hmm o zaman sorun yok kullanmaya devam edin derim ben ama diğer arkadasların dedikleri gibi sanki makine yetersiz yada bu vps de sizden baska kimse yok o yüzden sizin kaynaklarınızda kısıtlama yok
This is a discussion on Load sorunu yaşayanlar için genel tartışma konusu within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; hmm o zaman sorun yok kullanmaya devam edin derim ben ama diğer arkadasların dedikleri gibi sanki makine yetersiz yada bu ...
hmm o zaman sorun yok kullanmaya devam edin derim ben ama diğer arkadasların dedikleri gibi sanki makine yetersiz yada bu vps de sizden baska kimse yok o yüzden sizin kaynaklarınızda kısıtlama yok
Elbette kararı siz vereceksiniz ancak normal olarak 500-600 kullanıcıya sahip olan bir server ın nasıl olması gerektiği yonunde biz tavsiye verebiliriz. Unutmayınki server sorunları tüm SEO çalışmalarınızın yok olmasına sebep olur.
Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.
vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!
Twitter:@Depkac
Personal Blog : Mert Gökçeimam
Şunu merak ediyorum;
her yerde vbseo şu kadar cpu yu zorlar v.s. gibi yazılar yazılıyor.
Burada da çözüm yolları aranıyor.
ama neden?
neden? VBSEO ne yapıyor da bu kadar sistemi zorluyor?
bunun yanıtı nedir?
Teşekkürler.
vBSEO sistemleri zorlamıyor. Yetersiz server kaynakları kullananlar sorun yaşıyorlar. Bununda sebebi mod_rewrite olmasıdır. YToksa vBSEO'nun düzgün konfigure edilmiş serverlar üzerinde etkisi sıfıra yakındır. Dünyanın en çok ziyaretçi alan vBulletin forumlarının hepsi vBSEO kullanmaktadır.
Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!
bu cevabınız üzerine bende bir soru yönelteceğim,
mod_rewrite, olduğundan dolayı yetersiz server kullananlar, load sorunu yaşıyorlar dediniz.
Peki mod_rewrite neden böyle bir problem yaratıyor ki?
Vaktiniz olduğunda biraz detaya girerek açıklarsanız sevinirim.
Teşekkürler.
Bunun sebebi apachedir , apache serverı yoran bir programdır ve çok fazla sayıda url yeniden yazma direktifi geldiğinde server üzerinde yoğunluk artmaktadır.
Nginx , Lighttpd , Litespeed bunların hepsi apache ye göre çok daha iyi perfonmans gösterir.
Sorry...
Delete please...
Last edited by ABDALWAHID; 12-28-2008 at 09:03 PM.
Merhaba Mert Bey,
Günlük tekil hit 10k-13k arası değişiyor.Sunucu sık sık yanıt vermiyor. VPS kullanıyorum ayrıca. memcached kurması için vps aldığım yere bildirim yaptım.Ancak bana
"Sorun mysql 'q yapılan aşırı istekler, Memcached gibi önvellekleme sistemlerini kesinlikle önermiyoruz. ( 1-2 site için değil bu sistemler ) Apache ve Mysql ancak direct admin ile güncellenir, direct adminin desteklemediği bir versiyon sorunm yaratır." dediler
Server Konfigurasyonumuz
WebServer Konfigurasyonumuz
- Işlemci: Intel Core2 Quad 6600
- Ram miktarı : 512 Mb
- HDD: 50 :Gb
Apache 2.2.11
DirectAdmin 1.33.7
Exim 4.67
MySQL 5.0.67
Named 9.3.4
ProFTPd 1.3.1
dovecot 1.1.16
Xcache kurulu ve kullanıyoruz.
vBulletin Konfigurasyonunuz
- 15 dakika cookie timeout ile online kişi sayınız: 236
- Kullandığınız modifikasyonlar: yok
Last edited by Cagatayh; 09-06-2009 at 01:24 PM.
vPS 236 online kullanıcıyı kaldırmaz. Daha iyi bir servera geçmelisiniz.
Daha iyi bir serverdan kastınız ? Vps değil de dedicated'e mi geçmem lazım.
Yoksa cpu,ram gibi bileşenlerden dolayı mı ?
Günlük tekil hit 10-13k arası ama. Sabahtan beri site mysql'e gelen fazla isteklerden dolayı cevap vermiyor.
Evet dedicated a geçiş yapmalısınız.
Anladım. Peki ram yükseltsem sorun ortadan kalkmaz mı ?
Çünkü dedicated maddi külfet oluşturacaktır. Şu an 70 TL civarında bir ödeme yapıyorum aylık.Dedicated fiyatları gerçekten yüksek.
Malesef bu işin en kötü tarafı bu , hiçbir vPS o trafiği kaldırmaz.