vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on Tags sistem Türkçe karakter sorununa pratik çözüm within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Zoints tags a devam...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Social Groups | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| ||||
| ||||
|
Zoints tags a devam |
|
| |||
| |||
| Aslinda yüzbinlerce eski tag larida göz önüne alacak olursak en mantiklisi bu. Ama öte yandan vbulletinin kendi eklentisini kullanmak ileriye dönük bakacak olursak daha mantikli olur gibi. Yani Zoints ile ilerleyen yillarda sorun yasama riskide var. Bende Zoints i deaktif ettim ama tamamen kaldirmayi düsünmüyorum en azindan eski etiketlerin halen cok büyük hit getirisi var. |
|
| |||
| |||
| Nasil yapabiliyoruz bu islemi acaba? Bu arada vBulletin SEO Forums - Tags bizde ü harfi kötüde olsa sayfa aciliyor burada hic bir sekilde acilmiyor? Edit: sanirim bu eklenti... http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=170314 Last edited by ABDALWAHID; 05-02-2008 at 08:38 PM. |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
Zoints etiketlerini dönüştürmek aslında çok kolay. Elinizdeki zoints tag tablosunu PM ile iletirseniz sanırım dönüştürmenize yardımcı olabilirim. |
|
| ||||
| ||||
|
İmport işlemini yapıyoruz sorun yok ancak tag lardaki türkçe karakter sorununu çözmeden import etmek de mantıksız gözüküyor aslında Import için vbulletin.org da bir eklenti verilmisti, tag tablosunu convert ediyordu test forumunda denedim ve başarılı olmustu |
|
| ||||
| ||||
| vb.orgdaki tag eklentisi kurdum oda benzer bir mantıkla çalışıyordu türkçe karakterleri dbye çevirerek aktarıyordu bu sayede import ettikten sonra sorun yaşamadım... ArkaSokaK.NeT - Etiketler yanlız vbuleltin etiket sisteminde istemediğiiz bir etiketi nasıl siliyoruz bulamadım tek tek konulardanmı silmemiz gerekiyor? Birde yasaklı etiketler gibi birşey varmı? |
|
| |||
| |||
| Quote:
+ olayi aslinda etiketlerde seo olmamasindan kaynaklaniyor ayni mantiklada karakterlerdeki sorunun hic bir zaman düzelecegini sanmiyorum. Madem artik bu standart bir vb yamasi bu iside bence vbseo üstlenmeli ve üzerine giderseler cözeceklerinede eminim. Quote:
Eski taglari import etmek ile türkce karakterlerdeki baglantiyi cözemedim, ben yanlis bilmiyor yada kullanmiyorsam zaten standart zoints taglarda türkce karakter yoktu dolayisi ile etiketlerde tertemiz ve sorunsuz olarak calisiyor. Yanliz benim kullandigim eklenti import basladiktan bir süre sonra db hatasi veriyordu, takildigi noktalara baktigimda hep icinde türkce karakter bulunan yeni tag eklenen konulardi. Zaten 500 kadar yeni etiket vardi datenbanktan tag, tagsearch ve tagthread dosyalarini bosaltarak eklentiyi yeniden calistirdim sorunsuz bir sekilde islem tamamlandi. |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
Bu işlem konu , forum isimlerinden farklıdır çünkü konu ve forum isimleri ana key olarak id kullanmaktadır. Halbuki tagler kelimenin kendisini kullanmaktadır. |
|
| |||
| |||
|
Vbulletin 3.6 serisini kullanmaya devam etmeyi düşünüyorum bu nedenle zoints tag da, bu işlemi tam olarak nasıl gerçekleştirebileceğim hususunda yardımcı olabilecek var mı acaba ?
|
|
| ||||
| ||||
|
tesekkür ederim zbahadir..
|
|
| ||||
| ||||
| Quote:
Yakında vBulletin.org'da tags özelliklerini geliştirebilecek eklentileri bulmamız an meselesi. Tags sistemine bir kaç özellik eklemeyi düşünüyorum,istediğiniz özellikleri yazarsanız yapmaya çalışırım. Ben teşekkür ederim. Yardımcı olabildiysem çok sevinirim. |
|
| ||||
| ||||
|
şu anda en çok lazım olucak özellik bana göre tıpkı zoints teki gibi tag cloudda etiketin yanındaki çarpı işaretine tıklayarak etiketi silebilme kolaylığı
|
|
| ||||
| ||||
| Quote:
Yapınca paylaşırım |
| Tags |
| boxer köpeği, puzzletr.com, sıcak taglarım var, tag lazım tag |
| Thread Tools | |
| |