vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on Load sorunu yaşayanlar için genel tartışma konusu within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Originally Posted by hadiyaa Optimizasyoncu Arkadaşlar; Apache'i derlerken Prefork mu derliyorsunuz? Worker mı? Bu soruya bir optimizasyoncu cevap verebilir mi ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| |||
| |||
| Quote:
|
|
| ||||
| ||||
| Abartılan hiçbirşey yok. Siz zaten aşırı load sorunları yaşıyan bir serverdasınız. Bunun üzerine mod_rewrite kullanan vBSEO'yu kurarsanız elbette server iyice çekilmez hal alır.
|
|
| |||
| |||
|
AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5200+ 4 Gb Ram 2x250 hdd php 5.2.5 Apache v2.2.9 mysql 5.0.51a-community e-Accelerator var fakat vbseo panelinde desteklenmiyor şeklinde görünüyor. zend ve ioncube 15 dakika cookie timeout ile online kişi sayınız : 1000-1500 arası kullandığım vb eklentileri AWCoding- Donation System LITE Cback CrackerTracker Hide Links From Guests ibProArcade for vBulletin Otomatik Resim Boyutlandırma Multiple Login Detector Stop Spam Links Viper's YouTube & Google Video Vbseo ve vbseo sitemap generator Bu sitem dışında sunucuda ufak tefek sitelerim var, onları suspend edip bi yarım saat öyle baktım. Server load genelde 5-6 civarında ve öğlen saatlerinde 100 ün üstüne çıkıyor. Sunucumu yetersiz kalıyor, daha iyi işlemcili bir sunucuyamı geçiyim yoksa optimizasyonla bu sunucu daha iyi bi seviyeye getirilebilirmi ? Sitenin 30-35 k hiti var ortalama |
|
| |||
| |||
|
bence önce tabiki optimizasyon deneyin ama 30 35 K az bir hit değil, iyi işlemci yada ilave ram işinizi çözebilir site adresiniz nedir bakabilirmiyiz mümkünse
Last edited by netcommander; 09-08-2008 at 10:38 AM.. |
|
| |||
| |||
| Server Konfigurasyonunuz
|
|
| |||
| |||
|
sitede yavaşlık oldugundan mesajı 2 kere attı kusura bakmayın.
Last edited by want3d; 10-10-2008 at 01:30 PM.. |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
|
|
| |||
| |||
|
Vpsnin son paketini kullanıyordum bu firmada 600+ onlinede sitede biraz yavaşlama oluyordu bende bu sunucuyu kiraladım aynı firmadan bugün öyle derseniz moralimizi bozarsınız Ek olarak 1 gb ram taktırmayı düşünüyorum ucuz bir fiyata mal oluyor. Alttaki ayarın bana bi faydası olurmu? olursa nereden düzeltecegim tam olarak alttaki kısmı Quote:
|
|
| |||
| |||
|
sitenizdeki 500 online gerçektende arkadasların soylediği gibi bu servere cok bencede benim sitemde o boyutlarda ancak cok daha kaliteli bir server sahibiyiz ve sorun yaşamıyoruz
|
|
| |||
| |||
|
serverinin özelliklerinin bulundugu linki atarmısın?
|
|
| |||
| |||
|
hard disk: 146GB:SAS:15K işlemci: iR2 Intel 2.0 GHz 1333FSB - Harpertown \ Xeon 5405 (Quad Core) 4 gb ram gibi kısaca |
|
| |||
| |||
|
güzelde ben vpsde bile idare ediyordum sadece 650 670 olnine oluncayavaşlıyor ki oda her zaman olmuyor. not: artık 2gb ram sunucum |
| Thread Tools | |
| |