vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on Sitemap dosyası within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Sigorta Danışmanı adresinde vBSEO Google / Yahoo Sitemap for vBulletin isimli ürünü kullanıyorum. Kurulum aşamasında herhangi bir problem yaşamadım. Günlük ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Social Groups | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| ||||
| ||||
| Sitemap dosyası Sigorta Danışmanı adresinde vBSEO Google / Yahoo Sitemap for vBulletin isimli ürünü kullanıyorum. Kurulum aşamasında herhangi bir problem yaşamadım. Günlük olarak, benim verdiğim saatte olmasa da, düzenli bir şekilde sitemap dosyası oluşturuluyor. Sormak istediğm şey şu: Düzenli olarak mail ile bilgilendirilmeme rağmen oluşturulan yeni sitemap dosyaları güncellenmiyor. Sitemap dosyasının adresi: http://www.sigortadanismani.net/sitemap_1.xml.gz Sitemap dosyası değişim tablosu: vBSEO Google / Yahoo Sitemap for vBulletin Teşekkürler .. |
|
| ||||
| ||||
|
Ilker Bey , sitemap dosyaları içlerinde 10.000 veya üzeri url bulundururlar. Forumunuzda bulunan mesaj sayısı birden fazla sitemap dosyası oluşturmaya yeterli değil. |
|
| ||||
| ||||
|
Cevabınızdaki hız için teşekkür ederim. Sanırım söylemek istediğimi tam anlatamadım. Bir sağlık problemi ile sorunum var ve malesef tam odaklanamıyorum. Söylemek istediğim aslında şu idi: http://www.sigortadanismani.net/foru...php?rlist=true sayfasında görüleceği gibi script 2006-10-29 11:30 tarihinde ilk defa çalışmış ve 236 adet url üretmiş. Bunlar ilerleyen günlerde mesajlarla alakalı olarak değişmiş ve 2006-11-13 14:58 tarihinde toplam 809 url ye ulaşmış. Dosyanın google da görünen url sayısı ise 2006-11-01 09:23 tarihinde olduğu gibi 217 url. Google'da problem olabileceğini düşünerek şu andaki güncel sitemap dosyasını inceledim ve orada da toplam 217 url saydım. Şu anda 809 url olması gerekmiyor mu? İlginize teşekkürler .. |
|
| ||||
| ||||
|
Mert Bey, Yanlış biliyor veya yorumluyorsam lütfen düzeltin; VBSeo sadece mesajları değil forumları, konuları, mesajları, üye sayfalarını ve arşiv sayfaları için sitemap dosyası oluşturur. Dolayısı ile 10 tane mesaj için sitemap dosyasında 10 tane url olması gerekir diye bir konu söz konusu değildir. Örneğin; 1 tane mesaj ve 10.000 üye olduğunda 1 mesaj, 1 forum, 1 konu, 1 de arşiv sayfasını sayarsanız toplam 10.004 tane url sitemap dosyasında bulunur. Neden mesaj sayısında israr ediyorsunuz inanın anlayamadım. Bana gelen mailde de, sitemap i incelediğimde de gördüğüm şey; sadece mesajların url leri değil, yukarıda bahsettiğim tüm konuların url leri ayrı ayrı sitemap'e kayıt ediliyor. Ötesinde madem 809 url oluşturacak mesaj yok ve tüm sitemap'i sadece ve sadece mesaj url'leri oluşturuyor, neden rapor sayfasında, adresi tekrar belirteyim; vBSEO Google / Yahoo Sitemap for vBulletin 17. kayıtta Total URLs kısmında 809 url yazıyor? Neyi anlayamyorum ben? Buyrun bu da ayrıntısı; Date 2006-11-13 14:58 Processing time 1.67 s Total URLs 809 (-20) Forumdisplay URLs 49 (-9) Showthread URLs 237 (-1) ShowPost URLs 238 (-1) Archive URLs 279 (-9) Member Profile URLs 4 (-) Ayrıca aynı kayıdın detaylarına bakıldığında görülen şu: Sitemap File #1 sitemap_1.xml.gz (809 URLs, 1.37Kb) 157.86Kb uncompressed Adresi; vBSEO Google / Yahoo Sitemap for vBulletin Burada Sitemap File #1 dosyasının adı sitemap_1.xml.gz , boyutu 1.37Kb, sıkıştırılmamış hali 157.86Kb ve içerdiği url sayısı 809 demiyor mu? Yanlış mı görüyorum? |
|
| ||||
| ||||
|
Tekrar merhaba, Akşam biraz daha detaya inmeye fırsatım oldu. Sanırım "url sayısı" ile ilgili konuyu aştık. Şunu yaptım: Oluşturulmuş olan sitemap dosyasını olduğu yerden kaldırdım ve yeni bir sitemap dosyası oluşturması için scrpti çalıştırdım. Oluşan yeni sitemap dosyası doğru url sayısı ile doğru yerde yaratıldı. Sonuç: Script doğru çalışıyor. Eski sitemap dosyasının özelliklerini inceledim. Owner olarak apache ve 644 modunda. Yeni sitemap dosyasına baktım o da aynı şekilde. Sonuç: sitemap_x.xml.gz dosyasının üstüne sadece apache'nin yazma izni var. Dolayısıyla script data klasörü (777) nde dosya oluşturabiliyor. Fakat oluşan dosya (644) üstüne yazamıyor. Genel sonuç: Ya sitemap dosyasına oluşturulduktan sonra bir kereye mahsus olarak yazma izni tanımlanacak, ya da oluşturulan dosyanın yazma izinli olarak veya sahibi üzerine yazılabilecek şekilde oluşturulması sağlanacak. Doğru mudur? -- Ek olarak; sitemap.txt.gz ve sitemap_index.xml.gz nin permission ları da 644 fakat owner ı benim ftp user name mim. sitemap.txt.gz de bu haliyle update olmuyor, ikinci bir xml.gz dosyam olmadığı için bilemiyorum ama sitemap_index.xml.gz dosyası da update olamayacak diye düşünüyorum. Bu 3 dosya için doğru permission ayarı ne olmalı ? |
| Thread Tools | |
| |