Results 1 to 10 of 10

Sunucu hakkinda bir soru?

This is a discussion on Sunucu hakkinda bir soru? within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Arkadaslar, sitemde anlik online sayisi ortalama 500dur, bagzen bu rakam 1000 kisiye yaklasiyor, ben bir suru sunucu degitirdim.. Hepsinde yavaslama ...

Member
    Real Name
    Aycan
    Liked
    0 times

Question Sunucu hakkinda bir soru?

Arkadaslar, sitemde anlik online sayisi ortalama 500dur, bagzen bu rakam 1000 kisiye yaklasiyor, ben bir suru sunucu degitirdim.. Hepsinde yavaslama sorunu ile karsilastim. Islerimin yogunlugu nedeniyle, yavaslama sorununu yasamamak icin gittim hostgator'un pro dedicated sunucusunu satin aldim, bunun fiyatida ucuk $374 , 6 adir boyle gidiyor ama bu son aylarda odemede sorun yasiyorum...

Tavsiye edecegini yontemler varmi? Duyduguma gore database icin ayri host icin ayri sunucu alindiginda daha ucuz ve hizli bir sistem elde edebiliyormusuz.. Bu konuda bilgisi olan varmi?

site istatistikleri soyledir:
    Konular: 23,741, Mesajlar: 1,162,796, Üyeler: 42,594
    Gunluk kayit olan uye sayisi ortalama 60

Sitede kurulu modificasyonlar:
    vbulletin
    vbseo (zend)
    vissionscripts hide & invite (IonCube)
    vbcredits
    psiStats 2006
    ve 5-10 tanede ufak modificasyonlar var..

Su anda kullandigim sunucu bilgisi icin bu linkten gorebilirsiniz Pro serisidir..

Bu arada arkadaslar google adsense kullaniyorum.. Gunluk ortalama 40.000 sayfa gosterimi var, aylik gelir 100$ civari bu normalmidir :S

Umarim yardimci olacak birileri cikar, kurtarir beni bu dertten

Iyi gunler arkadaslar...

Senior Member zbahadir's Avatar
    Real Name
    Zafer BAHADIR
    Liked
    18 times
    Sunucu hızı yetmediğinde aynı DC'de olmak koşuluyla Web ve MySQL için iki ayrı sunucu kullanılabilir.

Sizin üye ve kullanım durumunuza bakıldığında tek ve hızlı bir sunucu sizin için iyi bir seçenek olabilir.

Bunun yanında azda olsa sunucu işletim sistemi olarak hız bakımından farklılıklar gösterebilir.

Sunucuya daha sık bakım yapıldığında (db optimize) performanısınızı yükseltebilirsiniz.

Adsense geliriniz hakkında bir şey diyemem ama bana göre normal görünüyor, reklam yerleşiminizi de düzenleyerek gelirinizi artırmanız mümkün olabilir.

Sunucuda kullandığınız OS nedir?
    Last edited by zbahadir; 09-13-2007 at 03:54 AM. Reason: yazım hataları

Member
    Real Name
    Aycan
    Liked
    0 times
    Zaten su anki sunucuda yavaslama gibi bir problem yok cunku yuksek bir snucudayim.. Benim sormak istedigim boyle bir site icin yukarda verdigim sunucu normalmidir.. Yoksa bosyere fazla parami veriyorum?

Sunucunun OSmi Linux'tur...

Yani bana biri bana tavsiye sunucu gosterebilirmi suna gecsende sitede yavaslama olmaz diye...

Cunku ben bu ay sonu hostgator'un pro serisinden, standart serisine gecirecem, ama biraz endiseliyim.. acaba siteyi kurtarirmi diye

Real Name
    Zafer BAHADIR
    Liked
    18 times
    Ben olsam Elite sunucuyu alırdım, hem SCSI diskli sunucular bana daha hızlı ve güvenli geliyor. 500 ve üzeri online kullanıcınız varsa bu makinenin altında makine işinizi zor görür.

Standart sunucuda işinizi görür gibi geliyor bana ama sitenizin daha da büyüyebileceğini hesaba katarsanız Elite iyi bir seçim olabilir diye düşünüyorum.

vBSEO.com Webmaster Mert Gökçeimam's Avatar
    Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Selam Aycan ,

Şu an için kullandığın server iyi ancak server ile ilgili bir takım bilgiler vereyim. Herşeyden önce serverda perfonmansın ana sebebi php , mysql , apache compile yöntemidir. Bunları düzgün şekilde kurarsan ve işi bilen birisi bunları optimize ederse sorun yaşamazsın.

Senin serverın işlemci fazlası varken ram eksiği bulunuyor. Serverlarda ana gereklilik işlemci hızından önce ram genişliğidir. Server kiralama konusunda bunu dikkate almanı tavsiye ederim. Uzun zamandır fiyatlarına bakmadım ama ben açıkçası dedicated'dan vazgeçip kendime server aldım ve onu kullanıyorum. Her ay elalemin serverına tonla para vereceğime kendim alayım ve configure edeyim dedim. Şimdiden server maliyetini çıkardı ki elimde birde serverım olmuş oldu artı olarak.
    Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.

vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
    Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Twitter:@Depkac
    Personal Blog : Mert Gökçeimam

Real Name
    Zafer BAHADIR
    Liked
    18 times
    Serverde alabiliriz ama bunun için Türkiye'de iyi bir internet altyapısı gerekmiyor mu?
    Internete çıkışınız nedir Mert Bey merak ettim?

Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Ben evimde 4mbit adsl kullanıyorum ki buhiçbir şeye yetmez elbette. Ayyaş için ise ayrı bir bağlantı kullanmaktayız. Herhangi bir colocation şirketiyle çalışmıyoruz . 5mbit leased line şu anda ayyaş'ın bağlantısı ki bugüne kadar hızdan şikayet eden görmedik.

Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Real Name
    Zafer BAHADIR
    Liked
    18 times
    Quote Originally Posted by Mert Gökçeimam View Post
    Ben evimde 4mbit adsl kullanıyorum ki buhiçbir şeye yetmez elbette. Ayyaş için ise ayrı bir bağlantı kullanmaktayız. Herhangi bir colocation şirketiyle çalışmıyoruz . 5mbit leased line şu anda ayyaş'ın bağlantısı ki bugüne kadar hızdan şikayet eden görmedik.
    Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.
    Bir kaç tane sunucum var Almanya locasyonlu, çeksem locale diye düşünüyordum.

Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Quote Originally Posted by zbahadir View Post
    Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.
    Bir kaç tane sunucum var Almanya locasyonlu, çeksem locale diye düşünüyordum.
    Açıkça söylemek gerekirse ben ciddi çok güzel bir şekilde çözebildim internet fiyatını. Belki henüz değilse bile 6 ay ile 1 sene içerisinde fiyatların ciddi cazip hale geleceğini düşünüyorum.

Real Name
    Zafer BAHADIR
    Liked
    18 times
    Quote Originally Posted by Mert Gökçeimam View Post
    Açıkça söylemek gerekirse ben ciddi çok güzel bir şekilde çözebildim internet fiyatını. Belki henüz değilse bile 6 ay ile 1 sene içerisinde fiyatların ciddi cazip hale geleceğini düşünüyorum.
    2008 yılı itibariyle olumlu gelişmeler bekliyoruz.