vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on sitemap de showpost hatalarını giderme within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; sitemap kullanan arkadaşlar yüksek link için Code: Include Show Post Pages = evet seçeneğini hep evet seçiyorlar ve bu yüzden ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Social Groups | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| |||
| |||
| sitemap de showpost hatalarını giderme
sitemap kullanan arkadaşlar yüksek link için Code: Include Show Post Pages = evet bu tip hatalar alıyorlar. bu tip hataları önüne geçmek için sitemapde Code: Include Show Post Pages = hayır link sayısı önen veriyorsanız pagerank önemli değil diyorsanız ve bu tür hataları almamak için aşağıdakileri yapın. URL Rewrite Ayarları + - kısmında + tıklayın bu ayarlar sadece hiyeraşik.html yani varsayılan ayarlar içindir. Mesaj Görüntüleme URL'leri den Showpost' URL Formatı bulun özel kısmına Code: [forum_title]/[thread_id]-[thread_title]/[post_id]-post[post_count].html ftp den sitemap in data kısmında sitemap dosyalarını bulup silip sitemapi ve tekrar çalıştırın. |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
xxxx.log downloads.dat sitemapxx.xml.gz sitemap_index.xml.gz urllist.txt.gz bunların hepsini siliyormuyuz acaba |
|
| |||
| |||
|
vbseo_sitemap/data/ klasöründe index.php haricindekileri siliyorum, el alışkanlığı, hit klasörü kalıp kalmaması size kalmış, hit klasörü sadece günlük olarak siteye ulaşam botların istatistiğini tutar, silmemek daha doğru olur. sen bana bakma. |
|
| ||||
| ||||
|
bir başka konuda mert beyin pagerank ın pek önemi olmadığını söylemişti ve benimde Include Show Post Pages = hayır olmasına rağmen hergün onlarca 404 post hatası veren link ekleniyor showpost url formatı için verdiğiniz kodları uygulasam ne gibi yararı ve zararı olur. pagerank'ı mert beyin mesajını okuduktan sonra pek önemsemiyourum. |
|
| |||
| |||
|
pagereank önemli değilse http://www.xxxxxxxxxxx/100383-post2.html bu tarz 404 hataları alıyorsan öneririm, kesin çözüm çünkü
|
|
| ||||
| ||||
|
ben yapalı 2 hafta oldu ama google webmasters a baktıgımda hatalarda bır azalma gormuyorum.
|
|
| ||||
| ||||
|
Çok sabırsız olmayın arkadaşlar |
|
| |||
| |||
| Quote:
yukarıda verdiklerimi yaptıysan eğer sitemapini incelediğinde, http://www.xxxxxxxxxxx/100383-post2.html bu tarz linkler olmadığını göreceksin, bu arada robots.txt dosyasına bunları ekledim. Allow: /sitemap_index.xml.gz Allow: /urllist.txt.gz bakalım nasıl olacak, sonucu burada yazarım. |
|
| ||||
| ||||
|
Anlamsız bir komut olmuş, Allow : / yapmanız zaten herşeyi indexle anlamında Siz o sekilde yaparsanız, sadece onları indexle, digerlerini indexleme gibi bişey demis oluyorsunuz bence hemen kaldırın |
|
| |||
| |||
| Quote:
verdiğiniz komuta hocam google hatalı komut diyor, onu daha önce yapmıştım çünkü. bunu allow olarak google webmasterden yaptım ve onay verdi... |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
Quote:
|
|
| ||||
| ||||
| Quote:
Allow : / yapmanız herşeyi indexle anlamında Eğer siz Allow : /dosyalar yaparsanız dosyalara öncelik vermis olmayıp, sadece dosyaları indexle geriye kalan dosya ve dizinleri indexleme demis olursunuz Google webmasters sayfasında, Robots.txt olusturma sihitbazı var araçlarda, bize güvenmiyorsanız orası aracılıgı ile robots.txt olusturabilirsiniz |
|
| |||
| |||
| Quote:
Quote:
buradaki konuların %80 sitemap sorunları farketiyseniz, ben bundan 4 gün önce site doğrulamayı ftp kaldırmama rağmen google hala sitemi doğrulanmış gösteriyor. bu google beni deli edecek delii, |
|
| ||||
| ||||
|
Dogrulama yöntemi olarak meta tag kullanıp öyle deneyin bir de.
|
| Thread Tools | |
| |