Merhaba.
Arkadaşlar sizlerin 2 konuda bana yardımcı olmanızı rica edeceğim.
1. sorum sitedenki resim linklerinin misafirlerden gizlenmesi olacak.
Konularda eklenmiş resimlerin ki bunlar genellikle imageshack ve benzeri sitelerden link ile ekleniyor konulara.
Bu resimlerin üye olmayan ziyaretcilere gösterilmesini istemiyoruz.
aynı zamanda site serverinde yüklü resimlerin link ile başka sitelerde verilmesini engellemek istiyoruz.
.htaccess ile verilen bazı engelleme yöntemlerini denedim ancak hatalar oluştu.
vbseo ile sorun olabileğini düşündüğüm için .htaccess dosyasında müdahele edemedim.
Bu konuda yeterli bilgiye sahip olmadığım için sizlere sormayı uygun gördüm.
2. sorum sitemize üye olacak kişilerin aktivasyon işlemlerini SMS ile yapmaları olacak.
Normalde mail ile onaylama yapılmaktadır ancak + SMS ile aktivasyon olmasını da istiyoruz.
iki onaylama işlemi aynı anda teknik açıdan mümkünmü bilmiyorum.
Gerekirse mail onaylaması devre dışı kalabilir ve sadece SMS ile onaylanabilir.
Siteye üyelik esnasında GSM numarasını girecek ve üyenin belirttiği GSM numarasına SMS ile bir aktivasyon kodu gönderilecek.
Üye olmak isteyen kişi SMS ile aldığı bu Kod u sitede ilgili alana yazacak ve aktivasyonu gerçekleştermiş olacak.
Veya SMS ile aldığı mesaja "Evet" cevabı ile yananıtlayacak sistem bu kişiyi otomatik olarak onaylayacak.
Teknik açıdan bunun mümkün olduğunu düşünüyorum ancak yeterli bir kaynak bulamadım bu konuda.
SMS ile aktivasyon işleminde her bir GSM numarası ile sadece 1 üyelik kabul edilmesi de önemli olacaktır.
Bu konularda bana yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
VBSEO destek forumlarında belki böyle bir soru uygun görülmeye bilir.
Burada sormamdaki tek amaç bu forumdaki yönetici ve üyelerin düzeyli ve konularında uzman kişiler olmasıdır.
Öneri ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür eder,kolaylıklar dilerim.
Selamlar

LinkBack URL
About LinkBacks

Reply With Quote