Siteme şu an ulaşamıyorum.Sunucuyu Aşırı kullanımı yüzünden suspended oldu.Hostçuyla görüştüm açacaklarını söylediler.
Sitemdeki toplist,chatbox eklentilerini kapatmayı düşünüyorum.Acaba Vbseonun bu duruma etkisi nedir?Nasıl bir çözüm önerirsiniz?
This is a discussion on Sitem Suspended oldu within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Siteme þu an ulaþamýyorum.Sunucuyu Aþýrý kullanýmý yüzünden suspended oldu.Hostçuyla görüþtüm açacaklarýný söylediler. Sitemdeki toplist,chatbox eklentilerini kapatmayý düþünüyorum.Acaba Vbseonun bu duruma ...
Hostgator'daysanız hemen hosting değiştirin.
Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.
vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!
Twitter:@Depkac
Personal Blog : Mert Gökçeimam
Hayır bu firmada değilim.
Bu sabah açmışlar forumu.
Neyse şu an nelerin bu soruna yol açtığının bir açıklamasını tam olarak öğrenemedim. ileride bu sorunla tekrar karşılaşmamak adına
vb4.1.2 kullanıyorum.
Şöyle bir liste yapsam hangisi aşırı cpu kullanımına en çok neden olur?
-Son Mesajlar-Son konular Toplisti
-Chatbox
-Sitede Kayan slayt resimler
-Sağ blogda konu başlıkları, son yorumlar eklentileri
-Site hostumda barındırıp paylaştığım resim , dilekçe örnekleri
-vbseo
-fazla sayıda örümcekler
-benzer konular eklentisi
Yanlarına tahmini bir oranda yazarsanız sevinirim.
Fahrettin bey ,
Birşey yazmam için ilk önce detayları bilmem gerekir. Siteniz ne kadar trafik alıyor , serverınızın özellikleri nedir , dedicated mı vPS veya shared host mu , serverınızda detaylı optimasyon yapılıp yapılmadığı , phpinfo sayfası , 15 dakika cookie timeout süresi ile online kullanıcı misafir sayınız.
Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!
Mert Bey,
Analistik verilerine göre
Günde 2 bin kişi geliyor
5-6 bin sayfa sorgulanıyor
15 dakikada 93 online ziyaretçi oluyor
Sitem resellerde barındığı için ayrıntılı bilgilere tam ulaşamadım.
Ayrıca FTP panel verileri 10 Günlük
Disk Alanı Kullanım 483,45 / 1200 MB
Aylık Bandwidth Transfer: 9955,04 / 50000 MB
Şu anda 255 Kullanıcı Online . 6 Üye ve 249 Misafir Bulunmaktadır. bu sayı 15 dakika cookie timeout değeri mi ? Değilse lütfen bunu 15 dakikaya çevirip bu konuyu güncellermisiniz ve ben cevap yazana kadar lütfen değiştirmeyin. Ayrıca phpinfo sayfa linki eklemeyide unutamayın lütfen.
Dediklerinizi yaptım.
phpinfo()
Şu anda sitenizde 86 kişi var ki bu kadar kullanıcı için vPS'e geçmeniz çok daha doğru olucaktır.
Yani şu bahsettiğim maddeleri düzenlesem,kaldırsam bile bu 15 dakikada oluşan 86 ziyaretçi sayısı aşırı cpu kullanımına yol açar diyorsunuz.
-Son Mesajlar-Son konular Toplisti
-Chatbox
-Sitede Kayan slayt resimler
-Sağ blogda konu başlıkları, son yorumlar eklentileri
-Site hostumda barındırıp paylaştığım resim , dilekçe örnekleri
-vbseo
-fazla sayıda örümcekler