vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on Sitemap sürekli yarım kalıyor. within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Sitemap çalıştırıdğım zaman yarım kalıyor, herhangi bir hatada vermiyor. hata vermediği için sorunu bir türlü anlayamadım, google da yarım kaldığı ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Social Groups | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| |||
| |||
| Sitemap sürekli yarım kalıyor.
Sitemap çalıştırıdğım zaman yarım kalıyor, herhangi bir hatada vermiyor. hata vermediği için sorunu bir türlü anlayamadım, google da yarım kaldığı için sürekli sitemap hata diyor. |
|
| |||
| |||
| Quote:
resourcelar nedir ? bu sorunu nasıl giderebiliriz, |
|
| |||
| |||
|
data klasöründeki index hariç herşeyi sildim Showpost kaldırdım ama gene yarım kaldı
|
|
| |||
| |||
|
System Linux xxxxxxxxxxxx 2.6.9-55.0.12.ELsmp #1 SMP Fri Nov 2 11:19:08 EDT 2007 i686 Build Date Nov 20 2007 17:27:13 Configure Command './configure' '--build=i686-redhat-linux-gnu' '--host=i686-redhat-linux-gnu' Server API Apache 2.0 Handler Virtual Directory Support disabled Configuration File (php.ini) Path /etc Loaded Configuration File /usr/local/Zend/etc/php.ini Scan this dir for additional .ini files /etc/php.d PHP Extension 20060613 Zend Extension 220060519 Debug Build no Thread Safety disabled Zend Memory Manager enabled IPv6 Support enabled Registered PHP Streams php, file, data, http, ftp, compress.bzip2, compress.zlib, https, ftps, zip Registered Stream Socket Transports tcp, udp, unix, udg, ssl, sslv3, sslv2, tls Registered Stream Filters string.rot13, string.toupper, string.tolower, string.strip_tags, convert.*, consumed, convert.iconv.*, bzip2.*, zlib.* Last edited by birayfil; 03-10-2008 at 01:29 PM. |
|
| |||
| |||
|
ben showpostları dahıl ettıgımde 120 bin civarında index olusmustu ve google 2 haftada 500 unu kaydetmıstı bırde showpost suz denıyecegım Mert Beyın tavsıyesı uzerıne sımdı gecende 8 xml dosyası olusturmustu sımdı sadece 1 tane (: hangısı hayırlı olur ki acaba ?
|
|
| |||
| |||
|
centos 4.6 apache 2x php 5x mod rewrite açık mysql 4x 512 ram |
|
| ||||
| ||||
|
Google'a ne kadar çok url submit edersem o kadar çok avantajıma veya google da ne kadar çok indexlenmiş rakkam çıkarsa o kadar çok avantajıma diye birşey yoktur. Google'ın sitenizde odaklanmasını istediğiniz yerlere odaklanmasını sağlamak ve daha fazla ziyaretçi toplamak başarıdır. Ondan url veya sitemap sayısı önemli değildir.
|
|
| |||
| |||
|
centos 4.6 apache 2x php 5x mod rewrite açık mysql 4x 512 ram |
|
| ||||
| ||||
|
Apache server da zaman sınırlama ayarları veya sunucu VPS ise, kaynaklarının yetmemesinden dolayı oluyor bu . Genelde scriptlerin çalışma süresi, php.ini de ayarlanır bu süre zarfında sitemap olusturulamıyorsa, dolayısı ile yarıda kalacaktır. Buyuk ihtimal sorun bu ama sunucu vps ise, ondan kaynaklı da olabilir. Aşağıdaki kaynaktan yararlanabilirsiniz. TimeLimit ayarları ile ilgili bilgi; PHP: set_time_limit - Manual |
|
| ||||
| ||||
|
Sorun yetersiz memory oluşumundan kaynaklanıyor. 512 mb az çünkü çok fazla sayıda forumunuz bulunuyor. Malesef hep iki kere çalıştırmak durumundasınız. Buna şöyle bir çömzüm bulabilirsiniz. vBSEO Sİtemap Generator'ın cron job'ını ilk çalıştıktan hemen 15 dakika çalışmak üzere bir kere daha ekleyin. BU şekilde ikinci ilk seferin kaldığı yerden devam edebilir.
|
|
| ||||
| ||||
|
128mb Ram' e sahip VPS de dahi vbseo sitemap olusturuyor ama 120bin linklik . Mert Bey iyi bilir yinede önce Mert Bey in dedigine, sonra benim dediklerime bir bakabilirsiniz olmazsa bir ihtimal ..
|
| Thread Tools | |
| |