vBulletin SEO Forums

SEO

vBulletin Search Engine Optimization

Buy vBSEO Now! HACKER SAFE certified sites prevent over 99.9% of hacker crime.
ne nw
vBSEO Müşteri Hesap Kontrol Arayüzü vBSEO 3.2.0 Gold Yayınlandı vBSEO Başarısı: 600rafik Artışı - 1 günde $1400 Kazanç! Crawlability Inc. SEO Teknolojisi Patentine Başvurdu  vBSEO bir forumun günde $100 Reklam geliri kazanmasına yardımcı oldu  vBSEO ile en kısa sürede $20.000 kazanmak
se sw

Load sorunu yaşayanlar için genel tartışma konusu

This is a discussion on Load sorunu yaşayanlar için genel tartışma konusu within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; memcached: a distributed memory object caching system memcached - definetly worth it for high load servers. - vBulletin Community Forum ...

Go Back   vBulletin SEO Forums > vBSEO SEO Plugin > General Discussion > Türkçe

Enhancing 80 million pages.

Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 12-05-2007, 03:04 PM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO Moderator
vBSEO Total Customer SupportDesign for SEO

Real Name: Lizard King
Blog Entries: 2
Send a message via MSN to Mert Gökçeimam
memcached: a distributed memory object caching system

memcached - definetly worth it for high load servers. - vBulletin Community Forum bu konudan da yardım alabilirsin
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old 12-05-2007, 04:50 PM
Junior Member

Real Name: Bora
Send a message via MSN to Dark_Angel
Mert Bey,

Hiçbirşey anlamadım ben bundan hadı kurması bırsey degılde calıstırırken mantıgı her bir web server'ın localden mysql e gıden ıkıncı ethernet'ın ıpsını mı izleticez

web server1'den mysql e verı transfer için kullandıgımız ethernetin ipsine 192.168.3.1 diyelim.

yanı kurulumdan sonra ör: ./memcached -d -m 2048 -l 192.168.3.1 -p 11211 seklındemı calıstırıcaz

Neyse konu dısı yardım talep etmıyım basınızıda agrıtmıyım memcached'ı ben az bekleteyım en son care ugrasırım olmadı bununla
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old 12-05-2007, 07:46 PM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO Moderator

Tek server kullanırken bile memcached kurabilirsiniz
Reply With Quote
Old 12-11-2007, 11:46 AM
Junior Member

Mert bey,

Tekrar merhabalar, performans arttirimi icin yapilmasini önerdiginiz tüm upragede ler ve extra yazilimlari kurmama ragmen vbseo yu actigimda hala gormezden gelinemeyecek bir performans düsüsü yasiyorum. (web1 load avarage = 5-10) (web2 load avarage = 5-10) (sql load avarage = 10-15 )

Mevcut 2 webserver'in apache lerini 2.2.6 php lerini 5.2.5'e upgrade ettim. Iki web servereda xcache kurdum ve xcache ayarlarını ılk mesajınızda yazdıgınız sekılde duzenledım.

sql serverda eskıden mysql, cpanel altında kuruluydu. Daha fazla performans ıcın makınayı reload edip sadece mysql 5.0.45 kurdum.

önerileriniz arasında olan memcached'ıde sırf bu sevdadan vazgecmıyım dıye 2 gune yakın tum netı arastırıp kanırttıra kanırttıra kurdum Bilmiyorum ne derece dogru ama mysql makınama memcached kurup herbır web ile ayrı baglı olan ethernet adresının ıpsınde ıkı deamon olarak calıstırdım memcached ı.

bknz.

[root@localhost etc]# ps aux | grep memcached
nobody 5852 0.0 0.3 16440 14328 ? Ss Dec10 0:04 memcached -d -m 128 -l xxx.xxx.xx.xx -p 11211 -u nobody
nobody 5854 0.0 0.0 2984 1768 ? Ss Dec10 0:00 memcached -d -m 128 -l xxx.xxx.xx.xx -p 11211 -u nobody

Bu memcached ı calıstırabılmek ıcın ayrıca 2 web serverede PHP: Memcache - Manual adresındekı memcache ı kurdum.

Acıkcası onerılerınızde belırttıklerınızı sıstemın daha stabıl ve sorunsuz olması ıcın. Pazar gununden beri dc de 2 gun sabahlayarak 3 serverımıda formatlayıp sıfırdan temız bır kurulum yaparak uyguladım.

Kısacası düşünün nasıl bır sevdakı benımkı 2 gundur dogru duzgun uyumayıp neredeyse 12 saat sıtemın kapalı kalmasına goz yumarak bu ıslemlerı yaptım.

Ancak bu ıslemlerden sonra gorebıldıgım tek performans farkı daha makınalarımın oncesınde %15-20 arasında olan load avarage ları %10-15 lere düştü. Yanlız bu beni pek tatmin etmedi.

Alalı belkı 1 hafta oldu Vbseo yu ancak halen bu load sorunları yuzunden aktıf edemıyorum ve sanırım aktıfte edemıycem. bununla ılgılı yapmamı tavsıye edecegınız bırsey varsa mınnettar kalırım bu tavsıyenıze mert bey
Reply With Quote
Old 12-11-2007, 01:23 PM
Junior Member

Real Name: forum.iyinet.com
Quote:
Originally Posted by Dark_Angel View Post
Mert bey,

Tekrar merhabalar, performans arttirimi icin yapilmasini önerdiginiz tüm upragede ler ve extra yazilimlari kurmama ragmen vbseo yu actigimda hala gormezden gelinemeyecek bir performans düsüsü yasiyorum. (web1 load avarage = 5-10) (web2 load avarage = 5-10) (sql load avarage = 10-15 )

Mevcut 2 webserver'in apache lerini 2.2.6 php lerini 5.2.5'e upgrade ettim. Iki web servereda xcache kurdum ve xcache ayarlarını ılk mesajınızda yazdıgınız sekılde duzenledım.

sql serverda eskıden mysql, cpanel altında kuruluydu. Daha fazla performans ıcın makınayı reload edip sadece mysql 5.0.45 kurdum.

önerileriniz arasında olan memcached'ıde sırf bu sevdadan vazgecmıyım dıye 2 gune yakın tum netı arastırıp kanırttıra kanırttıra kurdum Bilmiyorum ne derece dogru ama mysql makınama memcached kurup herbır web ile ayrı baglı olan ethernet adresının ıpsınde ıkı deamon olarak calıstırdım memcached ı.

bknz.

[root@localhost etc]# ps aux | grep memcached
nobody 5852 0.0 0.3 16440 14328 ? Ss Dec10 0:04 memcached -d -m 128 -l xxx.xxx.xx.xx -p 11211 -u nobody
nobody 5854 0.0 0.0 2984 1768 ? Ss Dec10 0:00 memcached -d -m 128 -l xxx.xxx.xx.xx -p 11211 -u nobody

Bu memcached ı calıstırabılmek ıcın ayrıca 2 web serverede PHP: Memcache - Manual adresındekı memcache ı kurdum.

Acıkcası onerılerınızde belırttıklerınızı sıstemın daha stabıl ve sorunsuz olması ıcın. Pazar gununden beri dc de 2 gun sabahlayarak 3 serverımıda formatlayıp sıfırdan temız bır kurulum yaparak uyguladım.

Kısacası düşünün nasıl bır sevdakı benımkı 2 gundur dogru duzgun uyumayıp neredeyse 12 saat sıtemın kapalı kalmasına goz yumarak bu ıslemlerı yaptım.

Ancak bu ıslemlerden sonra gorebıldıgım tek performans farkı daha makınalarımın oncesınde %15-20 arasında olan load avarage ları %10-15 lere düştü. Yanlız bu beni pek tatmin etmedi.

Alalı belkı 1 hafta oldu Vbseo yu ancak halen bu load sorunları yuzunden aktıf edemıyorum ve sanırım aktıfte edemıycem. bununla ılgılı yapmamı tavsıye edecegınız bırsey varsa mınnettar kalırım bu tavsıyenıze mert bey
vbseo için kullandığınız .htaccess i ve apache nin httpd.conf unu zipleyip buraya koyabilir yada PM ile iletebilirmisiniz.
Reply With Quote
Old 12-11-2007, 02:59 PM
Junior Member

Real Name: forum.iyinet.com
memcached

Mert'in tavsiyesi üzerine memcached i bugün kurdum.
Sonu.lardan sizi haberdar edeceğim.
memcached kurulumu adım admı Türkçe olarak webmaster forumunda anlatılmıştır.

Last edited by vbseouser99; 12-11-2007 at 05:19 PM.
Reply With Quote
Old 12-11-2007, 03:32 PM
Junior Member

vbseouser99 oncelıkle ılgın ıcın tesekkurler. kullandıgım .htaccess 3.1.0 surumunde cıkan default htaccess dır. Herhangı bır değişiklik yapmadım. httpd.conf'a gelınce 2 adet webserverımda apache ve sql serverımda mysql, vbulletın.com sıtesınde eva nın onerdıgı degerlerle optımıze etmiştim. Tahmınım httpd.conf ve my.cnf ıle ılgılı bır nedenden degıl bu yasadıgım loadlar.

memcached e gelınce zaten suan aktıf vbseo ayar dosyasında cache tipinden memcached ı secıp memcached ayarlarından ip: port:weight ayarlarını yaptıgımda sqlserverımda memcached'ın calıstıgını top cıktısında gorebılıyorum.

Diyorum acaba makınalar mı yetmıyor ama , vbseo kapalı ıken 15 dk cockie ıle 2000+ onlıne kullanıcıda

web1
load average: 1.05, 0.91, 0.85

web2
load average: 1.17, 1.42, 1.37

sqlserver
load average: 0.68, 0.70, 0.76

load avarage larım gayet ıı. Kaldıkı sunucuların ozellıklerı 2 sı quad core q6600 4'er gb ram bırı dualcore e6600 4 gb ram.

Not: Siteni zaten takip ediyorum . sitenin hızı gayet tatmin edici vbseo kurulu olmasına ragmen hernekadar sunucu konfigurasyonlarını bilmiyorum ama online kullanıcılardan rastgele baktıgımda 2 saat cockie timeout değeriyle 1200 online kullanıcı görüyorsun. 15 dk cockie ile sanırım anlık onlıne kullanıcın 100-200 arasıdır bu degerlerlede load sorunu yasamaman normal olabılır dıye dusunuyorum. Anlık 2000+ uzerı onlıne larda sanırım vbseo performans'ı cıddı anlamda dusuruyor yoruyor yanı makınayı.
Reply With Quote
Old 12-12-2007, 07:17 AM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO Moderator

Bora , 15 dakika cookie timeout süresi ile vBSEO'yu hiç sorun yaşamadan kullananlar var. Bana her serverın TOP statslarını verebilir misin mümkünse.
Reply With Quote
Old 12-12-2007, 08:47 AM
Junior Member

Mert bey,

top cıktılarını vbseo aktıfkenmı ? yoksa kapalıykenmı verıyım?

Buarada pm'den sıze tum makınaların phpinfo adreslerını ve memcached test sayfalarını yolladım. Kurulan modullerı ve ayarlarını gorebılmenız ıcın.
Reply With Quote
Old 02-25-2008, 03:52 AM
Junior Member

Real Name: aLi
Send a message via ICQ to hadiyaa Send a message via MSN to hadiyaa Send a message via Skype™ to hadiyaa
Optimizasyoncu Arkadaşlar;
Apache'i derlerken Prefork mu derliyorsunuz? Worker mı?
Reply With Quote
Old 02-25-2008, 04:14 AM
Junior Member

Send a message via ICQ to hadiyaa Send a message via MSN to hadiyaa Send a message via Skype™ to hadiyaa
Exclamation

Quote:
Originally Posted by Dark_Angel View Post
vbseouser99 oncelıkle ılgın ıcın tesekkurler. kullandıgım .htaccess 3.1.0 surumunde cıkan default htaccess dır. Herhangı bır değişiklik yapmadım. httpd.conf'a gelınce 2 adet webserverımda apache ve sql serverımda mysql, vbulletın.com sıtesınde eva nın onerdıgı degerlerle optımıze etmiştim. Tahmınım httpd.conf ve my.cnf ıle ılgılı bır nedenden degıl bu yasadıgım loadlar.

memcached e gelınce zaten suan aktıf vbseo ayar dosyasında cache tipinden memcached ı secıp memcached ayarlarından ip: port:weight ayarlarını yaptıgımda sqlserverımda memcached'ın calıstıgını top cıktısında gorebılıyorum.

Diyorum acaba makınalar mı yetmıyor ama , vbseo kapalı ıken 15 dk cockie ıle 2000+ onlıne kullanıcıda

web1
load average: 1.05, 0.91, 0.85

web2
load average: 1.17, 1.42, 1.37

sqlserver
load average: 0.68, 0.70, 0.76

load avarage larım gayet ıı. Kaldıkı sunucuların ozellıklerı 2 sı quad core q6600 4'er gb ram bırı dualcore e6600 4 gb ram.

Not: Siteni zaten takip ediyorum . sitenin hızı gayet tatmin edici vbseo kurulu olmasına ragmen hernekadar sunucu konfigurasyonlarını bilmiyorum ama online kullanıcılardan rastgele baktıgımda 2 saat cockie timeout değeriyle 1200 online kullanıcı görüyorsun. 15 dk cockie ile sanırım anlık onlıne kullanıcın 100-200 arasıdır bu degerlerlede load sorunu yasamaman normal olabılır dıye dusunuyorum. Anlık 2000+ uzerı onlıne larda sanırım vbseo performans'ı cıddı anlamda dusuruyor yoruyor yanı makınayı.
Arkadaşlar benimde DarkAngel ile Problemim aynı sayılır tek fark benim sunucum 1 Adet
vbseo kapalıyken uçuyoruz (Loadlar En çok 7, 9, 10) vbseo'yu açtığımda ise loadlar (Loadlar 32, 37, 40) ve kısa bir süre sonra apache cevap vermeyi durduruyor.

-memcached aktif.
-eAcceletaror de var fakat Caching opsiyonu "false" görünmekte.
(Not : xcache çalışmadı,
Zend, IonCube de kullanmak zorundayım çünkü)

-apache 2.2.8 (worker derlendi)
-php 5.2.5
-mysql 5.0.45

httpd.conf ve my.cnf optimizasyonunu daha önce yapmıştım.
Reply With Quote
Old 02-25-2008, 05:29 AM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO Moderator

Eğer loadlarınız vbseo kapalı belirttiğiniz gibi 7,9,10 seviyelerindeyse siz zaten server sorunu yaşıyorsunuz demektir. load seviyeleri 3 ü geçtiğinde dikkat edilmelidir 5 i geçtiğinde ise müdahele gerektirir.
Reply With Quote
Old 02-25-2008, 11:56 AM
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Mert Gökçeimam View Post
Eğer loadlarınız vbseo kapalı belirttiğiniz gibi 7,9,10 seviyelerindeyse siz zaten server sorunu yaşıyorsunuz demektir. load seviyeleri 3 ü geçtiğinde dikkat edilmelidir 5 i geçtiğinde ise müdahele gerektirir.
Loadlar 7-8 civarındayken Sorun yaşamıyorum, lakin sunucu yoğun anlarda yetersiz geldiği için loadların o seviyede olmasını normal karşılıyorum. fakat vbseo açıldığında sunucu cevap veremez duruma geliyor. heryerine tweak yaptığımdan emin olabilirsin, donanımda sorun arar oldum artık
Reply With Quote
Old 02-25-2008, 01:26 PM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO Moderator

Serverınız sizin sitenizi kaldıracak kapasiteye sahip değil. Örnek olarak şu verilebilir : 2 kişilik bir motorsiklete 20 kişi binmeye çalışıyorsunuz.
Reply With Quote
Old 02-25-2008, 05:29 PM
Junior Member

Wink

Quote:
Originally Posted by Mert Gökçeimam View Post
Serverınız sizin sitenizi kaldıracak kapasiteye sahip değil. Örnek olarak şu verilebilir : 2 kişilik bir motorsiklete 20 kişi binmeye çalışıyorsunuz.
Etkin bir çözüm oldu Mert
Verdiğin örnek biraz abartı olsa da, vbseonun bu kadar yük oluşturmaması gerekli. kaynak kodu hiç incelemedim ama, önceki zendli versiyonlar (v2.4 den beri kullanıyorum) bu kadar aşırı yüklenme oluşturmuyordu.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules