vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on Load sorunu yaşayanlar için genel tartışma konusu within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; memcached: a distributed memory object caching system memcached - definetly worth it for high load servers. - vBulletin Community Forum ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| ||||
| ||||
| memcached: a distributed memory object caching system memcached - definetly worth it for high load servers. - vBulletin Community Forum bu konudan da yardım alabilirsin |
|
| |||
| |||
| Quote:
Hiçbirşey anlamadım ben bundan web server1'den mysql e verı transfer için kullandıgımız ethernetin ipsine 192.168.3.1 diyelim. yanı kurulumdan sonra ör: ./memcached -d -m 2048 -l 192.168.3.1 -p 11211 seklındemı calıstırıcaz Neyse konu dısı yardım talep etmıyım basınızıda agrıtmıyım |
|
| |||
| |||
| Mert bey, Tekrar merhabalar, Mevcut 2 webserver'in apache lerini 2.2.6 php lerini 5.2.5'e upgrade ettim. Iki web servereda xcache kurdum ve xcache ayarlarını ılk mesajınızda yazdıgınız sekılde duzenledım. sql serverda eskıden mysql, cpanel altında kuruluydu. Daha fazla performans ıcın makınayı reload edip sadece mysql 5.0.45 kurdum. önerileriniz arasında olan memcached'ıde sırf bu sevdadan vazgecmıyım dıye 2 gune yakın tum netı arastırıp kanırttıra kanırttıra kurdum bknz. [root@localhost etc]# ps aux | grep memcached nobody 5852 0.0 0.3 16440 14328 ? Ss Dec10 0:04 memcached -d -m 128 -l xxx.xxx.xx.xx -p 11211 -u nobody nobody 5854 0.0 0.0 2984 1768 ? Ss Dec10 0:00 memcached -d -m 128 -l xxx.xxx.xx.xx -p 11211 -u nobody Bu memcached ı calıstırabılmek ıcın ayrıca 2 web serverede PHP: Memcache - Manual adresındekı memcache ı kurdum. Acıkcası onerılerınızde belırttıklerınızı sıstemın daha stabıl ve sorunsuz olması ıcın. Pazar gununden beri dc de 2 gun sabahlayarak 3 serverımıda formatlayıp sıfırdan temız bır kurulum yaparak uyguladım. Kısacası düşünün nasıl bır sevdakı benımkı 2 gundur dogru duzgun uyumayıp neredeyse 12 saat sıtemın kapalı kalmasına goz yumarak bu ıslemlerı yaptım. Ancak bu ıslemlerden sonra gorebıldıgım tek performans farkı daha makınalarımın oncesınde %15-20 arasında olan load avarage ları %10-15 lere düştü. Yanlız bu beni pek tatmin etmedi. Alalı belkı 1 hafta oldu Vbseo yu ancak halen bu load sorunları yuzunden aktıf edemıyorum ve sanırım aktıfte edemıycem. bununla ılgılı yapmamı tavsıye edecegınız bırsey varsa mınnettar kalırım bu tavsıyenıze mert bey |
|
| |||
| |||
| Quote:
|
|
| |||
| |||
| memcached Mert'in tavsiyesi üzerine memcached i bugün kurdum. Sonu.lardan sizi haberdar edeceğim. memcached kurulumu adım admı Türkçe olarak webmaster forumunda anlatılmıştır. Last edited by vbseouser99; 12-11-2007 at 05:19 PM. |
|
| |||
| |||
| vbseouser99 oncelıkle ılgın ıcın tesekkurler. memcached e gelınce zaten suan aktıf vbseo ayar dosyasında cache tipinden memcached ı secıp memcached ayarlarından ip: port:weight ayarlarını yaptıgımda sqlserverımda memcached'ın calıstıgını top cıktısında gorebılıyorum. Diyorum acaba makınalar mı yetmıyor ama , vbseo kapalı ıken 15 dk cockie ıle 2000+ onlıne kullanıcıda web1 load average: 1.05, 0.91, 0.85 web2 load average: 1.17, 1.42, 1.37 sqlserver load average: 0.68, 0.70, 0.76 load avarage larım gayet ıı. Kaldıkı sunucuların ozellıklerı 2 sı quad core q6600 4'er gb ram bırı dualcore e6600 4 gb ram. Not: Siteni zaten takip ediyorum . sitenin hızı gayet tatmin edici vbseo kurulu olmasına ragmen |
|
| |||
| |||
| Mert bey, top cıktılarını vbseo aktıfkenmı ? yoksa kapalıykenmı verıyım? Buarada pm'den sıze tum makınaların phpinfo adreslerını ve memcached test sayfalarını yolladım. Kurulan modullerı ve ayarlarını gorebılmenız ıcın. |
|
| |||
| |||
| Optimizasyoncu Arkadaşlar; Apache'i derlerken Prefork mu derliyorsunuz? Worker mı? |
|
| |||
| |||
| Quote:
vbseo kapalıyken uçuyoruz (Loadlar En çok 7, 9, 10) vbseo'yu açtığımda ise loadlar (Loadlar 32, 37, 40) ve kısa bir süre sonra apache cevap vermeyi durduruyor. -memcached aktif. -eAcceletaror de var fakat Caching opsiyonu "false" görünmekte. (Not : xcache çalışmadı, Zend, IonCube de kullanmak zorundayım çünkü) -apache 2.2.8 (worker derlendi) -php 5.2.5 -mysql 5.0.45 httpd.conf ve my.cnf optimizasyonunu daha önce yapmıştım. |
|
| ||||
| ||||
| Eğer loadlarınız vbseo kapalı belirttiğiniz gibi 7,9,10 seviyelerindeyse siz zaten server sorunu yaşıyorsunuz demektir. load seviyeleri 3 ü geçtiğinde dikkat edilmelidir 5 i geçtiğinde ise müdahele gerektirir. |
|
| |||
| |||
| Quote:
|
|
| |||
| |||
| Quote:
Verdiğin örnek biraz abartı olsa da, vbseonun bu kadar yük oluşturmaması gerekli. kaynak kodu hiç incelemedim ama, önceki zendli versiyonlar (v2.4 den beri kullanıyorum) bu kadar aşırı yüklenme oluşturmuyordu. |
| Thread Tools | |
| |