vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on Load sorunu yaşayanlar için genel tartışma konusu within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; vBSEO mod_rewrite kullandığı için bazı kullanıcılar özellikle load sorunundan şikayet etmekteler ancak bu load sorununun kaynaklanma sebebi büyük çoğunlukta yetersiz ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| ||||
| ||||
| Load sorunu yaşayanlar için genel tartışma konusu vBSEO mod_rewrite kullandığı için bazı kullanıcılar özellikle load sorunundan şikayet etmekteler ancak bu load sorununun kaynaklanma sebebi büyük çoğunlukta yetersiz server kaynakları , optimize edilmemiş server , hatalı hardware kullanımı , yanlış konfigurasyon seçimi gibi noktalar yüzünden ortaya çıkmaktadır. Bu sorunu yaşayanların ağırlıkta Türkiye'de server satın almış olması malesef ülkemizde hosting'in ne kadar bahtsız bir durumda olduğunun kanıtıdır. ülkemizde satılan hosting planları , dedicated makinelerin hiçbirisi optimize edilmiş değildir. Kullanılan hardwareler ağırlıklı olarak şirket sahibine ucuz maliyet olsun diye hatalı seçilmiş durumda oluyor. Şirketlerin hizmet sunması ghereken kişileri server yönetimi konusunda bihaber kişilerden oluşmakta ve sadece google da buldukları 2-3 makale veya ahbaplarından gelen tavsiyeler üzerine hareket etmekte olan kişiler tarafından idare edilmektedir. Elbetteki bu birçok hosting şirketi sahibini , yöneticisini kızdıracak olsada malesef ağırlıktaki gerçek budur. Load sorunu yaşayanlar lütfen bu konu altına şunları yazsınlar ki ben ve diğer kullanıcılar yardımcı olmaya çalışabilelim. Server Konfigurasyonunuz *Cevapları lütfen detaylı yazınız
Lighttpd kullanmak isteyenler aşağıdaki adresi takip ederek hazırlamış olduğum kurulum işlemlerini uygulayabilirler. CentOS 5 Lighttpd - Php Kurulumu - Ayyas
__________________ Mert Gökçeimam / Crawlability Inc. Operasyon Tamamlandı : vBSEO 3.2.0 Gold Yayınlandı! 100 üzerinde SEO geliştirmesi vBSEO Google/Yahoo Sitemap Yaratıcısı v.2.2 Yayınlandı vBSEO 3.2 için Gerekli Güncelleme 6X Trafik - vBSEO ile bir günde $1400 kazanç! My Personal Site: vBTech.net - vBulletin Support Last edited by Mert Gökçeimam; 11-20-2007 at 07:13 AM. |
|
| |||
| |||
| Faydalı bir makale olmuş Mert, eline sağlık. Konu başlığı "Load sorunu" yerine "Aşırı yüklenme sorunu" olarak değiştirilmeli bence. Burada kısıtlı bir konfigurasyon için anlatım yapılmış. Çok faydalı olmasına rağmen, pek çok kullanıcı bu bilgilerden faydalanamayabilir. Bu nedenle kendi konfigürasyonunu bildirip yardım isteyenlere bu başlık altından hep birlikte yardım edelim derim. |
|
| ||||
| ||||
| Zaten ondan dolayı açtım bu konuyu. Ana fikir olarak yüklenme sorunu yaşayanların hiçbirisi malesef detaylı bilgi vermiyor. Detaylı bilgi alabilmek için gerekli olan her türlü bilgi örneğini sundum ki ona göre cevap ve tavsiye verebilelim |
|
| ||||
| ||||
| Bilgiler için teşekkürler. Vbseonun son versiyonunun zendlenmiş olmaması birnebzede olsa serveri rahatlattı |
|
| ||||
| ||||
| apacheyi dediğiniz gibi uyarladım cpanel lisansım bittiği için bakamadım ama farkı yazıcam buraya |
|
| |||
| |||
| aynen bizim içinde geçerli bu zend yada ioncube lu her iki sürümde de kullanamamış 1 sene beklemiştik bu yeni sürüm çok iyi oldu |
|
| |||
| |||
| Merhabalar, Normalde 2 adet webserver 1 adet mysql server'da yayin yapan tek bir sitem'in 2 web serverimde kullandiklari yük ortalama her birinde %1-2 arasinda değişmekteydi. Mysql serverda ise bu deger %1 ' in üzerine çikmamaktaydi. Suan Vbseo'yu aktif yaptiğimda sunucularimdaki yükler Webserver1 quadcore q6600 4 gb ram 80 Gb 7200 rpm Disk Apache 1.3.39 Php 4.4.7 Herhangi bir php hizlandirici yazilim bulunmamakta. Load ortalamalari : load average: 8.01, 6.80, 4.62 httpd.conf içeriği; Code: Timeout 150 KeepAlive On MaxKeepAliveRequests 100 KeepAliveTimeout 4 MinSpareServers 10 MaxSpareServers 15 StartServers 10 MaxClients 280 MaxRequestsPerChild 1000 Webserver2 Core2Duo e6600 2.4 4 gb ddr2 80 gb 7200 rpm Disk Apache 1.3.39 Php 4.4.7 Herhangi bir php hizlandiri yazilim bulunmamakta. Load avarage: load average: 19.55, 16.33, 13.30 httpd.conf içeriği; Code: Timeout 150 KeepAlive On MaxKeepAliveRequests 100 KeepAliveTimeout 4 MinSpareServers 10 MaxSpareServers 15 StartServers 10 MaxClients 200 MaxRequestsPerChild 1000 Mysql server Quadcore q6600 2.4 4 gb ddr2 150 gb Raptor 10bin rpm Sata2 disk Mysql versiyon : 4.1.22 Load avarage: load average: 19.29, 9.75, 6.30 my.cnf ayarları; Code: [mysqld] skip-name-resolve safe-show-database #old_passwords back_log = 75 skip-innodb max_connections = 800 key_buffer = 256M myisam_sort_buffer_size = 64M join_buffer_size = 2M read_buffer_size = 2M sort_buffer_size = 4M table_cache = 2000 thread_cache_size = 384 wait_timeout = 50 connect_timeout = 10 tmp_table_size = 128M max_heap_table_size = 128M max_allowed_packet = 64M max_connect_errors = 10 thread_concurrency = 4 read_rnd_buffer_size = 524288 bulk_insert_buffer_size = 8M query_cache_limit = 7M query_cache_size = 128M query_cache_type = 1 query_prealloc_size = 131072 query_alloc_block_size = 65536 default-storage-engine = MyISAM [mysqld_safe] nice = -10 open_files_limit = 8192 [mysqldump] quick max_allowed_packet = 16M [myisamchk] key_buffer = 64M sort_buffer = 64M read_buffer = 16M write_buffer = 16M [mysqlhotcopy] interactive-timeout Apache loglarında aldığım error lar Code: [Tue Dec 4 14:44:49 2007] [notice] cannot use a full URL in a 401 ErrorDocument directive --- ignoring! [Tue Dec 4 14:45:11 2007] [notice] cannot use a full URL in a 401 ErrorDocument directive --- ignoring! [Tue Dec 4 14:45:11 2007] [notice] cannot use a full URL in a 401 ErrorDocument directive --- ignoring! [Tue Dec 4 14:45:12 2007] [notice] cannot use a full URL in a 401 ErrorDocument directive --- ignoring! [Tue Dec 4 14:46:01 2007] [notice] cannot use a full URL in a 401 ErrorDocument directive --- ignoring! [Tue Dec 4 14:46:01 2007] [notice] cannot use a full URL in a 401 ErrorDocument directive --- ignoring! [Tue Dec 4 14:46:01 2007] [notice] cannot use a full URL in a 401 ErrorDocument directive --- ignoring! [Tue Dec 4 14:46:01 2007] [notice] cannot use a full URL in a 401 ErrorDocument directive --- ignoring! [Tue Dec 4 14:46:01 2007] [notice] cannot use a full URL in a 401 ErrorDocument directive --- ignoring! [Tue Dec 4 14:46:01 2007] [notice] cannot use a full URL in a 401 ErrorDocument directive --- ignoring! [Tue Dec 4 14:46:01 2007] [notice] cannot use a full URL in a 401 ErrorDocument directive --- ignoring! [Tue Dec 4 14:46:01 2007] [notice] cannot use a full URL in a 401 ErrorDocument directive --- ignoring! [Tue Dec 4 14:46:01 2007] [notice] cannot use a full URL in a 401 ErrorDocument directive --- ignoring! [Tue Dec 4 14:46:02 2007] [notice] cannot use a full URL in a 401 ErrorDocument directive --- ignoring! [Tue Dec 4 14:46:02 2007] [notice] cannot use a full URL in a 401 ErrorDocument directive --- ignoring! [Tue Dec 4 14:46:02 2007] [notice] cannot use a full URL in a 401 ErrorDocument directive --- ignoring! [Tue Dec 4 14:46:02 2007] [notice] cannot use a full URL in a 401 ErrorDocument directive --- ignoring! [Tue Dec 4 14:46:02 2007] [notice] cannot use a full URL in a 401 ErrorDocument directive --- ignoring! [Tue Dec 4 14:46:02 2007] [notice] cannot use a full URL in a 401 ErrorDocument directive --- ignoring! [Tue Dec 4 14:46:02 2007] [notice] cannot use a full URL in a 401 ErrorDocument directive --- ignoring! [Tue Dec 4 14:46:02 2007] [notice] cannot use a full URL in a 401 ErrorDocument directive --- ignoring! [Tue Dec 4 14:46:05 2007] [notice] cannot use a full URL in a 401 ErrorDocument directive --- ignoring! [Tue Dec 4 14:46:42 2007] [notice] cannot use a full URL in a 401 ErrorDocument directive --- ignoring! [Tue Dec 4 14:46:42 2007] [notice] cannot use a full URL in a 401 ErrorDocument directive --- ignoring! [Tue Dec 4 14:46:42 2007] [notice] cannot use a full URL in a 401 ErrorDocument directive --- ignoring! Durum cidden içler acisi Umarım vbseo seruvenım bukadar hızlı son bulmaz hevesım kursagımda kaldı Yardımınız için şimdiden teşekkürler Saygılar. Last edited by Dark_Angel; 12-05-2007 at 11:15 AM. |
|
| ||||
| ||||
| Selam Bora , Php'leri 5.2.x versiyonuna , Mysql'ide 5.0.46 ya upgrade etmeni tavsiye ederim. Ayrıca Apache'yi 2.2.26 ya upgrade et. Apache ile birlikte mod_deflate kurmanı tavsiye ederim. Bunun yanısıra Php hızlandırıcı olarak xcache , mysql içinde memcached kurarsan inanılmaz hız farkedersin. |
|
| |||
| |||
| Quote:
tesekkurler öneriler için, vbulletin'dan eva ve diğer teknik departmandaki arkadaşlar en stabil optimizasyon için kullanılan servis yada yazılımların suan kullanılan mevcut en son surumlere upgrade edilmesini öneriyolar genelde. Yani Apache 1.3.x kullanıyorsanız 1.3.39 php 4.4.x kullanıyorsanız 4.4.7 vs.. mysql ın suanki mevcut optımızasyon ıle performansı son derece tatmın edıcıydı benım ıcın vbseo dan once %1 load dan yukarısını gormedım hıc. mysql'ı 5 surumune upgrade ettıkten sonra tekrar 4'e donme sansım yok bıldıgım kadarı ıle mysql 5 te yapısını degıstırıyor komple. Sızın bu onerılerınız daha once bu tarz load balancıng yapılan ve yakın konfigurasyonlarda barındırılan sıtelerde denenıp bu performans farkı onaylandımı acaba? Yapılan degısıklıklerden sonra tekrar downgrade etmem tum servıslerı baya iş cıkarıcaktır cunku. Kaldıkı mysql ım zaten local de calısmakta dc ye gıdıp onu kucagıma alıp ugrasmam gerekıcek bıraz Bu upgrade ve extra yazılımlardan sonra vbseo + vbulletin ıkılsınde gordugum loadlardan kesın olarak yırtarmıyım paçayı İlginiz için tekrar teşekkürler mert bey Saygılar. |
|
| ||||
| ||||
| Herşeyden önce yaklaşık 4 ay içerisinde Php 4.x serisinin desteği bitiyor. Yani php bişr daha 4.x serilerine yama veya yeni versiyon ayınlamayacak. Kaldı ki 5.1.6 serisi sonrasındaki versiyonlar birçok yenilik ve hız opsiyonları içermektedir. Php 4.x serisi 1970 model bir arabayken 5.2.x serileri o km arabalardır ve dediğim gibi şiddetle upgrade etmenizi tavsiye ederim. Aynı şey mysql içinde geçerli. Hele ki 5.0.46 versiyonuyla gelen yenilik ve bug fixler inanılmayacak düzeyde ve sadece bu ikisini upgrade etmeniz bile sitenizin hızlanmasına yol açacak olgulardır. Apache'de farklı değil. mod_deflate , mod_gzip e göre çok daha iyi perfonmans gösteriyor. Bu dediklerimi yaparsanız load oranlarınız büyük ölçüde düşecektir. Şöyle bir örnek vereyim. Ben kendim birçok farklı sistem testleri yaparım. Şimdi kullandığım konfigurasyon öncesinde standart php 4.x mysql 4.x ve apache 1.3.x kullandım. Load oranlarım 4 civarlarındaydı. Daha sonra bahsettiğim gibi değişiklikleri yapınca load oranların 0.03 civarlarında geziyor. Gerçi ben şahsım olarak apache'den nefret ettiğim için lighttpd kullanıyorum |
|
| |||
| |||
| Quote:
Saygılar. |
|
| |||
| |||
| Arkadaşlar MySQL optimizasyonu ile ilgili olarak forumumuzda da faydalı bilgiler bulabilirsiniz. MySQL Veritabanı SQL - Webmaster Forumu MySQL CPU Kullanımı my.cnf optimizasyonu - Webmaster Forumu tuning-primer.sh mysql tuning scripti - Webmaster Forumu Forumumuza üye değilseniz bana PM atabilirsiniz. Last edited by vbseouser99; 12-05-2007 at 11:41 AM. |
|
| ||||
| ||||
| Mysql optimasyonunu herhangi bir script yaparak kullanan kişilerin hiçbirisine server administrator demem. Kusura bakma ancak ben herşeyi kendim yapmayı tercih ederim. Buna rpm'leri bile oluşturmak dahil. |
|
| |||
| |||
| Quote:
ssh de işlem yapmayı bilmeyen webmasterlarımız var. Pek çok kişi her işi için kontrol paneli kullanıyor. Biz elimizden geldiğince herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz. |
|
| |||
| |||
| Quote:
Mevcut 2 web server'ın apache lerini 2.2.6 phpleri ise 5.2.5 versiyonuna upgrade ettim, ıkı server'a Xcache 1.2.0 kurdum ve xcache ayarlarını ilk mesajınızda belirttiğiniz değerlere getirdim. Yazınızda bahsettiğiniz Memcached olayını kurmadım bahsettiğiniz apache'nin kendi içerisindeki modul olan memcache midir? ( bknz. mod_mem_cache - Apache HTTP Server ) yoksa farklı bir yazılım olan memcached: download mamcached midir? |
| Thread Tools | |
|
|