vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on Misafirlere Avatar ve İmza Kapatma within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Merhaba arkadaşlar vBulletin 3.7.0 kullanıyorum sitemde ziyaretçi gezinme oranı oldukça yüksek bu yüzden sunucuya ek yük bindirmemesi açısından ziyaretçilere avatar ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Social Groups | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| |||
| |||
| Misafirlere Avatar ve İmza Kapatma
Merhaba arkadaşlar vBulletin 3.7.0 kullanıyorum sitemde ziyaretçi gezinme oranı oldukça yüksek bu yüzden sunucuya ek yük bindirmemesi açısından ziyaretçilere avatar ve imza gösterimini kapatmak istiyorum ama nasıl nerden yapılır bulamadım ? Bu konu hakkında bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim. Saygılar |
|
| |||
| |||
|
Bunun direk bir ayari oldugunu sanmiyorum. Ben bu tür seyler icin alttaki kodlari kullaniyorum. Yani templateslerden isini görmelisin. Ama bu yöntem ile query kazanacagini sanmiyorum sadece kodlardan tasarruf edebilirsin. <if condition="$show['guest']"> <else /> Buradaki icerigi sadece üyeler görebilir. </if> Eger templateslerde nereyi editlemen gerektigini bilmiyorsan yeniden yaz yardimci olayim. |
|
| |||
| |||
|
Açıkcası nereleri değiştireceğimi bilmiyorum, yalnız sanırım aşağıdaki kod ziyaretçiye uyarı verecek. Uyarıdan ziyade hiç birşey gözükmesin istiyorum yani imza ve avatar hiç yokmuş gibi davransın istiyorum forum. Aynı TurkeyForum sayfalarındaki gibi: Örnek: http://www.turkeyforum.com/satforum/....php?p=4880664 Böyle olursa çok iyi olur,sunucuyu rahatlatmazsa bile en azından misafirleri rahatır imzalarında aşırıya kaçan çok üye var imzaları ne kadar düzenlesek de bitmiyor |
|
| |||
| |||
|
Hayir ziyaretciye uyari gelmez. Hic bir sey göremez. Bul: HTML Code:
$template_hook[postbit_signature_start]
<if condition="$post['signature']">
<!-- sig -->
<div>
__________________<br />
$post[signature]
</div>
<!-- / sig -->
</if>
$template_hook[postbit_signature_end]
HTML Code: <if condition="$show['guest']"> <else /> $template_hook[postbit_signature_start] <if condition="$post['signature']"> <!-- sig --> <div> __________________<br /> $post[signature] </div> <!-- / sig --> </if> $template_hook[postbit_signature_end] </if> |
|
| ||||
| ||||
|
+ Query yani sunucu tarafına olan yükten tasarruf etmezsiniz. Çünkü zaten sorgu, user ların tüm bilgilerini alıyor sayfada en başta. Sadece imzaları kapatmanızı tavsiye ederim o da SEO açısından faydalı olduğundan .. |
|
| |||
| |||
| sadece imzaları nasıl kapatıyoruz ziyaretcilere ?
|
|
| ||||
| ||||
|
Yukarıda arkadaş söylemiş : Bul: HTML Code:
$template_hook[postbit_signature_start]
<if condition="$post['signature']">
<!-- sig -->
<div>
__________________<br />
$post[signature]
</div>
<!-- / sig -->
</if>
$template_hook[postbit_signature_end]
HTML Code: <if condition="$show['guest']"> <else /> $template_hook[postbit_signature_start] <if condition="$post['signature']"> <!-- sig --> <div> __________________<br /> $post[signature] </div> <!-- / sig --> </if> $template_hook[postbit_signature_end] </if> |
|
| |||
| |||
| seo açısından ne gibi bir + sı olur bunun acaba?
|
|
| ||||
| ||||
|
Gereksiz şeyleri Google görmemiş olur. Bkz : Genelde resimden oluşan Saçma sapan üye imzaları |
|
| |||
| |||
|
hocam postbit editlenecek yanılmıyorsam ama bu kodlarla editledim fakat imzalar halen daha gozukuyor misafirlere
|
|
| ||||
| ||||
| Eğer mesajlar bu forumdaki gibi görünüyorsa postbit editlemeniz gerekiyor, avatar sol tarafta bir tabloda ise ( yani klasik forum stili ) postbit_legacy.
|
| Thread Tools | |
| |