Arkadaşlar vbseo için memcached kurulumunu detaylı bir şekilde anlattım. Kurulum ile ilgili sorunlarınızı burada yada forumunuzda sorabilirsiniz.
This is a discussion on memcached kurulumu vbseo için within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Arkadaþlar vbseo için memcached kurulumunu detaylý bir þekilde anlattým. Kurulum ile ilgili sorunlarýnýzý burada yada forumunuzda sorabilirsiniz....
Arkadaşlar vbseo için memcached kurulumunu detaylı bir şekilde anlattım. Kurulum ile ilgili sorunlarınızı burada yada forumunuzda sorabilirsiniz.
ne işe yararki
sayin vbseouser99 (iyinet) anlattiginiz gibi kurulumu yaptim gerekli yardimlari iyinet tende verdiniz ama en onemlisi seo admin panelinde hala memcache yi desteklemedigini soyluyor
girdigim zaman memcache enabled ciktisi geliyor ve calisiyor gorunuyor gereken port u apf den firewall dan serbest biraktim ama nedense hala seo adminde desteklemedigini soyluyor ne yaptimsa seo admine okutamadim bu konuda yardiminiz olabilirmi acabaCode:php -i | grep "memcache support"
Memcached'i seçip Apache restart yaptıktan sonra tekrar girer bakarsanız suppored yazdığını görebilirsiniz.
Bende öyle oldu çünkü .
vbseouser99'nun kurulum talimatlarına uygun olarak yaptım sorun yok.
Teşekkürler
malesef memcache yi sistemi kurduktan sonra en az 3-5 defa daha sisteme reset attim apache yi resetledim ama tik yok bunun haricinde hic bir sorun yasamadim kurulum esnasinda olsun yada diger test ciktilarinda
phpinfo da memcached verilerini görüyor musunuz ?
Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.
vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!
Twitter:@Depkac
Personal Blog : Mert Gökçeimam
phpinfoda hersey normal görünüyor ancak vbseo da memcached desteklenmiyor yazıyor..
![]()
Warning: connect() [function.connect]: Can't connect to 127.0.0.3:11211, Connection failed (0) in /includes/class_datastore.php on line 307
Fatal error: Unable to connect to memcache server in /includes/class_datastore.php on line 309
sanırım tüm hata 127.0.0.3 Ip den oluyor.. seo dan memcache yi secince forum acılmıyor..İyinet'in anlatımını tamamen uyguladık ancak bu IP işi karıştırıyor
1.ile prosesin çalışıp çalışmadığına bakınCode:ps -ef | grep memcached
2. 127.0.0.3 ün firewall unuza takılmadığından emin olunuzCode:iptables --list -n | grep 127.0.0.3
Xcache i kurup PHP hızlandırıcı olarak kullananlara Xcache i nasıl vbSEO yu hızlandırmak için kullanacaklarını açıklayan bir makale yazdım.
vbSEO için Memcached yerine Xcache kullanın.
anlatım için teşekkürler