vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on Sitemap Hakkında Soru? within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; S.a Arkadaslar vbseo sitemap kurdum ancak sitemap.xml ler /forum/vbseo_sitemap/data/ uzantısında olmus oluyor ben sitemap_index.xml yi anadızıne cektım googleye tanıttım icindeki ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Social Groups | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| |||
| |||
|
S.a Arkadaslar vbseo sitemap kurdum ancak sitemap.xml ler /forum/vbseo_sitemap/data/ uzantısında olmus oluyor ben sitemap_index.xml yi anadızıne cektım googleye tanıttım icindeki xml yollarınıda yukardakı gıbı degıstırdım dogru bır yolmu ızlemısım yoksa yapmam gereken baska bırseymıydı? kusura bakmayın belkı sızler ıcın kucuk sorulardır bunlar ama pek bılgım yok bu konularda? birde xml nin icini actıgımda soyle lınklerle de karsılastım http://www.forumojen.com/forum/gunce...er/index3.html normal uzantısı http://www.forumojen.com/forum/guncel-haberler/ bu sekılde sonuna neden index3 eklıyor sıtemap bunun bır dejavantajı olurmu (uzantıya baktıgımda da sayfa bulunuyor ama) *son olarak Quote:
|
|
| ||||
| ||||
| http://www.forumojen.com/forum/sitemap_index.xml.gz sitemapınızda sorun yok. root a almanıza gerek yok. zaten vbseo sitemap htaccess i herşeyi üstleniyor. siz sitemapı anlatımına göre doğru bi şekilde kurduysanız sorunsuz olmuş demektir http://www.forumojen.com/forum/gunce...er/index3.html buda o forumun 3 cü sayfası oluyor. yani sorun degil |
|
| ||||
| ||||
|
Sitemao kurduktan sonra 2 ay boyunca o opsiyonu Evet seçiniz ancak daha sonra bu opsiyonu hayır a çeviriniz ve var olan tüm sitemapleri sildikten sonra yeniden yaratınız.
|
|
| |||
| |||
|
aLy google ye eklerken nasıl eklıcez google anadızınde olmasını ıstıyor ben sadece sitemap_index.xml.gz yi anadızıne aldım ıcınde degısıklık yapmama gerek yokmus o sekılde ekledım ve sorunsuz sekılde devam edıyor. Mert Bey Opsiyonu evet yaptım tavsıyenız uzerıne 2 ay sonra da hayır yapacagım. Sitemapları sildikden sonra demişsiniz hangi sitemapları silecegiz (eskilerinden kasıtsa eskilerini zaten silmiştim) dogrumu anlamısım acaba? |
|
| ||||
| ||||
|
2 ay sonra hayır yaptığınız zaman o güne kadar yaratmış olduğunuz sitemap dosyalarını ftp den manuel olarak silmeniz gerekir. vbseo_sitemap/data klasörü içerisinde yer alan sitemap_1.xml.gz şeklindeki dosyaları.
|
|
| ||||
| ||||
| Quote:
Dezavantajı ne olur mesela ? Bu tam olarak ne yapıyor açıklamasından anlayamadım, yani konunun adı değiştiğinde aynen yine o konuya yönlendirme olayı falan degil mi ki |
|
| ||||
| ||||
|
Ozan senin çok uzun süre oldu SEO kuralı. Ondan kapatmanı tavsiye ederim. Dezavantajı eski urllerin indexten düşmesini geciktirir ve bu da ileriki zamanda pek istediğin birşey değildir. Bırak google hep gerekli olan stabil url formatına konsantre olsun.
|
|
| ||||
| ||||
|
Çok tesekkür ettim, Mert Bey, özelliği derhal kapattım. Belki de google da sürekli indexin azalma dengesizligi bundandır. Bir de özel bir pm atıyorum cevaplarsanız daha mutlu olacagim |
|
| ||||
| ||||
|
Bu özelliği Hayır yaptıktan sonra, 1.200.000 civarına ulaşan index sayım, sitemap raporunda 600. 000 civarına düşmüş bu normal mi ? Faydası yada dezavantajı ? tesekkurler |
|
| ||||
| ||||
|
Elbette avantaj. O özellik açık ken sitemapleriniz içerisinde hem showthread.php?t=x şeklindeki url gönderiliyor hemde onun yeniden yazılmış hali. bu şekilde google bir tanesi 301 ile yönlense bile iki tane aynı adres buluyor. indexinizde çok fazla güncelleme yapmıyor yaparkende hangisine endekslenmesi gerektiğini uzun vadede fark edemiyor. Ondan dolayı o özelliği kapatmak önemli.
|
| Thread Tools | |
| |