vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on Özel Rewrite ile ilgili within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; S.a arkadaslarım kucuk bır sorum olacak bılen arkadasım cevaplarsa sevınırım.. Özel Rewrite ayarlarından bazı yerleri editledim url lerde kullanıcılar duzgun ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Social Groups | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| |||
| |||
| Özel Rewrite ile ilgili
S.a arkadaslarım kucuk bır sorum olacak bılen arkadasım cevaplarsa sevınırım.. Özel Rewrite ayarlarından bazı yerleri editledim url lerde kullanıcılar duzgun bırseyler gorsun dıye (: mesela profil ile ilgili tum yerleri değiştim örneğin editavatar yerine avatar degistir yaptım .ılılı. ForumOjen .ılılı. bu sekılde hersey guzel yanı lınke tıkladıgımızda sayfaya gırıyor ancak avatar degistir yazan yerin basındaki icon http://www.forumojen.com/forum/profiliniz/avatar_degistir/ bu linkin cıkmasını nasıl saglayabılırım? .ılılı. ForumOjen .ılılı. > Profiliniz __________________________________________________ ___ son olarak da değişkenlerde ki '^profile\.php\?do=editprofile' => 'profiliniz/duzenle/' ^ işareti bir işe yaramıyor mu onu kaldırdıgım zaman da birseyın fark etmedıgını gordum dogrusu nasıl olmalı? ________________________________________________ yeni konu acma linkini de bu sekılde uyarlamaya calıstım ancak beceremedim http://www.forumojen.com/forum/newth...newthread&f=16 bu linki nasıl yenikonu/id seklınde degısebılırım |
|
| |||
| |||
|
bir bilgisi olan yokmu arkadaslar? bu konuda yeni konu ve gelişmiş cevap url lerini su sekılde degiştim yapmak isteyen arkadasım olursa yapabilir hem uyelerinizin adres cubugunda garip urller cıkmasını engellemiş oluyorsunuz goze de hos gelıyor '^newthread\.php\?do=newthread&f=(\d+)' => 'yenikonu/$1/' '^newreply\.php\?do=postreply&t=(\d+)' => 'cevapla/$1/' bir seyı yapamadım 'yenikonu/$1/' bunda mesela yenikonu dan once /katagoriadı/yenikonu/$1 seklınde nasıl yapabılırım yani yeni konu acmadan once konu acılacak olan katagorinin adını gosterebilirmiyim? Last edited by anestetic; 04-05-2008 at 02:06 PM. |
|
| ||||
| ||||
|
Yeni Konu için bunu kullanmalısınız Code: '^newthread\.php\?do=newthread&f=(.+?)$' => 'yenikonu/$1/' |
|
| ||||
| ||||
|
Yani arkadas kısaca, vbseo da kullanılan ayar gibi olmasını istemiş. Mesela http://www.vbseo.com/usercp/editprofile/ gibi url ler istiyor. Bunların hepsinin nasıl yapıldıgı anlatılan bir makale fena olmaz Daha güzel görünüyor url ler. |
|
| ||||
| ||||
| Code: // profil kismi '^profile\.php\?do=editsignature' => 'profil/imzadegistir/' '^profile\.php\?do=editoptions' => 'profil/seceneklerim/' '^profile\.php\?do=editprofilepic' => 'profil/profilresmim/' '^profile\.php\?do=editprofile' => 'profil/duzenle/' '^profile\.php\?do=editavatar' => 'profil/avatar/' '^profile\.php\?do=editpassword' => 'profil/sifre/' '^profile\.php\?do=editattachments' => 'profil/eklentiler/' '^profile\.php\?do=ignorelistlist' => 'profil/shitlist/' '^profile\.php\?do=customize' => 'profil/renkdegistirme/' '^profile\.php\?do=buddylist' => 'profil/arkadaslistesi/' |
|
| |||
| |||
|
Sağolun Mert Bey O kısmı halletmiştim prtfil urllerini değişmiştim orda bir sorun yeni konu acma ve gelişmiş cevap yazma panelindeki linkleri de değiştim '^newthread\.php\?do=newthread&f=(\d+)' => 'yenikonu/$1/' bu sekılde değişmiştim herhangi bir sorun cıkmamıstı ama sımdı sızın verdıgınız ile değiştim tesekkur ederim burdaki 'yenikonu/$1/' uzantısında /yenikonu/ nun onune yeni konu açılacak olan forumun adını koyabilme imkanımız varmı? 'forumadi/yenikonu/$1/' gibi ______________________________________________ diğer sorumda şu burda mause yi icon un ustune goturdugumuzde status barda eski url gözüküyor. profile.php?do=customize gibi onun sebebini sormustum? ama yazarken aklıma geldi oda (: galiba templatelerde o iconların url lerini değiştirmemiz gerekiyor ? |
|
| ||||
| ||||
| Quote: |
|
| |||
| |||
|
olsun oda olmayı versın tesekkur ederım İlginiz için Mert bey son olarak kullandıgım ayarlar asagıda bir goz atarmısınız herhangi bir eksiklik veya yanlıslık varmı? Code: '^register\.php$' => 'uyelik_formu.html' '^register\.php\?do=register' => 'uyelik_formu2.html' '^login\.php\?do=lostpw' => 'sifre_istek.html' '^xperience\.php$' => 'uye_puanlari.html' '^usercp\.php$' => 'profiliniz/' '^profile\.php\?do=editprofile' => 'profiliniz/duzenle/' '^profile\.php\?do=customize' => 'profiliniz/stil_ayarlari/' '^profile\.php\?do=buddylist' => 'profiliniz/arkadaslik_ayarlari/' '^profile\.php\?do=editavatar' => 'profiliniz/avatar_degistir/' '^profile\.php\?do=editsignature' => 'profiliniz/imza_degistir/' '^profile\.php\?do=editpassword' => 'profiliniz/sifre_mail_duzenle/' '^profile\.php\?do=editoptions' => 'profiliniz/ayarlari_duzenle/' '^profile\.php\?do=ignorelist' => 'profiliniz/yasakli_listem/' '^private\.php$' => 'PM/' '^private\.php\?do=newpm' => 'PM/gonder/' '^private\.php\?do=trackpm' => 'PM/takip/' '^private\.php\?do=editfolders' => 'PM/klasor_duzenle/' '^arcade\.php$' => 'kucuk-oyunlar/' '^group\.php$' => 'gruplar/' '^search\.php\?do=getnew' => 'ara/yeni_mesajlar/' '^search\.php$' => 'ara_bul/' '^search\.php\?searchid=(.+?)' => 'ara/arayan-bulur/$1' '^sendmessage\.php$' => 'iletisim/' '^vBTube\.php$' => 'ForumOjen-YouTube/' '^showgroups\.php$' => 'ekibimiz/' '^newthread\.php\?do=newthread&f=(.+?)$' => 'yenikonu/$1/' '^newreply\.php\?do=postreply&t=(.+?)$' => 'cevapla/$1/' '^newreply\.php\?do=newreply&p=(.+?)$' => 'mesajdan-alinti-yaparak-cevap-yaz/$1/' '^forumdisplay\.php\?do=markread' => 'konulari-okudum-say/' '^login\.php\?do=logout&logouthash=(.+?)$' => 'cikart-beni-burdan/$1' '^login\.php\?do=login' => 'giris-yaptiniz/' birde (\d+) ile (.+?) arasında ne gibi bir fark var ogrenmek istiyorum sadece cunki sizin verdiğiniz (.+?) değişkeninden once ben (/d+) yı kullanıyordum bir sorun cıkmıyordu? ______________________________ Tesekkur ederim. |
|
| ||||
| ||||
|
(.+?) otomatik değişkendir. Bunu çok kullanmanızı tavsiye etmem. Ancka ben veya diğer site yetkililerinden birisi verirse kullanınız. Ayarlarınızda sorun gözükmüyor. |
|
| |||
| |||
| Quote:
________________________________________ birde ?do= olmayan linkleri mesela .?l?l?. ForumOjen .?l?l?. bunu nasıl degıstırebılırız? |
|
| ||||
| ||||
|
Hayır örnek vermek gerekirse misc.php?do=bbcode çevirirken otomatik olarak bbcode kullanır. Otomatik variable atar. Ondan kullanmayın bunu. Hatalarla karşılaşabilirsiniz. Ancak biz verirsek kullanmanızı tavsiye ederim.
|
|
| |||
| |||
|
peki anladım yukarıdaki değişkenler umarım sorun teskıl etmez gerci sorun gozukmuyor yazmıssınız sizde tesekkur ederim..
|
|
| ||||
| ||||
| Quote:
|
|
| |||
| |||
|
bende oyle bir hata vermemişti kendi ayalarım seklınde
|