vBulletin SEO Forums

SEO

vBulletin Search Engine Optimization

Buy vBSEO Now! HACKER SAFE certified sites prevent over 99.9% of hacker crime.
ne nw
vBSEO Müşteri Hesap Kontrol Arayüzü vBSEO 3.2.0 Gold Yayınlandı vBSEO Başarısı: 600rafik Artışı - 1 günde $1400 Kazanç! Crawlability Inc. SEO Teknolojisi Patentine Başvurdu  vBSEO bir forumun günde $100 Reklam geliri kazanmasına yardımcı oldu  vBSEO ile en kısa sürede $20.000 kazanmak
se sw

Null VBSEO Kullanımındaki Yaptırımlar Nelerdir?

This is a discussion on Null VBSEO Kullanımındaki Yaptırımlar Nelerdir? within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Öncelikle bu düşmanlığın nereden geldiğini çok merak ediyorum ben. Biz herkese saygı duyarken neden bu şekilde bize saldırılar oluyor anlamıyorum. ...

Go Back   vBulletin SEO Forums > vBSEO SEO Plugin > General Discussion > Türkçe

Enhancing 80 million pages.

Register FAQ Members List Social Groups Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 11-13-2006, 06:16 PM
Junior Member

Real Name: DJ PİSAGOR
Öncelikle bu düşmanlığın nereden geldiğini çok merak ediyorum ben. Biz herkese saygı duyarken neden bu şekilde bize saldırılar oluyor anlamıyorum.

Quote:
%100 hak veriyorum sana lizard .

Kaçak vbseo kullananları şikayet etmeye çalışıyor arkadaş ama vBulletin lisansının olduğunu bile düşünmüyorum.Ayrıca lisansın olsa bile eklenti vs vs yayınlama haklarının vBulletin.orgda ne şekilde yapılacağındanda haberin yok sanırım ole langır lungur izinsiz eklenti eklemek özelliklede yapan kişinin adını sitesini yayınlanma adresini belirtmeden dağıtmanında yasak olduğunu sanırım biliyorsundur.
Gösteriş budalası değilim sadece iftiraları cevaplamak için koyuyorum resimleri;
Lisans;
http://img66.imageshack.us/img66/3782/lisansln4.jpg

Quote:
sallama şimdi.Niye ozaman eklentiyi yapan kişinin adı vs vs hiç konularda görülmüyor yada konunun asıl linki.?
İzinler;
http://img66.imageshack.us/img66/1230/izinlerms3.jpg

Bunun 2 katı kadarda diğer arkadaşlarımın attığı PM ' ler var.

Quote:
En sevmediğim şey para muhabbetidir.Burada kimseye para muhabbeti yapma.Senin aldığın lisansı biz yıllar önce aldık.Buda hava atılacak bir durum değil.
Ben para muhabbeti yapmıyorum sadece alacak olsak alırdık diyorum
Benden önce almış olabilirsin bunun ne gibi bi artısı olabilir ki?
Kime neyin havasını yapacam ki

Quote:
Şunu anlayamıyorum. Vatandaşın emeğini çalıp inkar ediyosun sonrada başkası kaçak kulalnıyor die nasıl şikayet ederim diyorsun bu nasıl mantıktır?
Kaçak VBSEO mu kullanmışım? Kaçak vBulletin mi kullanmışım? İzinsiz eklenti mi almışım?

Ben buraya birisinin hakkını korumaya gelmişim, siz beni hırsız yerine koyuyorsunuz, iftiralar atıyorsunuz.

Eğer birini şikayet etmeye geldiğime inanmayan varsa da ona da özel mesaj yollarım siteyi kendisi görür. Ama bu durumda kimseyi şikayet etmeyecem, herkes kullansın kaçak bana mı düşmüş?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old 11-14-2006, 07:52 AM
HaYLaZ's Avatar
Senior Member

Real Name: Sadri
Send a message via Skype™ to HaYLaZ
peki ozaman şunu sorayım madem herkezden izin alarak eklenti yayınlıyorsun.Neden ozaman Atakan gelipte sana tüm eklentilerini yada modifikasyonlarını sildirtti?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old 11-14-2006, 08:55 AM
Junior Member

Real Name: Erhan
İş biraz kızıştı gibi
Reply With Quote
Old 11-14-2006, 08:57 AM
Atakan KOC's Avatar
Senior Member
vBulletin HackerBig Board Administrator

Real Name: Atakan KOC
Selam Haylaz...

Konuda adım geçtiği için cevaplıyorum. Geçmişte böyle bir sorun yaşandı. Bayada sorun oldu. Şuan sitelerini incelediğimde buna dikkat ettiklerini görüyorum. Elbet önceden buna dikkat etmiyor olabilirlerdi ama şuan ediyorlar. Benden 2-3 kere yapmış olduğum mod için izin istediler. Bende forumu tekrar inceledim.

Şuan hiç bir sorun yok gibi.

Adım geçtiği için cevap yazdım...
Old 11-14-2006, 08:59 AM
Junior Member

Quote:
Originally Posted by HaYLaZ View Post
peki ozaman şunu sorayım madem herkezden izin alarak eklenti yayınlıyorsun.Neden ozaman Atakan gelipte sana tüm eklentilerini yada modifikasyonlarını sildirtti?
Ben o dönem sitede moderatördüm. O ana kadar kimsenin birisinden izin alması gerektiği bilgisi yoktu. Atakan KOC gelip tepki koyunca bizde izin alınması gerekliliğini gördük. O zamandan itibaren 100 ' e yakın eklenti yazarına PM atıldı. Özellikle çok sayıda eklentisi olan Coder ' lar başta olmak üzere ve daha önce yayınlamış olduğumuz eklentiler içinde tekrar izin istedik.

Şu an sitedeki olan tüm eklentiler için izin alınmış durumda. Her günde yeni izinler alınıyor.

Konu baya bi saptı.

Saygılar...

Last edited by DJ PİSAGOR; 11-14-2006 at 09:08 AM. Reason: Alıntı eklendi.
Reply With Quote
Old 11-14-2006, 09:26 AM
Junior Member

Tekrar asıl konuya dönüp bi soru sormak istiyorum.

VBSEO kullanan bi site var ve sitenin footer ' ın da SEO by vBSEO 3.0.0 RC7 © 2006, Crawlability, Inc. gibi bi yazı yok. Aynı şekilde sayfa kaynağında da VBSEO geçmiyor yani silmişler bu kısımları.

Böyle bi hakları var mı kullanıcıların ? Yoksa bu sitede kaçak kullandığı için bu kısımları silmiş mi?

Teşekkürler.
Reply With Quote
Old 11-14-2006, 10:22 AM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO.com Webmaster
vBSEO Total Customer SupportvBulletin HackerBig Board Administrator

Real Name: Lizard King
Blog Entries: 3
Send a message via MSN to Mert Gökçeimam
Quote:
Originally Posted by DJ PİSAGOR View Post
Tekrar asıl konuya dönüp bi soru sormak istiyorum.

VBSEO kullanan bi site var ve sitenin footer ' ın da SEO by vBSEO 3.0.0 RC7 © 2006, Crawlability, Inc. gibi bi yazı yok. Aynı şekilde sayfa kaynağında da VBSEO geçmiyor yani silmişler bu kısımları.

Böyle bi hakları var mı kullanıcıların ? Yoksa bu sitede kaçak kullandığı için bu kısımları silmiş mi?

Teşekkürler.
Kullanıcıların o şekilde bir hakkı bulunmamakta. Rapor ederseniz gerekli yaptırımlar uygulanacaktır.

Iyi Çalışmalar ,
Reply With Quote
Old 11-16-2006, 06:01 PM
Junior Member

Real Name: Love Coder
Lightbulb Haylaz Senin Psigordan Ne Farkın varki ?

Haylaz Eleştiriye Açıksın ama Bu webmaster hepsi Tek amacı var Oda Çıkar seninki bunlardan farklı Çıkarcıların çıkarcısı neyse Dj Psigor İyi Tanırım Dostumdur Bu Gün ne Yaptıysa Adam Akıllı Adım Atıp Yapmiştir..

Madem Onu Böle Forumda Rezil Etme Niyetinden Bulunuyosun tabe bunu heryerde yapiyorsun kanında var hehe mesela r10.net kendi sitendekilere bak konulara sonra nerdeyse vBseo yayınlayacan bea yuhh Neyse Psi Takma Bunu Sadece biraz eleştiriM Dedim şimdi bu sözleri kabullenmeyecen haylaz saçma sapan bi şeyler yazacan
Reply With Quote
Old 11-17-2006, 03:25 AM
HaYLaZ's Avatar
Senior Member

Ben herzaman eleştrilere açığım bu 1.

Kardeşim yaşında olduğundan dolayı sert bir yanıt vermiyorum sana.insan gibi açıklayacağım sadece ister anla ister anlama sana kalmış.R10.nette ben ne yazdım yada yaptımda kendimi rezil ettim?

r10.netten bir link vereyimde kimin hakkında ne düşünüyor bizim insanımız gör bakalım ;

http://www.r10.net/vbulletin/15285-v...ifiyecisi.html

İyi okursan burada lizardın,benim,atakanın,organiğin ve hasanın yaptığı çalışmalar sonucu takdir edildiğini görebilirsin.Şimdi bu kadr insan takdir ederken sen kalkıpta insanları başarılarından ve bişeyler yapma çabasından dolayı ağır olarak eleştiriyorsan sende ciddi bir problem var demektir arkadaşım.

Ben asla kendi sitemde null vbseo yada vBulletin paylaşmadım paylaşmamda merak etme biz kanunları ve yaptırımları ibliyoruz.İddian güçlü ise benim sitemden null bir vbseo linki ver bakalım.Bazı şeyleri kanıt olmadan iddiaa etme.

DJ Pisagora karşı şahsi bir art niyetim yok zaten.Sadece sitesiyele alakalı olarak bitakım şeyler söyledim bunlarda yanlış değildi.Siteyi ilk açtıklarında lisansları yoktu,eklentiler konusunda izin almıyorlardı vs vs bubahsettiklrim önceen yaşanmış olaylar.Şuan için kimse onları suçlamıyor.

Şimdi soruyorum sana kardeşim.Benim ne gibi bir çıkarım olabilir bu siteden,djpisagordan yada diğer insanlardan?
Beni tanıyan tanır.İnsanlara eleştiri yapacaksan bile çocukça eleştri değil sağlam kanıtlara dayanan mantıklı eleştriler yapmanı öneririm.Benimle şahsi bir problemin varsaki yazdıklarından bu anlaşılıyor gözle görülür somut bişeyler göster bizlere herkes görsün durum nedir ne değildir.Aslında sen bile ne söylediğinin farkında dğeilsin işte laf olsun torba dolsun misali arkadaşını destekleyeyim derken kendini ne kadr küçük düşürdüğünün farkında değilsin.

saygılar

Last edited by HaYLaZ; 11-17-2006 at 03:41 AM.
Reply With Quote
Old 11-17-2006, 04:16 AM
Atakan KOC's Avatar
Senior Member

Merhaba Arkadaşlar;

Öncelikle şunu belirtmek isterim. Önceden yaşanmış olan şeyleri az çok hepimiz biliyoruz. Haylaz ile sürekli görüşüyordum bu konularda. Yaptığımız hacks,stil vs. gibi şeylerin bir çok yerde ismimiz anılmadan ve sanki kendileri yapmış gibi yayınlamalarından duyduğumuz rahatsızlığı;

Ama şimdi bunlar geçmişte kaldı Haylaz, Relax olalım derim. Eski ile şimdiki arasında çok fark var. Baya bir düzelme var

Senin demek istediklerini çok iyi anlıyorum ama benden bir arkadaş tavsiyesi istersen; Geçmişi bırakalım derim. Aynı dertleri yaşadık bizler...

Sevgiyle Kalın.

H.Atakan KOÇ
Reply With Quote
Old 11-17-2006, 05:25 AM
murrtex's Avatar
Member

Real Name: Murat
Send a message via MSN to murrtex
Arkadaşlar aslında bu konu okadard akötü bir konu değil.Kötü olna yazılanların yapıcı olmadığı durumlardır.Eğer yazdıklarımız ve söylemlerimiz yapıcı olursa herkes faydalanır.Geçmişte kim ne yapmış yada yapmamış bence önemli değil önemli olan bundan sonrası için nasıl dah adüzgün ve kurallar çerçevesinde davranabilirz.
Elbette hiç birimiz anamızın karnından bu işler bilerek çıkmadık.Hepimiz her gün yeni yeni şeyler öğreniyoruz yeni yeni birbirimizi tanıyoruz değişen v egelişen sistemler içinde bizde kendimizi geliştirme çabasına giriuoruz.Bu koşusturma içerisinde elbette Atakan benim yanlışlarımı bana gösterecek elbette Mert benim yanlışlarımı söyleyecek birbirimizin kursurlarını yada bilmediklerimizi birbirimizi yermek yada küçük düşürmek için değil aksine geliştirmek için yaptığımıza sanırım sizde katılıyorsunuz.Zaten işin doğasıda bu olmalı.Benimde daha onlarca eksiğim var.Sitemde revize etmem gereken bölümler yerler var.Hepsi sırayla .zaman çok kıymetli.
Çok kısa taze bir olay anlatmak istiyorum.Geçtiğimiz hafta sonu ismi lazım değil mahalle forumlarından birisinin bi rmoderatörü (bu olaydan sonra sıtkım sıyrıldı v eartık bu tarz forumlara bu şekilde hitap ediyorum) Kaliteli ve seviyeli kendini bilen forumöv eyöneticilerini tenzih ederim bu arda ..Neyse arkadaş gelmiş vbux/vblaza yı hepinişz biliyorsunuz.bizim sitedede adı 4umpzarı olarak geçiyor..kalmış siz bunu bizden çalmışsınız hırsızlar vs..2-3 Pm attış..Gerekli bilgilendirici açıklamayı yaptım ama anlamamış
konular altınada bunları bizden çalmışsınız demiş.Hele bir mesajda Kaynak Anadolu ajansı yazıyor onada bunu bizden çalmışsınız demiş.
O gün admin mailime tonla küfürlü mail geldi..(yönetimdede hata var.Bu eklentileri yapoarken işt ebiz sizin için yaptık biz yazdık ve bunun gibi laflarla üyelerini kandırıyorlar.)
Siteye girerek adminlerine o kişi ile aramda geçen yazışmayı verdiğim cevapları aynen yolladım.mailler içinde bu böyle devam edecekmi yoksa yasal gereğini yapayımmı diye sordum.Adminleri özür dilediler ve o kişide özür diledi.Konu kapandı.
Sonra anladımki bendede eksik var..O eklentilerin altında yazan linkleri silerdim ben..onun yanlış olduğunu anladım ve şimdi onları tek tek orjinal durumuna getiriyorum.ve her eklenti ve uygulama içinde aşağıdaki linklerdeki gibi ayrıntılı yazı yazıyorum.
4umTurk
4umTurk

diğerlerinide sırayla yazacağım.Neyse çok uzattım kusura bakmayın..
kolay gelsin.
Old 11-17-2006, 06:31 AM
HaYLaZ's Avatar
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Atakan KOC View Post
Merhaba Arkadaşlar;

Öncelikle şunu belirtmek isterim. Önceden yaşanmış olan şeyleri az çok hepimiz biliyoruz. Haylaz ile sürekli görüşüyordum bu konularda. Yaptığımız hacks,stil vs. gibi şeylerin bir çok yerde ismimiz anılmadan ve sanki kendileri yapmış gibi yayınlamalarından duyduğumuz rahatsızlığı;

Ama şimdi bunlar geçmişte kaldı Haylaz, Relax olalım derim. Eski ile şimdiki arasında çok fark var. Baya bir düzelme var

Senin demek istediklerini çok iyi anlıyorum ama benden bir arkadaş tavsiyesi istersen; Geçmişi bırakalım derim. Aynı dertleri yaşadık bizler...

Sevgiyle Kalın.

H.Atakan KOÇ
dostum zaten ben geçmiş ile ilgili konuları yadırgamıyorum.Benim anlamadığım konu şu;

üstte arkadaşın yazdıklarına tekrar bakarsanız şahsi hakaretlerde bulunduğunu göreceksiniz.Kendisini tanımam etmem durup dururken neden bu tavır içerisine girdiğinide anlamış değilim.Biz bişeyler yapmaya çalışıyoruz ama bunun karşılığında haksız yere hakaretlere vs vs maruz kalıyoruz benim kızdığım konuda bu zaten.Seninde dediğin gibi geçmişi bırakmak en doğrusu zaten bende öyle yaptım ama sizinde gördüğpünüz gibi hakretler peşimizi bırakmıyor.
Reply With Quote
Old 11-17-2006, 06:40 AM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO.com Webmaster
vBSEO Total Customer SupportvBulletin HackerBig Board Administrator

Real Name: Lizard King
Blog Entries: 3
Send a message via MSN to Mert Gökçeimam
Quote:
Originally Posted by Atakan KOC View Post
Merhaba Arkadaşlar;

Sevgiyle Kalın.

H.Atakan KOÇ
Hayır Atakan yanılıyorsun bu konuda.
vBulletin.org bir amaç için kurulmuş bir sitedir. Bu site lisanslı vBulletin sahiplerine insanların kendi siteleri için veya zevk için yazdığı modifikasyonların yayınlandığı sitedir.

Şimdi gelelim burada olana.

1. Görüştüğüm hiçbir coder arkadaşım ki neredeyse tamamını tanıyorum , ne böyle bir izinden nede yazdıkları kodların başka bir siteden yayınlandığından haberdar.

2. Üç beş kişinin iznini alsa bile vBulletin.org'un tüm amacına ihanet edercesine bu modifikasyonları lisans sahibi olmayanlara sağlayarak yasal olmayan bir iş yapıyor.

3. Izni verenlerin hepsi izni verdikleri domain'in sadece lisans sahiplerine download müsadesi verdiğini söylüyor.

4. Yapılan hırsızlık ve hırsızlığa yardakçılıktan başka birşey değildir. Bu kadar basit bir olgu var. Bunu oraya buraya çekmenin hiç gereği yok. Modifikasyonları kaldırarak verin desteğinizi. Ama yok sen gelecen 3-5 hit ile daha çok para kazanırım mantığındayken değişen hiçbirşey olmaz.

Bak görüyor musun ? Başkalarının emeğini kullanarak para kazanmaktasın ve buna hiçbir coder müsade etmez.

Pisagor ve yanındakiler , Destek mi vermek istiyorsunuz insanlara ? O zaman destek verin ama yaptığınızı savunmaya kalkmayın çünkü yaptığınız yine illegal.

Bir üyenin lisans sahibi olup olmadığını kontrol etme lüksünüz ve izniniz olmadığına göre , geçiniz boş konuşmaları.

Hepimiz dünya kadar forum geziyoruz ve üyeyiz. Türk siteleri ve yazarların kendi isteğiyle yayınladığı vbhackers.com haricinde modifikasyon yayınlayan herhangi bir yabancı site gördünüz mü ? Sadece warez siteleri var o kadar. vbulletin türkiye mi ne o da bir warez sitesidir o kadar. Ne ötesi ne gerisi. Sahipleri ve yöneticileride Hırsız karakterli insanlardır çünkü hırsızlık yapmaktalar.

vBSEO Google/Yahoo Sitemap Yaratıcısı v.2.2 Yayınlandı vBSEO 3.2 için Gerekli Güncelleme

6X Trafik - vBSEO ile bir günde $1400 kazanç!

My Personal Site: vBTech.net - vBulletin Support
Reply With Quote
Old 11-17-2006, 07:35 AM
Atakan KOC's Avatar
Senior Member

Selam Mert;

Sanırım anlatamadım üste. Bende karşıyım w*rez sitelerde hacklerin dağıtılmasına. Kaldıki ben sadece ilğili site için yazdım. Kendime ait en az 10 tane hack imi kaldırmalarını söyledim. Ve kaldırdılar. Sonrasında da eklemediler;

İşin özü şu sanırım

vbulletin lisans = 160$
vbseo lisans = 150$
Server ücreti = en az aylık 150$

Biz bunları öderken başkaları ödemeden kısa yoldan site sahibi oluyor. Ve bizim eklentilerimizide sitelerinde kullanıyor.

ben şuana kadar vbhackes.com ve vbulletin.org sitesi haricinde hacklerimi pek bir yerde yayınlamadım.

Türk sitelerinde ise belirli siteler. Haylazın siteside buna dahil...

Aslında 40 a yakın eklenti yaptım. Bunların çogu zevk içindi. Mert "Lizard King'ede" söylediğim gibi. Yayınlamadığım onca eklenti var. Kendi sitem için kullanıyorum bunları. Bazılarını ise paylaşıyorum.

Belki bazıları bunu ÜN KAZANMAK İÇİN yaptığımı sanıyor ama alakası yok. Kaldıki ben geldiğim gibi gitmesinide bilen birisiyim....

Her zaman diyorum. Eğer bir şeyler yapmak istiyorsanız buyurun yapın. Yapında bizde bilelim.
Reply With Quote
Old 11-17-2006, 08:43 AM
nodrac's Avatar
Senior Member

Real Name: suat ulutas
bende ilk vbseoyla mert abiyle tanışmıştım kendisiyle msnede baya sohbet etmiştik hatta onun sitesinde birkaç eklentiye felan hayran kalmıstım. Null olarak kurmayı düşünmüştüm sonra lisansını alıcaktımf elan sonra Mert abi beni uyardı bekle ama lisanssız kullanma die bende kzııyordum ne olucak birkaç ay sonra nasıl olsa lisans alıcam felan die nie birkaç ay sonra oldugunuda söliyim ben öğrenci bir adamım anca paara biriktirebilirim die sonra bir arkadas borc aldım o sekilde lisans aldım sonra zaten sitedeki üyelerimizden felan topladık para. Sonra zaten Mert abinin söylemleriyle sitemin içeriğini komple değiştirdim tümm illegal içeriği kaldırıyorum tabi eski konularda kalmış olabilir.
Ama öğrendiğim şu ne yaparsam yapıyım legal olmalı hitin bir önemi olmadıgını gördüm...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules