View Poll Results: Profil Anketi

Voters
7. You may not vote on this poll
  • Evet Profiller ziyaretçilere açık faydası olduğuna inanıyorum

1 14.29%
  • Hayır Profiller ziyaretçilere kapalı faydası olduğuna inanmıyorum

5 71.43%
  • Evet Profiller ziyaretçilere açık ama bir sebebi yok

1 14.29%
  • Hayır Profiller ziyaretçilere kapalı ama bir sebebi yok

0 0%
Results 1 to 11 of 11

Sitenizde Üye Profilleri Ziyaretçilere Açık mı?

This is a discussion on Sitenizde Üye Profilleri Ziyaretçilere Açık mı? within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Arkadaþlar sizce üye profillerini ziyaretçilere açmanýn bir getirisi oluyor mu? Eðer sitenizde profiller ziyaretçilere açýk ya da kapalý ise nedenleriniz ...

Senior Member
    Real Name
    Abdalwahid
    Liked
    1 times
    Blog Entries
    1

Sitenizde Üye Profilleri Ziyaretçilere Açık mı?

Arkadaşlar sizce üye profillerini ziyaretçilere açmanın bir getirisi oluyor mu?

Eğer sitenizde profiller ziyaretçilere açık ya da kapalı ise nedenleriniz nedir?

Özellikle bunu sormaktaki nedenim profillerdeki Query kullanımı hemen hemen tüm sayfalardan daha yüksek bir miktarda. Yani gerçekten açık olmasının bir faydası olmadıktan sonra açmanın performansı olumsuz yönde etkileyeceğini sanıyorum. Eğer buna değecek faydaları var ise bu nedenle sizinde görüşlerinizi almak istiyorum.

Senior Member ZeKiTuRk's Avatar
    Real Name
    Kenan
    Liked
    0 times
    Profilleri simdiye kadar hic acmadim hic acmayida düsünmedim nekadar üyeniz olursa olsun üyelerin genelde % 1 yada 2 `lik kismi profil düzenleyip icerik ekliyor eklenen icerikde ziyaretcinin isine yaramayacak geyik mesajlardan olusuyor . Profilleri acarken düsünmek lazim benim profil sayfalarimda ziyaretciyi sitede tutabilecek bir icerik mevcutmu ? bana kalirsa bircogumuzun bu soruya verecegi cevap hayir olur ancak neyazikki bircok arkadasimizida nekadar cok indexlenmis sayfa o kadar iyi seo mantigi tasidigindan profil sayfalarini aciyorlar ...

Senior Member zbahadir's Avatar
    Real Name
    Zafer BAHADIR
    Liked
    18 times
    Bana göre üyelerin profilleri açık olmamalı ya da üyeler bu özelliği seçebilmeli.
    Üyenin özel bilgilerininin arama motorları tarafından bilinmesi doğru olmayabilir.

Senior Member
    Real Name
    Abdalwahid
    Liked
    1 times
    Blog Entries
    1
    @ZeKiTuRk
    @zbahadir

Ben de benzeri mantıklarla düşünerek uzun zamandır profilleri ziyaretçilere kapatmıştım. Her ikinizin sitesindede şu dikkatimi çekti; profilleri ziyaretçilere kapatmanıza rağmen neden profillerden vbseo uygulamasını kaldırmadınız? Bu durumda direk linkler daha hızlı ve sorunsuz çalışacaktır.

Tekrar inceledimde yukarıdaki düşüncesine rağmen, eğer profilindeki siteden bahsediyor ise zbahadir arkadaşımızın sitesinde profiller kapalı değil.

vBSEO.com Webmaster Mert Gökçeimam's Avatar
    Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Abdulwahid , vBSEO profil yeniden yazmasının perfonmans üzerindeki etkisi neredeyse yok denecek kadar az. Defalarca belirttim siz sorununuza birçok farklı çözüm bulmaya çalışıyorsunuz , post sayısını silmek vs.. ancak ana sorununuz yeterli düzeyde server olmaması. Mysql concurrant user ana sorununuzdur. Sizin yapmanız gereken1 web server ( lighttpd veya nginx ) 1 database server kullanmaktır.

Bu sorunun cevabı siteden siteye göre değişiyor. Ayyaş'ta mesela profiller açık ve indexlemeyede açık bırakıyorum. Sebebi üyeler hem profillerinde , hem albumlerinde , hem bloglarında etkin bir şekilde kullanım gösteriyor. Buradan ziyaretçi çekme gibi bir amaç yok.
    Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.

vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
    Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Twitter:@Depkac
    Personal Blog : Mert Gökçeimam

Senior Member zbahadir's Avatar
    Real Name
    Zafer BAHADIR
    Liked
    18 times
    Ben bilgilerin tamamını göstermiyorum, sadece genel bilgiler açıktır.
    Aslında tam kapatmalıyım ama üyeler tamamının kapatılmasına karşı.

Senior Member
    Real Name
    Abdalwahid
    Liked
    1 times
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by Mert Gökçeimam View Post
    Abdulwahid , vBSEO profil yeniden yazmasının perfonmans üzerindeki etkisi neredeyse yok denecek kadar az. Defalarca belirttim siz sorununuza birçok farklı çözüm bulmaya çalışıyorsunuz , post sayısını silmek vs.. ancak ana sorununuz yeterli düzeyde server olmaması. Mysql concurrant user ana sorununuzdur. Sizin yapmanız gereken1 web server ( lighttpd veya nginx ) 1 database server kullanmaktır.
    Bu konunun benim sorunum ile zerre ilişkisi yoktur.

Ayrıca sizin bahsettiğiniz sorunun server ilede alakası yoktu. O zamanlar loadlarım 30-40 lara ulaşıyordu ve ben bu sorunumu çözdüm. Şu an loadlarım en yoğun saatlerde bile şükür 1-3 lü rakamların üzerine çıkmıyor. Zaten serverimin yetersizliğinden ötürü bu loadların oluştuğunu düşünmüyordum ki sebep çok farklıymış. 4 Çekirdekli 8 GB ramlı bir server 60 K hiti kaldırmayacaksa bu işler için hamallık yapmaya lüzum yok bence. Aksi halde tüm kazancımızı serverlere ödemek zorunda kalırdık.

Senior Member ZeKiTuRk's Avatar
    Real Name
    Kenan
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by ABDALWAHID View Post
    @ZeKiTuRk
    @zbahadir

Ben de benzeri mantıklarla düşünerek uzun zamandır profilleri ziyaretçilere kapatmıştım. Her ikinizin sitesindede şu dikkatimi çekti; profilleri ziyaretçilere kapatmanıza rağmen neden profillerden vbseo uygulamasını kaldırmadınız? Bu durumda direk linkler daha hızlı ve sorunsuz çalışacaktır.

Tekrar inceledimde yukarıdaki düşüncesine rağmen, eğer profilindeki siteden bahsediyor ise zbahadir arkadaşımızın sitesinde profiller kapalı değil.
    Ben profillerde seo uygulamasini kullaniyorum sebep ise sadece görüntü cok yogun hite sahip bir forumum yok ( 4 ile 6k arasinda ) profil gösterimi zaten cok az eger profil linkleri seolamak bir yük getiriyor olsa idi bile benim icin sorun olmazdi bu sebeple profil linkleri seolu..

Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Quote Originally Posted by ABDALWAHID View Post
    Bu konunun benim sorunum ile zerre ilişkisi yoktur.

Ayrıca sizin bahsettiğiniz sorunun server ilede alakası yoktu. O zamanlar loadlarım 30-40 lara ulaşıyordu ve ben bu sorunumu çözdüm. Şu an loadlarım en yoğun saatlerde bile şükür 1-3 lü rakamların üzerine çıkmıyor. Zaten serverimin yetersizliğinden ötürü bu loadların oluştuğunu düşünmüyordum ki sebep çok farklıymış. 4 Çekirdekli 8 GB ramlı bir server 60 K hiti kaldırmayacaksa bu işler için hamallık yapmaya lüzum yok bence. Aksi halde tüm kazancımızı serverlere ödemek zorunda kalırdık.
    Abdulwahid , load seviyeleri 1-3 arası olması gerekenden yüksek seviyede load oranlarıdır. Ister 60 k hitin olsun ister 160 k. Olayın özü tek server kullanıyorsan mysql concurrant userların serverına bindirdiği yüktür. Mysql o kadar yorucu bir programdırki her türlü serverı dizlerinin üzerine indirir. Forum yöneticiliği yapmanın elbette büyük sorunlarından birisidir server masrafları. Bunu minumuma indirmenin birçok farklı yöntemi var. Mesela kendi serverını satın almak ve yenisi gerektiğinde yine bir yenisini satın almak.

Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Senior Member
    Real Name
    Abdalwahid
    Liked
    1 times
    Blog Entries
    1
    Günümüz şartlarında teknolojinin her geçen gün yenilikler sunduğunu düşününce bana kendi serverimi almak fazla ekonomik gelmiyor. Sitem sürekli aynı seviyede seyretse bu mantıklı olabilir ama ben sürekli sitemi geliştirmek ve daha büyük kitlelere hitab etmek için uğraşıyorum hal böyle olunca teknolojiye ayak uydurmak bu anlamda gerçekten oldukça zor ve bu nedenle leasing bana göre halen en ekonomik ve mantıklı yol.

Çok nitelikli büyük bir servere 1-3 arası loadlar 60 K için yüksek seviyede olabilir ama ne yaparsak yapalım orta halli hiç bir serverde loadları bu rakamların altında tutmak mümkün değil. Bu nedenle benim gibi (kendimce) yüksek hitlere sahip forumları olan kişilerin her açıdan performası etkileyecek etkenleri gözetmesinde fayda var. Hatta vbulletinin bir çok özelliğini bile bu anlamda devre dışı bırakıyorum.

Özellilke arkadaşlarımın zamanlanmış görevler kısmını yeniden incelemesini öneririm. Orada gereksiz ve olması gerekenden fazla çalışan bir çok görev mevcut. Yine görevlerin sürelerine dikkat ederek aynı anda çalışmalarını engellemekte baa göre faydalı bir uygulamadır.

Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Satın alacağın iyi bir serverı 3 sene kullanabilirsin. Teknoloji gelişirse ve serverın yetersiz gelmeye başlarsa yine bir server ekleyerek sorununu ortadan kaldırırsın. Şu aşamada belki böyle düşünebilirsin ancak birçok forum 15 üzeri serverla çalışmakta.