vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on php.ini ayarlari within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Merhaba, Ben managed server kullaniyorum ama her domain icin extra php.ini kullanmak gibi bir secenege sahibim. Su an bu ö...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| |||
| |||
| php.ini ayarlari Merhaba, Ben managed server kullaniyorum ama her domain icin extra php.ini kullanmak gibi bir secenege sahibim. Su an bu özellik aktif degil dolayisi ile asagida hem resimde hemde yazili olarak verdigim kisimdaki ayarlari kullandigimi düsünüyorum. Bu ayarlarda performans icin önerebileceginiz degisiklikler varmidir. Hatta eskiden vbulletin sayfalarindan bir yerde bir test file vardi onu servere atip cagirinca eksik ne varsa gösteriyordu ve bu php.ini kisminda olan bir eksigi düzeltiyordum. O dosyanin vbulletinde tam nerede sunuldugunu bulamiyorum artik... Birde söyle bir sorun yasiyorum, örnegin forumdan topluca konu silmek istesem bir kac dakika sonra oldugu yerde kaliyor ve tamami silinmiyor, islemi her defasinda yeniden baslatmak zorunda kaliyorum. Belki bu sorunda php.ini üzerinden halledilebilirmi diye düsünüyorum. Asagidaki ve resimdeki ayarlar. [php] engine = On short_open_tag = On precision = "14" y2k_compliance = Off output_buffering = Off output_handler = unserialize_callback_func = zlib.output_compression = implicit_flush = Off allow_call_time_pass_reference = On safe_mode = Off safe_mode_gid = safe_mode_include_dir = safe_mode_exec_dir = safe_mode_allowed_env_vars = "PHP_" safe_mode_protected_env_vars = "LD_LIBRARY_PATH" disable_functions = highlight.string = "#CC0000" highlight.comment = "#FF9900" highlight.keyword = "#006600" highlight.bg = "#FFFFFF" highlight.default = "#0000CC" highlight.html = "#000000" expose_php = On max_execution_time = "90" memory_limit = "50M" error_reporting = 2039 display_startup_errors = track_errors = Off variables_order = "EGPCS" register_argc_argv = On post_max_size = 8M gpc_order = "GPC" magic_quotes_runtime = Off magic_quotes_sybase = Off default_mimetype = "text/html" doc_root = user_dir = enable_dl = On file_uploads = 1 allow_url_include = 1 [mail function] SMTP = localhost sendmail_from = me@localhost.com [SQL] sql.safe_mode = Off [ODBC] odbc.allow_persistent = 1 odbc.check_persistent = 1 odbc.max_persistent = -1 odbc.max_links = -1 odbc.defaultlrl = 4096 odbc.defaultbinmode = 1 [MySQL] mysql.allow_persistent = Off mysql.max_persistent = "-1" mysql.max_links = "-1" mysql.default_port = mysql.default_socket = mysql.default_host = mysql.default_user = mysql.default_password = [PostgresSQL] pgsql.allow_persistent = On pgsql.auto_reset_persistent = pgsql.max_persistent = "-1" pgsql.max_links = "-1" [bcmath] bcmath.scale = "0" [browscap] browscap = [Session] session.serialize_handler = "php" session.gc_probability = "1" session.referer_check = session.entropy_length = "0" session.entropy_file = session.cache_limiter = "nocache" session.cache_expire = "180" session.use_trans_sid = 1 url_rewriter.tags = "a=href,area=href,frame=src,input=src,form=fakeent ry" [Assertion] assert.active = On assert.warning = On assert.bail = Off assert.callback = assert.quiet_eval = Off
__________________ ...Türkiyenin En Büyük Forumlari Bu listede Bulusuyor... |
|
| ||||
| ||||
| Resimde göremedim, Zend Optimizer veye XCache gibi bir PHP hızlandırıcı kullanıyor musun? Mutlaka kullanıyorsunudur Big-board olduğuna göre onların ayarlarında biraz oynama yapman gerekebilir. |
|
| |||
| |||
| Peki rica etsem benim icin yukaridaki yaziyi ingilizceye cevirmen mümkünmü mert? Quote:
Zend Optimizer oldugunu saniyorum verdigim resimde zend_extension: /usr/local/php5/ZendOptimizer.so seklinde geciyor, ayrica eskiden zend versiyonu kullaniyordum demekki var bisiler. XCache oldugunu sanmiyorum eger yanilmiyor isem VBSEO panelde Caching Options kisminda memcached Unsupported APC Cache Unsupported XCache Unsupported eAccelerator Unsupported Unsupported yazmasi bu özelliklerin olmadigi anlamina geliyor olmali. |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
VB için hem Memcached hemde XCache ayarlı. Sunucun yeterli görünüyor ama yinede Xcache ve Memcached kurmanı öneririm. Bu bölümde XCache kurulumu anlatılmış. Konsolda php -v yazarak paste yaparmısın? Bende bu şekilde görünüyor mesela. Code: PHP 5.2.5 (cli) (built: Apr 2 2008 12:49:02)
Copyright (c) 1997-2007 The PHP Group
Zend Engine v2.2.0, Copyright (c) 1998-2007 Zend Technologies
with the ionCube PHP Loader v3.1.32, Copyright (c) 2002-2007, by ionCube Ltd., and
with Zend Extension Manager v1.2.2, Copyright (c) 2003-2007, by Zend Technologies
with XCache v1.2.2, Copyright (c) 2005-2007, by mOo |
|
| ||||
| ||||
| Malesef hiç vaktim yok çeviri yapabilmek için. Apache'yi en kısa zamanda 2.2.8 ye güncelleyerek mod_deflate support ile compile etmeni tavsiye ederim. mod_deflate mod_gzip'e göre çok daha iyi perfonmans göstermekte. Hatta aslında komple apache'yi bırakmanı ve lighttpd veya nginx ikilisinden birine geçmenide tavsiye ederim. xcache ve memcached ile birlikte mükemmel perfonmans görebilirsin. memcached istatistiklerim ekte ( admincp içerisinde bu istatistikler ) memcached query leri cache ederek her sayfa çalışmasında querynin çalışmasını engelliyor. Ayrıca datastore'u da cache ederek daha hızlı veri akışı sağlıyor. xcache de php dosyalarını cache ediyor. Zafer neden hala ioncube tutuyorsun ? Boş yere yüklemen anlamsız hala ioncube'u.
__________________ Mert Gökçeimam / Crawlability Inc. Global Partner Türkiye vBSEO 3.1.0 vBulletin Blog desteğiyle birlikte şifresiz yayınlandı vBSEO 3.1.0 GOLD'a Güncellendi vBSEO Google/Yahoo Sitemap Generator v.2.0 vBSEO 3.0 veya vBSEO 3.1 Gold'a v2.0 veya v2.1 Güncellemesini Unutmayın vBSEO ile bir günde 1400$ My Latest vBulletin CMS project |
|
| ||||
| ||||
| AWBS şimdi ioncube kullanıyor onun için kullanıyorum Mert bey. Daha başka scriptlerimde var ioncube kullanan. |
|
| ||||
| ||||
| xcache ve memcached kesinlikle kurmanızı tavsiye ederim ve apache 2.2.8 php 5.2.6 mysql 5.0.51a oldugundan emin olun. Devamında, php.ini ile pek alakası yok konu silerken beklemelerin. Onların nedeni mysql sunucusu ve optimizasyonları ile alakalıdır. Php sadece timeout verir verirse. |
|
| |||
| |||
| Code:
PHP 4.4.7 (cgi) (built: Dec 12 2007 14:12:58)
Copyright (c) 1997-2007 The PHP Group
Zend Engine v1.3.0, Copyright (c) 1998-2004 Zend Technologies
with Zend Optimizer v2.5.10, Copyright (c) 1998-2005, by Zend Technologies @maxicep php 5.2.4 kullaniyorum panelde 5.2.5 e yükseltme sansim var ama 5.2.4 STABLE oldugu icin onu kullaniyorum. mysql ise 5.0.51 |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
Dedicated olursa sunucunun herşeyinden kendin sorumlu oluyorsun, benim tercihim Dedicated. |
|
| ||||
| ||||
| Eğer server ile ilgilenecek vaktin varsa elbette dedicated en güzeli. Benim tercihim kendi serverımı kullanmak. Server için boş yer eher ay düzenli para ödemekten çok daha mantıklı kaldı ki ben panelde kullanmıyorum. Panellerin hepsi anlamsız. Neticede perl scriptlerin yapıcağını ben zaten kendim yapıyorken boş yere içlerinde her gün bir açık bulunabilecek perl scriptler yüklemeyi tercih etmiyorum. |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
PHP STABLE versionu 5.2.6 ' dır .. PHP: Hypertext Preprocessor ayrıca php sürümünüz 4.4.7 ve zend de aynı sekilde son sürümler degil. Yazılımımız çok yüklü ve her zaman son sürümü takip etmenizi öneririm .. Hiçbirşey geride kalmamalı, hem güvenlik hem optimizasyon için.. |
|
| |||
| |||
| boyle bır konu gormusken bende sorayım foruma eklenen eklentı yada resımler bıldıgınız gıbı db ye gıdıyor ben bunu ftp ye tasımak ıstedım safe modu acıkken olmaz dıye bır uyarı geldı galıba safe modunu phpini den kapatabiliyoruz bunu nasıl gerceklestırebılırım tam olrak bılen varmı? |
| Thread Tools | |
| |