vBulletin SEO Forums

SEO

vBulletin Search Engine Optimization

Buy vBSEO Now! HACKER SAFE certified sites prevent over 99.9% of hacker crime.
ne nw
vBSEO Müşteri Hesap Kontrol Arayüzü vBSEO 3.2.0 Gold Yayınlandı vBSEO Başarısı: 600rafik Artışı - 1 günde $1400 Kazanç! Crawlability Inc. SEO Teknolojisi Patentine Başvurdu  vBSEO bir forumun günde $100 Reklam geliri kazanmasına yardımcı oldu  vBSEO ile en kısa sürede $20.000 kazanmak
se sw

sitemap de showpost hatalarını giderme

This is a discussion on sitemap de showpost hatalarını giderme within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; sitemap kullanan arkadaşlar yüksek link için Code: Include Show Post Pages = evet seçeneğini hep evet seçiyorlar ve bu yüzden ...

Go Back   vBulletin SEO Forums > vBSEO SEO Plugin > General Discussion > Türkçe

Enhancing 80 million pages.

Register FAQ Members List Social Groups Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 04-03-2008, 03:41 AM
Member

Real Name: birayfil
sitemap de showpost hatalarını giderme

sitemap kullanan arkadaşlar yüksek link için

Code:
 Include Show Post Pages = evet
seçeneğini hep evet seçiyorlar ve bu yüzden sürekli sitemap de hata

bu tip hatalar alıyorlar.

bu tip hataları önüne geçmek için sitemapde

Code:
 Include Show Post Pages = hayır
yapmanız gerekiyor. tabii bunu seçtiğiniz zaman link sayınızın düştüğüne göreceksiniz.

link sayısı önen veriyorsanız pagerank önemli değil diyorsanız ve bu tür hataları almamak için aşağıdakileri yapın.

URL Rewrite Ayarları

+ -
kısmında + tıklayın bu ayarlar sadece hiyeraşik.html yani varsayılan ayarlar içindir.

Mesaj Görüntüleme URL'leri den

Showpost' URL Formatı bulun

özel kısmına

Code:
[forum_title]/[thread_id]-[thread_title]/[post_id]-post[post_count].html
kodları yapıştırın.

ftp den sitemap in data kısmında sitemap dosyalarını bulup silip sitemapi ve tekrar çalıştırın.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old 04-03-2008, 01:35 PM
BEyefendi's Avatar
Member

Real Name: Hakan sar
Quote:
Originally Posted by birayfil View Post
ftp den sitemap in data kısmında sitemap dosyalarını bulup silip sitemapi ve tekrar çalıştırın.
sitemap dosyalarını silerken htaccess ve index.php dışındakileirn hepsini silecekmiyiz ve hits klasörü sonradan oluşuyor onuda siliyormuyuz.

xxxx.log
downloads.dat
sitemapxx.xml.gz
sitemap_index.xml.gz
urllist.txt.gz

bunların hepsini siliyormuyuz acaba
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old 04-03-2008, 02:40 PM
Member

vbseo_sitemap/data/

klasöründe index.php haricindekileri siliyorum, el alışkanlığı, hit klasörü kalıp kalmaması size kalmış, hit klasörü sadece günlük olarak siteye ulaşam botların istatistiğini tutar, silmemek daha doğru olur.

sen bana bakma.
Reply With Quote
Old 04-07-2008, 03:11 PM
HeLL_BoY's Avatar
Member

Real Name: erol
bir başka konuda mert beyin pagerank ın pek önemi olmadığını söylemişti ve benimde Include Show Post Pages = hayır olmasına rağmen hergün onlarca 404 post hatası veren link ekleniyor showpost url formatı için verdiğiniz kodları uygulasam ne gibi yararı ve zararı olur.

pagerank'ı mert beyin mesajını okuduktan sonra pek önemsemiyourum.
Reply With Quote
Old 04-07-2008, 03:45 PM
Member

pagereank önemli değilse http://www.xxxxxxxxxxx/100383-post2.html bu tarz 404 hataları alıyorsan öneririm, kesin çözüm çünkü
Reply With Quote
Old 04-23-2008, 07:24 PM
BEyefendi's Avatar
Member

Real Name: Hakan sar
ben yapalı 2 hafta oldu ama google webmasters a baktıgımda hatalarda bır azalma gormuyorum.
Reply With Quote
Old 04-24-2008, 03:26 AM
maxicep's Avatar
Senior Member
Big Board Administrator

Real Name: Ozan A.
Çok sabırsız olmayın arkadaşlar
Reply With Quote
Old 04-24-2008, 06:14 PM
Member

Quote:
Originally Posted by BEyefendi View Post
ben yapalı 2 hafta oldu ama google webmasters a baktıgımda hatalarda bır azalma gormuyorum.
google son 20 gündür indexlerine pek güvenmenizi tavsiye etmem, bir kaç arkadaşla kendi sitelerimizi inceledik, google indexler de baya bir geçikme var,

yukarıda verdiklerimi yaptıysan eğer sitemapini incelediğinde, http://www.xxxxxxxxxxx/100383-post2.html bu tarz linkler olmadığını göreceksin,

bu arada robots.txt dosyasına bunları ekledim.

Allow: /sitemap_index.xml.gz
Allow: /urllist.txt.gz

bakalım nasıl olacak, sonucu burada yazarım.
Reply With Quote
Old 04-26-2008, 05:58 AM
maxicep's Avatar
Senior Member
Big Board Administrator

Anlamsız bir komut olmuş,

Allow : /

yapmanız zaten herşeyi indexle anlamında

Siz o sekilde yaparsanız, sadece onları indexle, digerlerini indexleme gibi bişey demis oluyorsunuz bence hemen kaldırın
Reply With Quote
Old 04-26-2008, 10:15 AM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO.com Webmaster
vBSEO Total Customer SupportvBulletin HackerBig Board Administrator

Real Name: Lizard King
Blog Entries: 3
Send a message via MSN to Mert Gökçeimam
Allow gerçekten hatalı bir komut olmuş.

Sitamaplerinizi aşağıdaki gibi robots.txt e eklemelisiniz.

Code:
Sitemap: http://www.ayyas.com/sitemap_index.xml.gz
Reply With Quote
Old 04-26-2008, 12:57 PM
Member

Quote:
Originally Posted by maxicep View Post
Anlamsız bir komut olmuş,

yapmanız zaten herşeyi indexle anlamında

Siz o sekilde yaparsanız, sadece onları indexle, digerlerini indexleme gibi bişey demis oluyorsunuz bence hemen kaldırın
burada yol göstererek öncelik hakkı veriyoruz, en azından google webmasterden robots.txt dosyasında onay veriyor. onay vermeyen yada yanlış olanları zaten uyarıyor. burada kullanılan komut doğru ama belki yapılmaya çalışılan olay yanlış olabilir.

Quote:
Originally Posted by Mert Gökçeimam View Post
Allow gerçekten hatalı bir komut olmuş.

Sitamaplerinizi aşağıdaki gibi robots.txt e eklemelisiniz.

Code:
Sitemap: http://www.ayyas.com/sitemap_index.xml.gz
verdiğiniz komuta hocam google hatalı komut diyor, onu daha önce yapmıştım çünkü. bunu allow olarak google webmasterden yaptım ve onay verdi...
Reply With Quote
Old 04-26-2008, 01:20 PM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO.com Webmaster
vBSEO Total Customer SupportvBulletin HackerBig Board Administrator

Real Name: Lizard King
Blog Entries: 3
Send a message via MSN to Mert Gökçeimam
Quote:
burada yol göstererek öncelik hakkı veriyoruz, en azından google webmasterden robots.txt dosyasında onay veriyor. onay vermeyen yada yanlış olanları zaten uyarıyor. burada kullanılan komut doğru ama belki yapılmaya çalışılan olay yanlış olabilir.
Oncelik hakkı gibi olguları nereden çıkarıyorsunuz ? Yok öyle bir öncelik hakkı filan vermek.

Quote:
verdiğiniz komuta hocam google hatalı komut diyor, onu daha önce yapmıştım çünkü. bunu allow olarak google webmasterden yaptım ve onay verdi...
Bu komutu google kendisi açıkladı. Hatalı olabilecek en ufak bir olgusu yok.
Reply With Quote
Old 04-26-2008, 07:41 PM
maxicep's Avatar
Senior Member
Big Board Administrator

Quote:
Öncelik hakkı diye birşey yok nerden öğrendiyseniz baya bir sallamışlar diyebiliriz.

yapmanız herşeyi indexle anlamında

Eğer siz Allow : /dosyalar yaparsanız

dosyalara öncelik vermis olmayıp, sadece dosyaları indexle geriye kalan dosya ve dizinleri indexleme demis olursunuz

Google webmasters sayfasında, Robots.txt olusturma sihitbazı var araçlarda, bize güvenmiyorsanız orası aracılıgı ile robots.txt olusturabilirsiniz
Reply With Quote
Old 04-27-2008, 05:30 AM
Member

Quote:
Originally Posted by Mert Gökçeimam View Post
Oncelik hakkı gibi olguları nereden çıkarıyorsunuz ? Yok öyle bir öncelik hakkı filan vermek.

Bu komutu google kendisi açıkladı. Hatalı olabilecek en ufak bir olgusu yok.
google istesine 1.5 ay önce gördüm denedim çözümlenemyen hata vermişti, ben de google webmaster bölümden kendi robots oluşturmadan oluşturdum hata vermeyince öyle düşündüm. dün bir kere daha denedim bugün nedense hata vermedi.

Quote:
Originally Posted by maxicep View Post
Öncelik hakkı diye birşey yok nerden öğrendiyseniz baya bir sallamışlar diyebiliriz.

yapmanız herşeyi indexle anlamında

Eğer siz Allow : /dosyalar yaparsanız

dosyalara öncelik vermis olmayıp, sadece dosyaları indexle geriye kalan dosya ve dizinleri indexleme demis olursunuz

Google webmasters sayfasında, Robots.txt olusturma sihitbazı var araçlarda, bize güvenmiyorsanız orası aracılıgı ile robots.txt olusturabilirsiniz
Google webmasters sayfasında, Robots.txt olusturma sihirbazından yaptım bende, hata vermeyince öyle düşündüm, yoksa kimsenin aklıma soktuğu falan yok, size güvenme meselesine gelince, söylediklerinizi dinliyor ve deniyorum bundan kuşkunuz olmasın, asıl sorun google yaptığı yamuklar,

buradaki konuların %80 sitemap sorunları farketiyseniz, ben bundan 4 gün önce site doğrulamayı ftp kaldırmama rağmen google hala sitemi doğrulanmış gösteriyor. bu google beni deli edecek delii,
Reply With Quote
Old 04-27-2008, 07:28 PM
maxicep's Avatar
Senior Member
Big Board Administrator

Dogrulama yöntemi olarak meta tag kullanıp öyle deneyin bir de.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules