vBulletin 4, the most powerful community software + vBSEO 3.5, the ultimate SEO solution = Your ultimate platform for 2010 and beyond. Click below to learn more.

Results 1 to 10 of 10

RSS ile konu çekenlere karşı ne yapalım ?

This is a discussion on RSS ile konu çekenlere karşı ne yapalım ? within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Bu konuda önerilerinizi sunarsanız sevinirim.Ayrıca kaynak olur... Örnek kelimemiz " elma " olsun...Diyelim bunun hakkında bir yazı yazdınız,eşi benzeri olmayan...Yükseldi ...

Member
    Real Name
    tymsh

RSS ile konu çekenlere karşı ne yapalım ?

Bu konuda önerilerinizi sunarsanız sevinirim.Ayrıca kaynak olur...

Örnek kelimemiz "elma" olsun...Diyelim bunun hakkında bir yazı yazdınız,eşi benzeri olmayan...Yükseldi yükseldi ilk sıralara doğru geldi...Sonra bir arama yapıyorsunuz şöyle birşey var google'da.

Full elma indir,elma resimleri,elma hakkında yazılar,elma bölüm özetleri,sexy elmalar

bir forumda,blogda,wiki scripti kullanan çakma bir ansiklopedide böyle bir boş sayfanın altında :

"Elma ile ilgili nette kaynaklar" bölümünde kendi yazığınız yazının linkini görüyorsunuz..

Bunu heralde RSS ile çekerek yapıyorlar...

Ben durduk yere böyle kıytırık sayfalardan link almış oluyorum...Ref'li sayfaları robots.txt kullanarak blokladım ama bu ayrı bir bela...Hiç istemediğim alakasız sayfaların bana link vermesi...

Kopya içeriği bir tarafa bıraktım artık....Bunun önüne geçemezsiniz.Geçemedim ne yaptıysam..Temaya sağ klik ve seçmeyi iptal edecek kodlar ekleyin,üyeliği kısıtlayın ,izinleri düzenleyin vs vs....

Çalacak adam , açık söyleyeyim ABYY fine reader ile screen shot alır o yazıyı yine çalar.

Çalmanın sonu yok...Kopya içerik değil yani, benim öneri istediğim...

Bu tür sitelere karşı bir öneriniz var mı ?

Vbulletin admin panelden RSS'yi mi kapatalım..Böyle yaparsak olur mu ? Bunu da yapmak istemiyorum aslında..Yaparsam kesin çözüm olurmu tam bilmiyorum.

VbSEO panelindeki linkback kara listesine bu siteleri eklememizin bir etkisi olur mu ? Uzun bir linkback black list gördüm sabit konuda.
    Bilgirizgah / Bilgi-Makale-Haber Portalı

vBSEO.com Webmaster Mert Gökçeimam's Avatar
    Real Name
    Lizard King
    Blog Entries
    4
    Ben bu konuda tam anlamıyla negatifim. RSS ile çekilen kaynaklar sitenizde çok konu gözükmesine sebep olabilir ancak arama motorları buna hiç önem vermez. Bu konular başka sitelerden geldiği için arama motorları bu gereksiz içeriğe bakarken ana konularınızı gözden kaçırır. Bundan dolayı ben kesinlikle RSS kullanılmamasını savunurum.
    Kaldı ki çalmanında sonu geliyor hiç merak etmeyin. Arama motorları artık çalıntı konuları ayırt edebilecek kadar zeki durumda. Bundan dolayı konu çalarak bir yere gelebileceğini sananlar çok yanılıyor.
    Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.

Yeni vBSEO Kontrol Paneli ve vBSEO 3.5 Yayın Tarihleri

vBSEO 3.5 Beta 2 Yayınlandı - vBulletin 4 Uyumlu!

Kişisel Sitem : Felsefe - Kültür merkeziniz

Member
    Real Name
    tymsh
    Ben RSS ile konu çekmiyorum,bu databese işgali tabiki..
    Yalnız ben kendi RSS'mi kapatmalı mıyım benden konu çekilmesini önlemek için ? Bunu yaparsam kullanıcılarım bana bu yolla ulaşamayacak.

Ek olarak , linkback kara listesine sizin yazdığınız uzun site listesini eklersem bu konuda bir önlem olur mu ? linkbacklerin bu dediğim olayla bir alakası var mı anlamadım mert bey..

Real Name
    Lizard King
    Blog Entries
    4
    Rss ile konu çekenlerin sizin sitenize faydası olur Bunu unutmayın. Belirttiğim gibi Google ve diğer arama motorları konuların orijinalini tespit etmekte zorlanmıyor. Bundan dolayı konularınızın alınmasını çok kafaya takmayın. Alacak olan illaki alıyor zaten. Linkback listesi olayı farklı. Linkbackleri çok dikkatli kullanmalısınız.

Member
    Real Name
    tymsh
    şimdi içim rahatladı, ben linkback bölümünde yazılan makaleleri ve soruları inceleyeyim anlamadığım bir yer olursa rahatsız ederim tekrar ..Teşekkürler.

Real Name
    Lizard King
    Blog Entries
    4
    Linkback te önemli olan konu , linkback gelen sitenin spam sitesi olmaması ve geldiği konuyla mutlaka alakalı olmasıdır. Dikkat etmeniz gereken en önemli noktalar bunlar. Ben çok iyi bir siteden gelmezse hiçbir zaman onaylamıyorum.

Senior Member ZeKiTuRk's Avatar
    Real Name
    Kenan
    "Elma ile ilgili nette kaynaklar" bölümünde kendi yazığınız yazının linkini görüyorsunuz..
    Egerki rss den konunuzu cekiyor ve ve sizdeki o konuya link veriyorsa bu size kazandirir sorun egerki size link vermiyorsa tüm konuyu caliyorsa cikiyor buda calan sitenin gücü ile alakali yani sizden daha güclü bir siteyse ( hit,backlink vs.) o zaman size zarar veriyor demektir ama güclü siteler genelde baska forumlarin rss lerinden konu calmaz genelde yeni acilmis isi yeni yeni ögrenen arkadaslar bu yola basvuruyor bu tip forumlarinda hic zarari olmaz o kadar kopya konuyla hit de cekemez üyede , zamanla kaybolur gider.

hit dedimde arkadaslar konuyu dagiticagim ama bu adsense bi cins bu günlerde 6500 gösterim 157 tiklamaya 3.15$ vermis hit artiyor gelir düsüyor bu ucuz reklamlar hep benim forumdami cikiyor yaa .

Member
    Real Name
    tymsh
    zekitürk, kopya içerik konusunda yapılacak hiçbirşey omadığını düşünüyorum.bu yüzden artık önlem almaktan da vazgeçtim..dediğiniz üzere, RSSmden konu çekip bana link veren sitelerin yararı olacağını düşünmüyordum,bu konuda siz ve mert bey yazınca öğrenmiş oldum..çünkü ben bana link bile verse,içeriksiz bir sayfadan link almak istemiyordum...Ama madem faydalı olur diyorsunuz RSS açık kalsın,çeksinler nereye kadar çekeceklerse artık

benim için önemli olan tek şey, sitemin kaliteli sitelerden link alan,ve mümkün olduğunca organik linkler alan bir site olması...zaten içerik kaliteli olunca bu 6 ay içersinde oluyor...

buradan bunu da eklemiş olayım.."Eee VBSEO aldım,hani bugün yine herşey aynı" diyenler de var çünkü ..

+

mert, vaktinizi alıyorum ama;

digg linklerini onaylamalı mı ? sosyal bookmark ikonlarını kullanarak bazı konularımı Digg'e ekliyorum ve sonra konu altında digg.com dan gelen linkbackler görüyorum...bazen

digg.com/upcoming2
    digg.com/upcoming3

gibi birden fazla link gördüğüm de oldu....ya da diyelim kaliteli bir site olarak gördüğüm "ekşi sözlük" ten link aldım bir makale için..

sozluk.sourtimes.org
    wap.sourtimes.org
    sourtimes.org/show.asp/a

gibi birden çok link geliyor zaman içinde..hatta aynı konuya 10-15 link geldiğini bile gördüm....

digg ve bu tip linkler konusunda ne yapmam gerektiğini yazarsanız sevinirim.

sadece birini onaylayıp diğerlerini bırakalım mı yoksa her gelen linki onaylayalım mı ?

Senior Member ZeKiTuRk's Avatar
    Real Name
    Kenan
    Quote Originally Posted by tymsh View Post
    zekitürk, kopya içerik konusunda yapılacak hiçbirşey omadığını düşünüyorum.bu yüzden artık önlem almaktan da vazgeçtim..dediğiniz üzere, RSSmden konu çekip bana link veren sitelerin yararı olacağını düşünmüyordum,bu konuda siz ve mert bey yazınca öğrenmiş oldum..çünkü ben bana link bile verse,içeriksiz bir sayfadan link almak istemiyordum...Ama madem faydalı olur diyorsunuz RSS açık kalsın,çeksinler nereye kadar çekeceklerse artık

benim için önemli olan tek şey, sitemin kaliteli sitelerden link alan,ve mümkün olduğunca organik linkler alan bir site olması...zaten içerik kaliteli olunca bu 6 ay içersinde oluyor...

buradan bunu da eklemiş olayım.."Eee VBSEO aldım,hani bugün yine herşey aynı" diyenler de var çünkü ..
    Sitene gelen linklerden herhangi bir zarar görmezsin eger zarari olacak olsaydi adult siteleri olanlar yada kötü icerikli tüm siteler istedikleri siteleri link vererek cezalandirirlardi. Seninde onlara link vermedigin sürece gelen linke dokunma gelsin derim ben

Seo konusunda kendim bir cok calisma yapiyor sürekli yeni seyler ögrenmeye calisiyorum yani site bahane seo sahane diyebilirim ve diyebilirimki söyledigin cok dogru orjinal bir icerige sahipsen kötü seo`lanmis bir sisteme sahip olsan bile iyi seolanmis kopya icerikli bir siteyi her konuda katlarsin

Kolay gelsin

Member
    Real Name
    tymsh
    size de iyi çalışmalar zekitürk teşekkür ederim .içerik en önemlisi,katılıyorum.

mert bey digg.com linkbakleri ve verdiğim örnekteki gibi linkbackler için önerinizi yazarsanız içim rahat edecek,buna göre daha dikkatli olmaya çalışacağım.