Bu konuda önerilerinizi sunarsanız sevinirim.Ayrıca kaynak olur...
Örnek kelimemiz "elma" olsun...Diyelim bunun hakkında bir yazı yazdınız,eşi benzeri olmayan...Yükseldi yükseldi ilk sıralara doğru geldi...Sonra bir arama yapıyorsunuz şöyle birşey var google'da.
Full elma indir,elma resimleri,elma hakkında yazılar,elma bölüm özetleri,sexy elmalar
bir forumda,blogda,wiki scripti kullanan çakma bir ansiklopedide böyle bir boş sayfanın altında :
"Elma ile ilgili nette kaynaklar" bölümünde kendi yazığınız yazının linkini görüyorsunuz..
Bunu heralde RSS ile çekerek yapıyorlar...
Ben durduk yere böyle kıytırık sayfalardan link almış oluyorum...Ref'li sayfaları robots.txt kullanarak blokladım ama bu ayrı bir bela...Hiç istemediğim alakasız sayfaların bana link vermesi...
Kopya içeriği bir tarafa bıraktım artık....Bunun önüne geçemezsiniz.Geçemedim ne yaptıysam..Temaya sağ klik ve seçmeyi iptal edecek kodlar ekleyin,üyeliği kısıtlayın ,izinleri düzenleyin vs vs....
Çalacak adam , açık söyleyeyim ABYY fine reader ile screen shot alır o yazıyı yine çalar.
Çalmanın sonu yok...Kopya içerik değil yani, benim öneri istediğim...
Bu tür sitelere karşı bir öneriniz var mı ?
Vbulletin admin panelden RSS'yi mi kapatalım..Böyle yaparsak olur mu ? Bunu da yapmak istemiyorum aslında..Yaparsam kesin çözüm olurmu tam bilmiyorum.
VbSEO panelindeki linkback kara listesine bu siteleri eklememizin bir etkisi olur mu ? Uzun bir linkback black list gördüm sabit konuda.

Reply With Quote
Bunu unutmayın. Belirttiğim gibi Google ve diğer arama motorları konuların orijinalini tespit etmekte zorlanmıyor. Bundan dolayı konularınızın alınmasını çok kafaya takmayın. Alacak olan illaki alıyor zaten. Linkback listesi olayı farklı. Linkbackleri çok dikkatli kullanmalısınız.