Results 1 to 13 of 13

sitede aşırı band sorunu yardım talebi

This is a discussion on sitede aşırı band sorunu yardım talebi within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Öncelikle özür dilerim belki seo ile alakalý deðil ama aranýzda bilgili insanlar vardýr diye plesk istatistiklerimi veriyorum çok band yiyen ...

Member
    Real Name
    Chaos
    Liked
    0 times

sitede aşırı band sorunu yardım talebi

Öncelikle özür dilerim belki seo ile alakalı değil ama aranızda bilgili insanlar vardır diye plesk istatistiklerimi veriyorum çok band yiyen linkler var bu bir sorun mudur? ya da ne yapmam lazım aylık 100mb dan fazla band yiyor 300 tekil hitli bir siteye çok fazla..

vBSEO.com Webmaster Mert Gökçeimam's Avatar
    Real Name
    Lizard King
    Liked
    542 times
    Blog Entries
    4
    Kullandığınız stildeki image sayısı vs.. birçok farklı etken vardır band tüketimiyle ilgili.
    Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.

vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
    Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Twitter:@Depkac
    Personal Blog : Mert Gökçeimam

Member
    Real Name
    Chaos
    Liked
    0 times
    Öncelikle tesekkurler mert bey, tabiki bandı etkileyen faktorler çok ama default temadan basit editleme bizim stil o yüzden diğer sitelerden çok farkı oldugunu dusunmuyorum ama plesk istatistiklerim biraz kafamı karıştırdı sanki bu dosyalarda sorun var gibi.

Real Name
    Lizard King
    Liked
    542 times
    Blog Entries
    4
    Bir sorun yok bunlar yoğun kullandığınız dosyalar

Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Member
    Real Name
    Chaos
    Liked
    0 times
    Peki, başka önerileriniz varsa lütfen paylaşın host karşılamıyor artık 100 gb aylık bandı :(

Senior Member zbahadir's Avatar
    Real Name
    Zafer BAHADIR
    Liked
    17 times
    Herhangi bie sorun olmayabilir ama;
    Sunucunuzda rootkit olabilir, uzman birisinden sunucu yardımı almanızı öneririm.
    Hostunuzu rootkitlere karşı tarayın ve sunucu loglarına bakarsanız gerçek neden bulunabilir.

Sunucu admini daha detaylı bilgi verebilir.

Senior Member
    Real Name
    birayfil
    Liked
    0 times
    vbulletin de dosya içinde kullanılan kodlama sayısı çok fazla olduğu için, trafik artışı diğerlerine göre yüksektir. Bu normaldir.

bizimkilerde öyle yani bir sorun yok, vbulletin kullanacaksan siten büyüdükçe hostunu büyütmen lazım önce host sonra reseller ve son adım ise sunucuya geçmektir.

Member
    Real Name
    Chaos
    Liked
    0 times
    Üzülerek söylüyorum ama lisanslı vbseo mu kaldırmak zorunda kaldım, sitede aşırı trafik yapan, kasılmalara neden olan ve hosting şirketimin sürekli suspend cekmesinin sebebi vbseo imiş. denemediğim yol kalmamıştı en son vbseo yu kaldırdım ve sitenin band sorunu cozuldu. link yapısı cok guzeldi, kategoriler dizin halinde PR almıstı indexlenmişti ama maalesef vbulletin orjinal link yapısına dondum. Vbseo seruvenim burda bitti maalesef emegi gecen herkese basta mert beye tesekkur ederim

Real Name
    Lizard King
    Liked
    542 times
    Blog Entries
    4
    vBSEO'nun band tüketicek en ufak bir olgusu yok Aslında var buda vBSEO sitenize daha fazla trafik gelmesini sağlamaktadır ki buda gayet doğaldır. Siz kendi kendinize gayet başarılı işleyen bir sistemi durdurarak bence kendi bacağınıza kurşun sıkmışsınız.

Member
    Real Name
    Chaos
    Liked
    0 times
    yok hocam yok basta ben de sizin gibi düsündüm hatta ısrarla lisansımı yeniledim ama gercek oyle degil, yoksa ben neden guzelim sistemi bozayım. suanki link yapısı default cok kötü ama hızlı ve sunucuda asırı cpu yapmıyor. 2 gunde bir otomatik kapanan sistem artık hic kapanmıyor 3 ay oldu. Aslında hic yazmayacaktım da bilinsin bence gozden kacırılan birsey var. En ufak olgu yok diyorsunuz ama nette bakınınca bircok kişi sikayetçi zaten ben de ordan yola cıkarak kaldırıp denedim duzeldi, neyse amacım karalamak filan degil, serverı iyi olanlar belki bu sıkıntılarla ugrasmıyor ama ben artık bıktım suspend gorup yalvarmaktan

Member KoraY_c's Avatar
    Real Name
    Koray
    Liked
    0 times
    chaostheory_ozzy arkadaşım çok yanlış düşünüyorsun.

Muhtemelen vb seo sayesinde hitin artmış ve bu da trafiğinin yükselmesine sebep olmuş. Amaçta bunu yakalamak değil mi zaten? Bilmiyorum hosting olarak ne kullanıyorsun ama yaptığın çok acemice. Hosting yetmiyorsa seninde VPS ya da Dedicated'e geçmen gerekir.

Ya da diyorsan ki, ben bu işi hobi olarak yapıyorum. Sunucuya falan para veremem. O zaman diyecek bir şey yok. Ama bu düşünceyle forum işine girmek ne kadar doğru orasıda ayrı mevzu.
    Bir Ateş Yakalım ki, Cümle Dertler Kül Olsun.

Member
    Real Name
    Chaos
    Liked
    0 times
    hocam alexa rankım herzamanki artısında ve uye sayısımda degişiklik yok, sadece eski indexler silindi yenileri aldı o arada biraz durgunluk oldu suan aynı. Herneyse zaten oldu oldu artık donus yapmayacam en iyisi herzaman orjinalidir, daha profesyonel olanlar sizler gibi, bu işi buyuk serverlarda buyuk band kapasiteleriyle yaparsınız allah yolunuzu acık etsin.

Real Name
    Lizard King
    Liked
    542 times
    Blog Entries
    4
    Şimdi lisans detaylarına bakınca fark ettiğim birşey var ki neden vBSEO'yu sitenizden kaldırdığını çok açık ortaya koyuyor. Neyse size gelecek yaşantınızda ve forumunuzda başarılar dilerim.