SEO Forums - Tags bizde ü harfi kötüde olsa sayfa aciliyor burada hic bir sekilde acilmiyor?

Edit: sanirim bu eklenti... http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=170314

Last edited by ABDALWAHID; 05-02-2008 at 08:38 PM.
Reply With Quote
Old 05-02-2008, 08:38 PM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO.com Webmaster

vb.org da bir eklenti vardı. Onu kullanarak import edebilirsiniz.

taglerdeki olay tamamıyla database collation ile alakalı. Ondan her sitede farklı oluyor.
Reply With Quote
Old 05-02-2008, 08:44 PM
zbahadir's Avatar
Senior Member

Real Name: Zafer BAHADIR
Send a message via ICQ to zbahadir Send a message via MSN to zbahadir Send a message via Yahoo to zbahadir Send a message via Skype™ to zbahadir
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by ABDALWAHID View Post
Aslinda yüzbinlerce eski tag larida göz önüne alacak olursak en mantiklisi bu. Ama öte yandan vbulletinin kendi eklentisini kullanmak ileriye dönük bakacak olursak daha mantikli olur gibi. Yani Zoints ile ilerleyen yillarda sorun yasama riskide var.

Bende Zoints i deaktif ettim ama tamamen kaldirmayi düsünmüyorum en azindan eski etiketlerin halen cok büyük hit getirisi var.
Ben vBulletin tags sistemini tercih ederim. Zira zamanla daha da iyi geliştirileceğini düşünüyorum. Diğer taraftan uyumluluk sorunu olmayacaktır.

Zoints etiketlerini dönüştürmek aslında çok kolay. Elinizdeki zoints tag tablosunu PM ile iletirseniz sanırım dönüştürmenize yardımcı olabilirim.
Reply With Quote
Old 05-03-2008, 03:32 AM
maxicep's Avatar
Senior Member
Big Board Administrator

Real Name: Ozan A.
İmport işlemini yapıyoruz sorun yok ancak tag lardaki türkçe karakter sorununu çözmeden import etmek de mantıksız gözüküyor aslında

Import için vbulletin.org da bir eklenti verilmisti, tag tablosunu convert ediyordu test forumunda denedim ve başarılı olmustu
Reply With Quote
Old 05-03-2008, 07:24 AM
nodrac's Avatar
Senior Member

Real Name: suat ulutas
vb.orgdaki tag eklentisi kurdum oda benzer bir mantıkla çalışıyordu türkçe karakterleri dbye çevirerek aktarıyordu bu sayede import ettikten sonra sorun yaşamadım...

ArkaSokaK.NeT - Etiketler

yanlız vbuleltin etiket sisteminde istemediğiiz bir etiketi nasıl siliyoruz bulamadım tek tek konulardanmı silmemiz gerekiyor? Birde yasaklı etiketler gibi birşey varmı?
Reply With Quote
Old 05-03-2008, 07:44 AM
Senior Member
Big Board Administrator

Quote:
Originally Posted by zbahadir View Post
Ben vBulletin tags sistemini tercih ederim. Zira zamanla daha da iyi geliştirileceğini düşünüyorum. Diğer taraftan uyumluluk sorunu olmayacaktır.

Zoints etiketlerini dönüştürmek aslında çok kolay. Elinizdeki zoints tag tablosunu PM ile iletirseniz sanırım dönüştürmenize yardımcı olabilirim.
Tesekkür ederim, dün gece yukarida verdigim linkteki eklenti ile import islemini gerceklestirdim.

+ olayi aslinda etiketlerde seo olmamasindan kaynaklaniyor ayni mantiklada karakterlerdeki sorunun hic bir zaman düzelecegini sanmiyorum. Madem artik bu standart bir vb yamasi bu iside bence vbseo üstlenmeli ve üzerine giderseler cözeceklerinede eminim.

Quote:
Originally Posted by maxicep View Post
İmport işlemini yapıyoruz sorun yok ancak tag lardaki türkçe karakter sorununu çözmeden import etmek de mantıksız gözüküyor aslında

Import için vbulletin.org da bir eklenti verilmisti, tag tablosunu convert ediyordu test forumunda denedim ve başarılı olmustu

Eski taglari import etmek ile türkce karakterlerdeki baglantiyi cözemedim, ben yanlis bilmiyor yada kullanmiyorsam zaten standart zoints taglarda türkce karakter yoktu dolayisi ile etiketlerde tertemiz ve sorunsuz olarak calisiyor.

Yanliz benim kullandigim eklenti import basladiktan bir süre sonra db hatasi veriyordu, takildigi noktalara baktigimda hep icinde türkce karakter bulunan yeni tag eklenen konulardi. Zaten 500 kadar yeni etiket vardi datenbanktan tag, tagsearch ve tagthread dosyalarini bosaltarak eklentiyi yeniden calistirdim sorunsuz bir sekilde islem tamamlandi.
Reply With Quote
Old 05-03-2008, 07:47 AM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO.com Webmaster

Quote:
olayi aslinda etiketlerde seo olmamasindan kaynaklaniyor ayni mantiklada karakterlerdeki sorunun hic bir zaman düzelecegini sanmiyorum. Madem artik bu standart bir vb yamasi bu iside bence vbseo üstlenmeli ve üzerine giderseler cözeceklerinede eminim.
Bu konuda vBSEO en ufak birşey yapamaz ve yapmayacak. vBSEO'nun yaptığı işlem bellidir ve bu işlemler içerisinde vBulletin'in düzgün yazmadığı özellikleri tamir etmek veya hatalı database collation kullanan sitelerin sorunlarını gidermek bulunmamaktadır.

Bu işlem konu , forum isimlerinden farklıdır çünkü konu ve forum isimleri ana key olarak id kullanmaktadır. Halbuki tagler kelimenin kendisini kullanmaktadır.
Reply With Quote
Old 05-03-2008, 02:41 PM
Member

Real Name: Barış
Vbulletin 3.6 serisini kullanmaya devam etmeyi düşünüyorum bu nedenle zoints tag da, bu işlemi tam olarak nasıl gerçekleştirebileceğim hususunda yardımcı olabilecek var mı acaba ?
Reply With Quote
Old 05-03-2008, 02:52 PM
ZeKiTuRk's Avatar
Member

Real Name: Kenan
Send a message via MSN to ZeKiTuRk
tesekkür ederim zbahadir..
Reply With Quote
Old 05-03-2008, 03:40 PM
zbahadir's Avatar
Senior Member

Send a message via ICQ to zbahadir Send a message via MSN to zbahadir Send a message via Yahoo to zbahadir Send a message via Skype™ to zbahadir
Quote:
Originally Posted by nodrac View Post
vb.orgdaki tag eklentisi kurdum oda benzer bir mantıkla çalışıyordu türkçe karakterleri dbye çevirerek aktarıyordu bu sayede import ettikten sonra sorun yaşamadım...

ArkaSokaK.NeT - Etiketler

yanlız vbuleltin etiket sisteminde istemediğiiz bir etiketi nasıl siliyoruz bulamadım tek tek konulardanmı silmemiz gerekiyor? Birde yasaklı etiketler gibi birşey varmı?
vBulletin tags sistemi çok gelişmiş değil ama istediğiniz özellikler kolayca eklenebilir.

Yakında vBulletin.org'da tags özelliklerini geliştirebilecek eklentileri bulmamız an meselesi.

Tags sistemine bir kaç özellik eklemeyi düşünüyorum,istediğiniz özellikleri yazarsanız yapmaya çalışırım.

Quote:
Originally Posted by ZeKiTuRk View Post
tesekkür ederim zbahadir..
Ben teşekkür ederim.
Yardımcı olabildiysem çok sevinirim.
Reply With Quote
Old 05-03-2008, 05:33 PM
nodrac's Avatar
Senior Member

Real Name: suat ulutas
şu anda en çok lazım olucak özellik bana göre tıpkı zoints teki gibi tag cloudda etiketin yanındaki çarpı işaretine tıklayarak etiketi silebilme kolaylığı
Reply With Quote
Old 05-03-2008, 05:49 PM
zbahadir's Avatar
Senior Member

Quote:
Originally Posted by nodrac View Post
şu anda en çok lazım olucak özellik bana göre tıpkı zoints teki gibi tag cloudda etiketin yanındaki çarpı işaretine tıklayarak etiketi silebilme kolaylığı
O özelliği ekleyebilirim.
Yapınca paylaşırım
Reply With Quote
Reply

Tags
boxer köpeği, puzzletr.com, sıcak taglarım var, tag lazım tag

Thread Tools

Posting Rules