vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on Lisans İşlemi Tamam Kurulum Yardımı within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; S.a Arkadaslar Lisans İşlemini Yardımlarınız Sayesınde Gerceklestırdım.Suanda Kurulum Asamasına Geldım VbSeo Kurulum ve Ayarlamalar Hakkında Bir Bilgim Yok. Sitemde Suan ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Social Groups | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| |||
| |||
| Lisans İşlemi Tamam Kurulum Yardımı
S.a Arkadaslar Lisans İşlemini Yardımlarınız Sayesınde Gerceklestırdım.Suanda Kurulum Asamasına Geldım VbSeo Kurulum ve Ayarlamalar Hakkında Bir Bilgim Yok. Sitemde Suan Zointseo kurulu zointsi kaldırıp vbseo yu kuracagımı bılıyorum.Kurulum İşlemindan Kısaca Bahsedip Ayarları Hakkında Bilgi Verirseniz Cok Sevınırım. Bazı Arkadaslarımızın Yazılarını Okudum Daha Onceden Belırlı Bır Sure Gectıkden Sonra Ayarlar Uzerınde Oynama Yapılmaması Onerılıyor Bende Daha Sonradan Ayarlar link Yapısı Uzerınde Oynama Yapmamak Icın En Verimli Ayarı Sizlerin Yardımı Sayesınde Ogrenecegım.. Kuruluma Gecmeden Once Ayarları Hakkında Biraz Bilgi Verirseniz Sevınırım. |
|
| ||||
| ||||
|
Ben bildiğim kadarıyla sana söyliyeyim. 1-Forumu üyelere ve misafirlere kapat.Ardından zoint seo'yu panelden kapat. 2-Upload klasöründeki .htaccess dosyasında Quote:
Quote:
3-Şimdi upload klasöründeki tüm dosyaları ftp'deki anadizine at.Sonra doc(do not upload) Klasöründeki crawlability_vbseo.xml adlı dosyayı ürün yöneticisinden içeri al. 4-Şimdi vBSEO v.3.1.0 ye gel orası için bir parola belirle Kurulum bitti ayarları da anlatayım mı? |
|
| |||
| |||
|
yukarıda verdıgın htaccess kodları googledeki eski zoints linklerini orjınalıne cevırecek degılmı ? yanı anasayfaya gelmıcek zıyaretcıler?
|
|
| ||||
| ||||
|
RewriteRule ^[^/]*-f([0-9]+)forum\.html$ vbseo.php?vbseourl=forumdisplay.php&f=$1 [L] RewriteRule ^[^/]*-t([0-9]+)forum\.html$ vbseo.php?vbseourl=showthread.php&t=$1 [L] evet öyle olacak ama ben senin sitende "forum" uzantısı olduğunu bilmiyordum. Bendeki kod şöyleydi RewriteRule ^[^/]*-f([0-9]+)\.html$ vbseo.php?vbseourl=forumdisplay.php&f=$1 [L] RewriteRule ^[^/]*-t([0-9]+)\.html$ vbseo.php?vbseourl=showthread.php&t=$1 [L] ben o araya forum koydum.Bu sayede ilk konu linkleri yeni linklere yönleniyor fakat bende olan olay;o konunun diğer sayfaları 404 çekiyor.Onun için vbseocp ayarlarından 404leri anasayfaya yönlendir.Seçeneğini kullanmalısın. |
|
| |||
| |||
|
hersey tamam kodları htaccess e ekledım googleden lınkler donusuyor ancak admın panelınden vbseo ya gırdıgımde sıfrelı panel gelıyor buranın sıfresı ne olacak_ confirm ve password ? |
|
| ||||
| ||||
|
Selam Bilal , vBSEO Panelinin şifresini kurulum sırasında siz belirliyorsunuz. Eğer şifreyi belirlediyseniz ve unuttuysanız lütfen config_vbseo.php dosyasında şu satırları aratın ve '' arasında bulunan yazıları silip dosyayı kaydederek tekrar upload edip yeni bir şifre belirleyin. PHP Code: |
|
| |||
| |||
|
Tesekkur Ederım Dedıgınız Yere Sıfre Olusturdum.Vbseo hakkında hıcbır bılgım yok daha once belırtmıstım Code: // ****** VBSEO LICENSE VALIDATION CODE ******
define('VBSEO_LICENSE_CODE', '');
admin panele giris yaptım suanda ayarlamam gereken yerler nelerdır? benım isteğim fazla cpu harcamandan en guzel sekılde nasıl verım elde edebılırız. daha onceden okumustum sonra yapılan degısıklıkler google ıcın ıyı olmuyormus bunun ıcın sımdıden herseyı guzel yapmak ıstıyorum sizlerin yardımı sayesınde tabıki ___________________________________ googleden linkime tıklandıgında Örn Link www.forumojen.com/forum/ataturkun-giyim-tarzi-t893.html?t=893 Bu Sekılde Gelıyor Dolayısıyla Sayfa Bulunamıyor http://www.forumojen.com/forum/atatu...893.html?t=893 yanı /forum dan sonra katagorı adı yok normalde link soyle http://www.forumojen.com/forum/atatu...yim-tarzi.html bunu nasıl duzenleyebılırım htaccess kodlarım Code: RewriteEngine on
RewriteRule ^[^/]*-f([0-9]+)forum\.html$ vbseo.php?vbseourl=forumdisplay.php&f=$1 [L]
RewriteRule ^[^/]*-t([0-9]+)forum\.html$ vbseo.php?vbseourl=showthread.php&t=$1 [L]
# Comment the following line (add '#' at the beginning)
# to disable mod_rewrite functions.
# Please note: you still need to disable the hack in
# the vBSEO control panel to stop url rewrites.
RewriteEngine On
# Some servers require the Rewritebase directive to be
# enabled (remove '#' at the beginning to activate)
# Please note: when enabled, you must include the path
# to your root vB folder (i.e. RewriteBase /forum/)
#RewriteBase /
#RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.forumojen\.com
#RewriteRule (.*) http://www.forumojen.com/forum/$1 [L,R=301]
RewriteRule ^((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]
RewriteCond %{QUERY_STRING} !vbseourl=
RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|chat|cron)
RewriteRule ^(.*\.php(/.*)?)$ vbseo.php?vbseourl=$1 [L,QSA]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !\.(jpg|gif)$
RewriteRule ^(archive/.*)$ vbseo.php?vbseourl=$1 [L,QSA]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !^(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php?vbseourl=$1 [L,QSA]
htaccess de # işareti bulunanları sılsek olurmu yada nasıl duzenlemelıyım? _________________________________________________ Birde Turkce xml dosyasını xml klasorunun ıcıne attım ama seceneklerden turkce dol secenegı gelmedı? Last edited by anestetic; 02-21-2008 at 09:35 AM. |
|
| ||||
| ||||
|
Manuel olarak gerekmedikçe hiçbir zaman config_vbseo.php dosyasını editlemeyiniz. Bütün düzenlemeleri vBSEO Kontrol Paneli aracılığı ile yapmanızı tavsiye ederim. Daha az CPU harcamak için yapmanızı tavsiye edeceğim : Url Rewrite ayarlarında vBSEO forumlarında kullanılan ayarları seçmeniz Linkback , Pingback , Trackback seçeneklerinin hepsini kapatmanız CRR kullanmamanız Direk Linkler seçeneklerini kapatmanız şeklinde olucaktır. Zoints ile ilgili kontrol yapabilmemiz için lütfen 404 sayfasını anasayfaya yönlendirme seçeneğini kapatabilir misiniz.
__________________ Mert Gökçeimam / Crawlability Inc. Operasyon Tamamlandı : vBSEO 3.2.0 Gold Yayınlandı! 100 üzerinde SEO geliştirmesi vBSEO Google/Yahoo Sitemap Yaratıcısı v.2.2 Yayınlandı vBSEO 3.2 için Gerekli Güncelleme 6X Trafik - vBSEO ile bir günde $1400 kazanç! My Personal Site: vBTech.net - vBulletin Support |
|
| |||
| |||
|
bu dedıgınız yontemler hıt ıcın gereklımıdır? birde sayfa hızını artırmak ıcın onerecegınız ayarlar varmıdır? 404 sayfalarını yonlendırme yerıne sadece index.php yazdım ve garip bırsey oldu ama sankı guzel oldu Googlede ki sorgu http://www.google.com.tr/search?hl=t...%27da+Ara&meta= tıklandınmı acılan sayfa http://www.forumojen.com/forum/atatu...893.html?t=893 Last edited by anestetic; 02-21-2008 at 12:53 PM. |
| Thread Tools | |
| |