vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on Tags sistem Türkçe karakter sorununa pratik çözüm within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Tag sistem Türkçe karakter sorununa basit bir çözüm yolu buldum ve bu sorunu yaşayanlara faydası olabileceğinden paylaşmak istedim. Eski kodları ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| ||||
| ||||
| Tag sistem Türkçe karakter sorununa basit bir çözüm yolu buldum ve bu sorunu yaşayanlara faydası olabileceğinden paylaşmak istedim. Quote:
Bu kez editlememiz gereken dosya; includes/functions_newpost.php Bul : Quote:
Quote:
Demo : http://www.bizimforumlar.com/forum/ Last edited by zbahadir; 05-02-2008 at 10:05 AM. Reason: Yeni ve kesin yöntem |
|
| ||||
| ||||
| verdiginiz demo linkteki tag linki Bizim Forumlar - Etiketler en bastaki çeşit kelimesi nasil cikiyor bi bakarmisiniz .. |
|
| ||||
| ||||
| Sayfayı refresh etmeden etiketler aktif olmuyor sonra farkettim onun için ufak bir çalışma daha yapıyorum, birazdan onuda eklerim. |
|
| ||||
| ||||
| Zafer , Ilk önce tags'leri tags/ olarak yeniden seçip kaydedip sonra config_vbseo.php dosyasında ne yazdığına bakar mısın PHP Code: |
|
| |||
| |||
| Hello sorry for my intrusion, can you explain in english, i have a same problem with french characters |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
You must use it at your own risk : in showthread.php find PHP Code: PHP Code: |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
Code: define('VBSEO_URL_TAGS_HOME', 'tags/');
define('VBSEO_URL_TAGS_ENTRY', 'tags/%tag%.html');
|
|
| ||||
| ||||
| Quote:
$vbseo_url_formats kısmında tags/ olarak gözüküyor mu ? Kusura bakma Zafer seni yoruyoruz. |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
Siz bizim için o kadar yoruluyorsunuz. Evet, tags/ olarak görünüyor. Yalnız dikkatimi çeken bir şey oldu; kodlara bakarken bir yerde tags defined olarak tanıtılmış ondan olabilir mi? Arkadaşlar! Bu arada tags Türkçe karakter sorununu çözdüm gibi. Siz kullanmadan önce benim forumdan test edebilir hata olan yerleri belirtirseniz tamamlayabilirim. |
|
| ||||
| ||||
| 2. yapmış olduğunuz çalışmayı uyguladım şu anda gayet normal çalışıyor ve eski tag linklerinin değişmemesi kanaatimce daha iyi oldu çünkü açılmış olan konuların hepsinin altında sürüyle tag var hem google webmasterde hemde indexlenen sayfalarda kirlilik yaratacaklardı. Ayrıca Deramweaver'de editlemeyi yaparsanız çalışmayabilir daha öncede Mert beyin tavsiye etmiş olduğu editplus programını kullanırsanız daha garantili olur. Çalışmanı bizlerle paylaştığın için teşekkürler Zafer. |
|
| ||||
| ||||
| Hemen yazıyorum; |
|
| ||||
| ||||
| acaba yeni vbseo sürümlerinde buna yönelik bi çalışma olacakmı yoksa zbahadir arkadaşın paylaşımını uygulayalımmı? bu arada zbahadir teşekkürler emeğine sağlık. |
|
| ||||
| ||||
| Bu sorun aslında vBulletin kodlarındaki ajax uygulamasının Türkçe veya eng dışı dilleri desteklememesinden kaynaklanmaktadır. vBulletin ingilizce olarak tasarlandığı için diğer dillerde benim çözüm önerim en sağlıklı yöntem olarak görünüyor. Etiketlerin günümüz internet teknolojilerinde URL'nin Türkçe karakterleri desteklemesinin şimdilik mümkün olmadığı için etiketleri Türkçe karakterlerinden arındırmak zaten en sağlıklı yol gibi görünüyor. |
| Tags |
| boxer köpeği, sıcak taglarım var, tag lazım tag |
| Thread Tools | |
|
|