bütün botlar rahatca sitede dolaşması için robot.txt dosyasında ne yazmalı arkadaşlar
ben şöle yazdım
User-agent: *
allow: /
sadece bu yazılı dosyada
bütün botlar heryere girebilir demek sanırım bu doğrumu acaba?
This is a discussion on robot.txt dosyasında ne yazmalı within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; bütün botlar rahatca sitede dolaşması için robot.txt dosyasında ne yazmalı arkadaşlar ben şöle yazdım User-agent: * allow: / sadece bu ...
bütün botlar rahatca sitede dolaşması için robot.txt dosyasında ne yazmalı arkadaşlar
ben şöle yazdım
allow: /
sadece bu yazılı dosyada
bütün botlar heryere girebilir demek sanırım bu doğrumu acaba?
Her dosyanın robotlar tarafından crawl edilmesini istemezsiniz. Robot'lar gereksiz sayfalara ulaşması iyi değil. Ayrıca print edilebilir formatında olanlar aynı içerikle olduğu için ceza alır ve indexten düşürülebilirsiniz. Tavsiye edeceğim robots.txt şu içerikle olsun :
Code:#ALL BOTS User-agent: * Disallow: /admincp/ Disallow: /ajax.php Disallow: /clientscript/ Disallow: /cpstyles/ Disallow: /images/ Disallow: /includes/ Disallow: /install/ Disallow: /modcp/ Disallow: /subscriptions/ Disallow: /customavatars/ Disallow: /customprofilepics/ Disallow: /announcement.php Disallow: /attachment.php Disallow: /calendar.php Disallow: /cron.php Disallow: /editpost.php Disallow: /faq.php Disallow: /frm_attach Disallow: /image.php Disallow: /inlinemod.php Disallow: /joinrequests.php Disallow: /login.php Disallow: /memberlist.php Disallow: /misc.php Disallow: /moderator.php Disallow: /newattachment.php Disallow: /newreply.php Disallow: /newthread.php Disallow: /online.php Disallow: /payment_gateway.php Disallow: /payments.php Disallow: /poll.php Disallow: /postings.php Disallow: /private.php Disallow: /profile.php Disallow: /register.php Disallow: /report.php Disallow: /reputation.php Disallow: /search.php Disallow: /sendmessage.php Disallow: /showgroups.php Disallow: /showpost.php Disallow: /subscription.php Disallow: /usercp.php Disallow: /threadrate.php Disallow: /usernote.php
Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.
vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!
Twitter:@Depkac
Personal Blog : Mert Gökçeimam
cok teşekkür ederim bunu alıp aynen kopyalasam olur değilmi??
bide arşivin de cıkmasını istemiyorsam
Disallow: /"girilmesini istemediğim dosya adı"
eklemem yeterlimi??
sizce arşiv yasaklanmalımı ??
Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!
peki son bişi
benim bunları yasaklamam ne anlma geliyo ??
yani mesela siteye gelen bot direk girebileceği yerlere mi yöneliyo
yoksa buraya girilmiyo deyip çıkıyomu siteden acaba ??
yani gelen bot sayısı düşermi bu şekilde?
biraz acıklaya bilirseniz cok iyi olur belki benim gibi bilmeyen arkadaşlarada faydalanır
şimdiden cok teşekküreler
Yasakladığın sayfalar içerisinde hiçbir içerik bulunmamakta. Botlar gördükleri her linki takip ederler. robots.txt ile yasaklanan sayfalara bakmazlar. Bu şekilde botların dikkatini indexlenmesi öncelik olan sayfalara yöneltebileceksin.
Code:
#ALL BOTSUser-agent: *Disallow: /admincp/Disallow: /ajax.phpDisallow: /clientscript/Disallow: /cpstyles/Disallow: /images/Disallow: /includes/Disallow: /install/Disallow: /modcp/Disallow: /subscriptions/Disallow: /customavatars/Disallow: /customprofilepics/Disallow: /announcement.phpDisallow: /attachment.phpDisallow: /calendar.phpDisallow: /cron.phpDisallow: /editpost.phpDisallow: /faq.phpDisallow: /frm_attachDisallow: /image.phpDisallow: /inlinemod.phpDisallow: /joinrequests.phpDisallow: /login.phpDisallow: /memberlist.phpDisallow: /misc.phpDisallow: /moderator.phpDisallow: /newattachment.phpDisallow: /newreply.phpDisallow: /newthread.phpDisallow: /online.phpDisallow: /payment_gateway.phpDisallow: /payments.phpDisallow: /poll.phpDisallow: /postings.phpDisallow: /private.phpDisallow: /profile.phpDisallow: /register.phpDisallow: /report.phpDisallow: /reputation.phpDisallow: /search.phpDisallow: /sendmessage.phpDisallow: /showgroups.phpDisallow: /showpost.phpDisallow: /subscription.phpDisallow: /usercp.phpDisallow: /threadrate.phpDisallow: /usernote.php
robot dosyamda bunlar yazlı king bukadar linke giremmesi normal mi acaba???
URLs restricted by robots.txt (11499)
ayrıca bir ara aşağıdaki kadar linkim vardı goglede
site:www.bizdensiniz.net : 1.300
allinurl:www.bizdensiniz.net : 13,900
sonra sabah kalktım baktım üstteki 500
alttaki 600 kalmış bu neden olur acaba??
cvb ların için şimdiden teşekkürler
Yukarıda verdiğim robots.txt i kullanırsan biraz modifiye edip çok daha rahat edersin.
Google indexlenmiş değerlerin değişmesi gayet normal. Sizin siteniz şu an için düşüşte.
sevgili arkadaşım bu dediğiniz robots.txt dosyası vbseo kullanıcıları içinde yukarıda lizard kink arkadaşın dediği gibi mi olacak benimkisinde şöyle bişey yazıyor sadece, lizard arkadaşın dediği gibi değiştirmemde bi sakınca var mı ?
Bendeki aynen şu şekildedir
User-agent: Mediapartners-Google*
User-agent: Googlebot
lizard arkadaşın dediği gibi yaparsan hiç bir sorun olmaz.
merhaba ben burada tavsiye edilenleri yaptım ama 2 haftadır google hep uye profillerini indexliyo ben hatamı yapıyorum ftp den ana dizine attım google web aracları robots tada görüyorum ama neden indexliyo anlamadım
hakkatten ya bende yeni farkettim kim hortlatti bu konuyu ya![]()