vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on Relevant Replacements nedir ? within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Relevant Replacements nedir acaba sanırım bir özellik ama anlamadım ? Konu ile ilgili değiştirme vs. ama nedir,necidir ? vBSEO da ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Social Groups | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| |||
| |||
| Relevant Replacements nedir ?
Relevant Replacements nedir acaba sanırım bir özellik ama anlamadım ? Konu ile ilgili değiştirme vs. ama nedir,necidir ? vBSEO da Türkçe adı nedir ? Teşekkürler |
|
| ||||
| ||||
|
Relevant Replacements Templatelerinizin içine vBSEO Kontrol Panelinden belirleyeceğiniz kelime değişkenlerini ekleyebilirsiniz. Mesajın ilk 15 kelimesi gibi. Şu şekilde detaylı açıklayabilirim , vBSEO da navbar'ın hemen üzerinde bulunan About This Page kısmı Relevant Replacements ile oluşturulmuştur. Kullanım amacı sayfa içeriğinin heading tagleri <h1> <h2> kullanılarak sayfa içeriğine arama botlarının yoğunlaşması ve aynı zamanda adsense kullanan kişiler için kelime uyumluluğunun artmasıdır. Kullanım şu şekilde gerçekleşir : forumdisplay ve showthread templateleri içerisine vBSEO Control Panel'de oluşturacağınız <!--VBSEO_RR_1--> taglerini koymak vasıtasıyla oluşturacağınız değişkenlerin dinamik olarak her sayfada değişmesidir. Ayyas içerisinde kullandığım şu şekildedir : Forumdisplay örnek Biyografiler Code: <h2 class="h1">[bb_title] forumlarinda [forum_title] bolumu</h2><p class="smallfont" style="margin-top: -2px;">[forum_title] [forum_description]</p> Code: <h2 class="h1">[thread_title]</h2><p class="smallfont" style="margin-top: -2px;"><strong>[forum_title]</strong> icinde <em>[thread_title]</em> konusu , [first_post_30_words]...</p>
__________________ Mert Gökçeimam / Crawlability Inc. Operasyon Tamamlandı : vBSEO 3.2.0 Gold Yayınlandı! 100 üzerinde SEO geliştirmesi vBSEO Google/Yahoo Sitemap Yaratıcısı v.2.2 Yayınlandı vBSEO 3.2 için Gerekli Güncelleme 6X Trafik - vBSEO ile bir günde $1400 kazanç! My Personal Site: vBTech.net - vBulletin Support Last edited by Mert Gökçeimam; 06-10-2007 at 11:05 AM. |
|
| |||
| |||
|
Teşekürler. Vbseo'nun onlarca özelliği var ama hangisini nasıl kullanacağımızı bilmiyoruz fazla. Acaba tam bir kaynak var mı ? Tek bir ayar olsa en iyi seo için onları yapsak. Hala çok eksiğimiz var gibi geliyor çünkü bilmiyoruz. Teşekkürler |
|
| ||||
| ||||
|
Şöyle bir açıklama daha yapayım ki daha iyi anlaşılsın : Ayyas'ta bir konunun validation adresi adresinin en altına inerseniz karşınıza şu çıkacaktır Code: Outline
Below is an outline for this document, automatically generated from the heading tags (<h1> through <h6>.)
* Ayyas.Com - Keep Talking
o Aforizmalar
+ Aforizmalar
# Ynt: Aforizmalar
|
|
| ||||
| ||||
| Default olarak gelen ayarlar gayet iyi ayarlardır ancak elbette ki default olarak yapılamıyacak ayarlarda var. Bunlardan bir taneside Relevant Replacements . Eğer takıldığınız bir ayar varsa lütfen sormaktan çekinmeyin. Yardımcı olmaktan memnunluk duyarım.
|
|
| |||
| |||
|
Teşekkürler mesela Sosyal Link Paylaşımı HTML Kodu Temizle Direk Kategori Linkleri 'Önceki/Sonraki' konu adreslerini değiştir? gibi bazı ayarlar ben de default gelmedi. Dha bugün bakarken farkettim :( Birde bu relevant replacements i kontrol panelinde göremedim. Şimdi kuracağım ama nasıl ? |
|
| ||||
| ||||
|
Sosyal Link Paylaşımı , konu veya mesajlar içerisine digg , flickr vs.. gibi ikonları eklemenizi sağlar. vBSEO da mesajların hemen sol alt kısmında örneğini görebilirsiniz. HTML Kodu temizle , templatelerdeki boşlukları kaldırarak sayfa boyutunun küçülmesini sağlar. Ancak site kodu düzgün yazılmamışsa bu özellik sorun çıkarabilir. Direk Kategori Linkleri , Forumhome bölümünde kategori olarak yer alan bölümlere anchor ekleyerek browse edilebilen link formatından çıkar. Örnek olarak http://www.vbseo.com/#focus-members Önceki/Sonraki içerisinde quickreply'ın hemen üzerinde yer alan Önceki / Sonraki konu adreslerine konu isimlerini ekler. Bu anahtar kelime uyumluluğunu arttırır. Ancak bu özellik her showthread sayfasına 2 ekstra query eklemektedir. Relevant Replacements , Türkçe tercümede : Belirlenmiş Değişkenler olarak çevirdiydim yanlış hatırlamıyorsam. |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
"additional style options kısmında h1 class" demişsiniz ama malesef vbulletin paneli kullanma özürlüyüm. Değerlerin nereye ve ne şekilde girilmesi gerektiğini çözemedim. Bunu ekran görüntüsü (screenshot) ile gösterebilir misiniz? vBseo panelinde de aşağıdaki şekilde girdim ama doğru mudur? |
|
| ||||
| ||||
| vBSEO daki Relevant Replacements kısmına forumdisplay için Code: <h2 class="h1">[bb_title] forumlarinda [forum_title] bolumu</h2><p class="smallfont" style="margin-top: -2px;">[forum_title] [forum_description]</p> Code: <h2 class="h1">[thread_title]</h2><p class="smallfont" style="margin-top: -2px;"><strong>[forum_title]</strong> icinde <em>[thread_title]</em> konusu , [first_post_30_words]...</p> Additional Styles kısmına da h1'e class tanımlayacaksınız HTML Code: .h1
{
font: 1.4em verdana, geneva, lucida, 'lucida grande', arial, helvetica, sans-serif;
margin: 0 0 0 0;
padding: 0px;
color: #000000;
}
|
|
| ||||
| ||||
|
Merhaba Mert bey. vBSEO daki Relevant Replacements kısmına dediğiniz uygulamaları yaptım herşey normal yalnız bölüm yada konu başlıkları çok büyük pixelleri küçültmemiz için Additional Styles kısmına da h1'e class css kodlarına ne eklememiz gerekiyor yardımcı olabilirmisiniz. |
|
| ||||
| ||||
|
| |||
| |||
| Quote: bunun hazır yapılmışı yokmu düzeni çok bozuyor Mesela ; 301 Adalet Komisyonu'nda - Misafir Board |
|
| ||||
| ||||
| Quote: |
| Thread Tools | |
| |