Results 1 to 15 of 15

sunucuya aşırı yuk

This is a discussion on sunucuya aşırı yuk within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; s.a gecen gun host tarafýndan bir mesaj geldý ve sunucuya asýrý yuk býndýgýný soyledý ve resmi yolladý ben pek birsey ...

Senior Member anestetic's Avatar
    Real Name
    ....
    Liked
    0 times

sunucuya aşırı yuk

s.a gecen gun host tarafından bir mesaj geldı ve sunucuya asırı yuk bındıgını soyledı ve resmi yolladı ben pek birsey anlamıyorum bunun nedenı nedır acaba nasıl duzeltılır?

Member
    Real Name
    ENVER
    Liked
    0 times
    bu resime bakıp bişey söylemek yanlış olur.Ama hostçun yavaş yavaş yolu gösteriyor sana. vps tipi birşey almanız lazım

Senior Member maxicep's Avatar
    Real Name
    Ozan A.
    Liked
    0 times
    Yani giriş seviyesinde hite sahip, vbseo ve vbulletin kurulu bir site zaten hostta kolay kolay barınamaz , VPS hosting lere yönelmenizi bende tavsiye ederim, host sahibine bu durumu söyleyin

Real Name
    ....
    Liked
    0 times
    VPS hosting ? bu konuda hıc bır bılgım yok vbulletin+seo normal bır sunucuda barınamazmı yanı

vBSEO.com Webmaster Mert Gökçeimam's Avatar
    Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Barınabilir elbette ama hit seviyeleri belli bir olguya geldiği zaman shared hostinglerde barınamaz.
    Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.

vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
    Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Twitter:@Depkac
    Personal Blog : Mert Gökçeimam

Senior Member maxicep's Avatar
    Real Name
    Ozan A.
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by anestetic View Post
    VPS hosting ? bu konuda hıc bır bılgım yok vbulletin+seo normal bır sunucuda barınamazmı yanı
    Virtual Private Server (Virtual Dedicated Server olarak da adlandırılır), sunucu niteliğindeki bir bilgisayarın (örneğin HP Proliant, IBM eServer) fiziksel donanımının mantıksal olarak bölümlenmesi sonucu ortaya çıkan her bir Sanal Sunucu'ya verilen genel isimdir. Bu sanal sunucuların her birinin üzerinde, ayrı ayrı kendine ait mantıksal donanım bileşenleri vardır. Dolayısıyla, bir sanal sunucu aynı bir fiziksel sunucu gibi çalışarak, üzerinde güvenli ve yalıtılmış olarak işletim sistemi ve sunucu yazılımları barındırır. Bu sayede, tek bir fiziksel sunucu üzerinde, fiziksel sunucuların işlevlerini gerçekleştiren birden fazla sayıda sanal sunucu yaratmak mümkün olmaktadır.

Fiziksel bir sunucu bilgisayarını, mantıksal sunuculara bölümlemek için uygulanan metoda sanallaştırma (virtualization) denir. Amaç, sunucu donanım kaynaklarının tam kapasite ile kullanılmasını sağlamaktır. Sanallaştırma metodolojisi ilk olarak 1970'lerde IBM Mainframe sistemleri için geliştirilmiştir. Günümüzde Intel ve AMD tabanlı sunucuların desteklediği çoklu çekirdek işlemci yapıları ve hem işlemci hem de hafıza modüllerinde ulaşılan yüksek çalışma frekansları, işletim sistemi ve sunucu yazılımlarının kullanabildiğinden daha fazla donanım kaynağı sağlamakta, böylece sanallaştırmanın performanslı ve yaygın olarak kullanılmasına imkan vermektedir.

Kaynak

Member
    Real Name
    Barış
    Liked
    0 times
    Öncelikle sitenizin hit durumunun ne düzeyde olduğuna bakınız. Çünkü aşırı cpu harcamaya yalnızca hit alımı sebebiyet vermez. Bu konuyu tahlil ettikten sonra VPS server almaya odaklansanız daha iyi olur gibime geliyor...

Real Name
    ....
    Liked
    0 times
    bir kaç eklenti vardı onlarından cpu harcayabılcegını dusundum ama ne kadar dogru olur bılmıyorum mesela VbTube eklentısı var radyolu forum http://www.forumojen.com/forum/radyolu.html

birde VPS serveri hotsculardan mı almamız gerekıyor yoksa baska bır sekılde mı ben henuz hostuma bırsey soylemedım birde maliyeti ne kadar dır ki?

Member
    Real Name
    Barış
    Liked
    0 times
    %30-50 Cpu seviyesi çok fazla. Sorun şu ki, bu konuda internette genelde pek yardım bulamazsınız, söylenen hep VPS server almak olur.

Sitenizde hangi eklentilerin kurulu olduğunu bilmiyorum ancak birçok eklenti buna sebebiyet verebilir. Database'inizin büyüklüğü de kısmen önemli. Siz yine de şu kısa zaman zarfı içinde bir kısım eklentinizi (En çok yük getirebilecek olanları) kapatarak, hostçunuzdan cpunuz konusunda bilgi almaya çalışın.

VPS ise her hostçuda olmayan birşey. Aylık 50 Ytl'den aşağı bir fiyat bulmanız çok zor. Profesyonel firmalarla çalışmak istiyorum derseniz aylık 200-250 Ytl'e kadar fiyat çıkabilir. Tabiki bu fiyatta serverınızın özellikleri kısmen rol oynar. Fiyat konusunda bilginiz olsun istedim...

Junior Member
    Real Name
    Sinan
    Liked
    0 times
    ilk baslarda 512 ram li bir vps size yeterli olucaktır ama panelinizin cpanel veya directadmin olmasına dikkat edin plesk paneller diger panellere oranlara daha fazla ram kullanıcagından sorun yasatabilir size.. aylık bw degerlerinizi de onemli bu konuda.. eger 250 gb ı asmıyorsa tr den almanız sizin için kısmen iyi olucaktır hız konusunda
    size turkiye iş yapabilceginiz bir firma linki veriyim Virtuozzo Linux - Netinternet Telekom
    bir de yurtdısında serverları bulunan bir turk firması ismi AdimHost internet ve Bilisim Hizmetleri

Member Misafir's Avatar
    Real Name
    Misafir
    Liked
    0 times
    Blog Entries
    1
    Bir süre sonra VPS serverda da site açılmayacak, sunucu alacaksınız oda yetmiyecek daha büyük sunucu vs vs.

Member
    Real Name
    Engin
    Liked
    0 times
    1K hitti barındıramayan hostcu hostcuyum dıye gezinmesin bence kendine adam gıbı yer bak daha vps almana cok var 5k yada 6k da vps bakmaya baslarsın....

Ayrıyeten o radyo oldugu surece konuların dogru durust indexlenmez neden diyeceksin cunki konu icinde konunun titlesi yazılmıyo hep aynı title bilmem anlatabildimmi...

Member kralex's Avatar
    Real Name
    Omer G.
    Liked
    0 times
    bende top komutunu kullanıyorum ama bende php değilde çalışan program httpd olarak görünüyor?

Member
    Real Name
    ENVER
    Liked
    0 times
    top yerine top -c yazarsanız daha iyi olur. o ayrıntıların nedeni apachenin derlenme şekliyle alakalıdır.

Real Name
    ....
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by dolunay View Post
    1K hitti barındıramayan hostcu hostcuyum dıye gezinmesin bence kendine adam gıbı yer bak daha vps almana cok var 5k yada 6k da vps bakmaya baslarsın....

Ayrıyeten o radyo oldugu surece konuların dogru durust indexlenmez neden diyeceksin cunki konu icinde konunun titlesi yazılmıyo hep aynı title bilmem anlatabildimmi...

dikkat edersen asıl acılıs sayfamızda radyo yok o altarnatif olarak zararının olacagını sanmıyorum

vps konusunda bıraz daha zaman ıhtıyacım var sanırım (: