Sitemap çalıştırıdğım zaman yarım kalıyor, herhangi bir hatada vermiyor.
hata vermediği için sorunu bir türlü anlayamadım,
google da yarım kaldığı için sürekli sitemap hata diyor.
This is a discussion on Sitemap sürekli yarım kalıyor. within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Sitemap çalýþtýrýdðým zaman yarým kalýyor, herhangi bir hatada vermiyor. hata vermediði için sorunu bir türlü anlayamadým, google da yarým kaldýðý ...
Sitemap çalıştırıdğım zaman yarım kalıyor, herhangi bir hatada vermiyor.
hata vermediği için sorunu bir türlü anlayamadım,
google da yarım kaldığı için sürekli sitemap hata diyor.
Sitemap resourcelar yeterli olmadığı taktirde yarım kalmak üzere tasarlanmıştır.
Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.
vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!
Twitter:@Depkac
Personal Blog : Mert Gökçeimam
Showpost mesajlarını eklemezseniz ( ki ben eklemenizi tavsiye etmem ) bu sorun ortadan kalkar.
Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!
data klasöründeki index hariç herşeyi sildim Showpost kaldırdım ama gene yarım kaldı
serverınızın özellikleri nedir ?
System Linux xxxxxxxxxxxx 2.6.9-55.0.12.ELsmp #1 SMP Fri Nov 2 11:19:08 EDT 2007 i686
Build Date Nov 20 2007 17:27:13
Configure Command './configure' '--build=i686-redhat-linux-gnu' '--host=i686-redhat-linux-gnu'
Server API Apache 2.0 Handler
Virtual Directory Support disabled
Configuration File (php.ini) Path /etc
Loaded Configuration File /usr/local/Zend/etc/php.ini
Scan this dir for additional .ini files /etc/php.d
PHP Extension 20060613
Zend Extension 220060519
Debug Build no
Thread Safety disabled
Zend Memory Manager enabled
IPv6 Support enabled
Registered PHP Streams php, file, data, http, ftp, compress.bzip2, compress.zlib, https, ftps, zip
Registered Stream Socket Transports tcp, udp, unix, udg, ssl, sslv3, sslv2, tls
Registered Stream Filters string.rot13, string.toupper, string.tolower, string.strip_tags, convert.*, consumed, convert.iconv.*, bzip2.*, zlib.*
Last edited by birayfil; 03-10-2008 at 12:29 PM.
Ben size server özelliklerinizi sordum phpinfonuzu değil.
ben showpostları dahıl ettıgımde 120 bin civarında index olusmustu ve google 2 haftada 500 unu kaydetmıstı bırde showpost suz denıyecegım Mert Beyın tavsıyesı uzerıne sımdı gecende 8 xml dosyası olusturmustu sımdı sadece 1 tane (: hangısı hayırlı olur ki acaba ?
....
centos 4.6
apache 2x
php 5x
mod rewrite açık
mysql 4x
512 ram
Google'a ne kadar çok url submit edersem o kadar çok avantajıma veya google da ne kadar çok indexlenmiş rakkam çıkarsa o kadar çok avantajıma diye birşey yoktur. Google'ın sitenizde odaklanmasını istediğiniz yerlere odaklanmasını sağlamak ve daha fazla ziyaretçi toplamak başarıdır. Ondan url veya sitemap sayısı önemli değildir.
centos 4.6
apache 2x
php 5x
mod rewrite açık
mysql 4x
512 ram
Apache server da zaman sınırlama ayarları veya sunucu VPS ise, kaynaklarının yetmemesinden dolayı oluyor bu .
Genelde scriptlerin çalışma süresi, php.ini de ayarlanır bu süre zarfında sitemap olusturulamıyorsa, dolayısı ile yarıda kalacaktır. Buyuk ihtimal sorun bu ama sunucu vps ise, ondan kaynaklı da olabilir. Aşağıdaki kaynaktan yararlanabilirsiniz.
TimeLimit ayarları ile ilgili bilgi;
PHP: set_time_limit - Manual
Mobil Teknoloji = www.maxicep.com
Sorun yetersiz memory oluşumundan kaynaklanıyor. 512 mb az çünkü çok fazla sayıda forumunuz bulunuyor. Malesef hep iki kere çalıştırmak durumundasınız. Buna şöyle bir çömzüm bulabilirsiniz. vBSEO Sİtemap Generator'ın cron job'ını ilk çalıştıktan hemen 15 dakika çalışmak üzere bir kere daha ekleyin. BU şekilde ikinci ilk seferin kaldığı yerden devam edebilir.
128mb Ram' e sahip VPS de dahi vbseo sitemap olusturuyor ama 120bin linklik . Mert Bey iyi bilir yinede önce Mert Bey in dedigine, sonra benim dediklerime bir bakabilirsiniz olmazsa bir ihtimal ..
Mobil Teknoloji = www.maxicep.com