Results 1 to 11 of 11

Linkback Pingback vs. nedir?

This is a discussion on Linkback Pingback vs. nedir? within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Arkadaþlar iyi günler vbSEO 'yu aldým kullanýyorum. Ýnandým satýn aldým bilip de almadým. O yüzden öðrenmek sona kaldý. Þimdi yardým ...

Member
    Real Name
    Cihan KÜSMEZ
    Liked
    0 times

Linkback Pingback vs. nedir?

Arkadaşlar iyi günler
    vbSEO'yu aldım kullanıyorum. İnandım satın aldım bilip de almadım. O yüzden öğrenmek sona kaldı. Şimdi yardım menüme linkback pingback vs. gibi konular açılmış. Ama bunlar ingilizce ilkvahiy.net - LinkBacks

bunun türkçesi bu forumda var mı ? Ayrıca bu linkback işi nedir ? Ayrıntılı bilgi verecek olursanız sevinirim.

Junior Member
    Real Name
    tunaltay
    Liked
    0 times
    Linkback olayı blog siteleriyle gelişen bir karşılıklı etkileşim sistemi. Bir konu hakkında bir siteye bıraktığınız linkback ile aynı içeriğe sahip iki sayfa arasında birbirlerine ping gönderebiliyorsunuz. Sadece burada önemli olan birbirine ping gönderen sayfaların aynı içerikte olması. Eğer linkback gönderen sayfa aynı içeriğe sahip değilse Moderate Linkbacks'ten engelleyebilir ya da silebilirsin.

Senior Member maxicep's Avatar
    Real Name
    Ozan A.
    Liked
    0 times
    3.1.0 Türkçe Dosyaları

Türkçe dosyaya buradan ulasabilirsiniz

Senior Member sum41live's Avatar
    Real Name
    -
    Liked
    1 times
    Bende bir soru soracaktım, hazır linkbackler hakkında konu açılmışken burada sorayım.

Siteme gelen backlinkleri tek tek kontrol edip onaylıyorum ancak bazı backlinklerde onaylama konusunda kararsız kalıyorum örnek:

backlink adresi: Aktifpayla??m Community | Türkiye'nin en aktifpaylasim platformu
    backlink konusu: Windows Live Messenger 9.0 ?çin A-Patch - Çoklu Oturum - Aktifpayla??m Community

İşte bu tür konularda kararsız kalıyorum. Sizce en iyisi nedir, onaylamak mı onaylamamak mı ?

Real Name
    Ozan A.
    Liked
    0 times
    Ben, kaliteli siteleri görürsem onaylıyorum ortalama günde 100 tane sıraya giriyor, belki 1 tane onayladıgım oluyor. Size tavsiyem, sadece adam gibi sitelerden gelen linkback leri onaylayın.

Real Name
    -
    Liked
    1 times
    Quote Originally Posted by maxicep View Post
    Ben, kaliteli siteleri görürsem onaylıyorum ortalama günde 100 tane sıraya giriyor, belki 1 tane onayladıgım oluyor. Size tavsiyem, sadece adam gibi sitelerden gelen linkback leri onaylayın.

Bende öyle yapıyorum da kendi sitemde kararsız kalıyorum Siz ne yapıyorsunuz bu durumda ?

Aslında sanırım onaylasamda bir faydası olmuyor bu durumda ?

Member
    Real Name
    Cihan KÜSMEZ
    Liked
    0 times
    maxicep kardeşim verdiğin linkteki türkçe eklentiyi indirdim ama nasıl kurcam onu yaaa ürün yükle dedim geçersiz dedi plugin dedim geçersiz dedi. ftp ile bir alakası mı var acaba ?

vBSEO.com Webmaster Mert Gökçeimam's Avatar
    Real Name
    Lizard King
    Liked
    542 times
    Blog Entries
    4
    Quote Originally Posted by sum41live View Post
    Bende öyle yapıyorum da kendi sitemde kararsız kalıyorum Siz ne yapıyorsunuz bu durumda ?

Kendi sitenizden dahili linkbackler kullanmanız avantaj sağlamayacaktır.
    Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.

vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
    Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Twitter:@Depkac
    Personal Blog : Mert Gökçeimam

Member
    Real Name
    Cihan KÜSMEZ
    Liked
    0 times
    ilkvahiy.net - LinkBacks arkadaşlar buradaki yazının türkçe çevirisi var mı ? mert kardeşim. varsa ver de bi değiştireyim yaaa millet ingilizce anlamaz bunu

Real Name
    Ozan A.
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by ckusmez View Post
    ilkvahiy.net - LinkBacks arkadaşlar buradaki yazının türkçe çevirisi var mı ? mert kardeşim. varsa ver de bi değiştireyim yaaa millet ingilizce anlamaz bunu
    Cihan,
    3.1.0 Türkçe Dosyaları

Vermiştik yukarıda da, yukarıdaki linkten Türkçe halini çekebilirsin.

Quote Originally Posted by ckusmez View Post
    maxicep kardeşim verdiğin linkteki türkçe eklentiyi indirdim ama nasıl kurcam onu yaaa ürün yükle dedim geçersiz dedi plugin dedim geçersiz dedi. ftp ile bir alakası mı var acaba ?
    Kurmak için, o konuda anlatılmıs ama şöyle yapıyorsunuz.
    Dil Yükle kısmına giriyorsunuz admincp de ve oradan gözat ile bu dosyayı seçiyorsunuz, daha sonra hemen altında Türkçe yi seçiyorsunuz (forum türkçe dilinizin adı ne diye geçiyorsa "dil paketi üzerine yazdır" seçenegi karşısında ) ve gönder diyorsunuz daha sonra mevcut dilinize bu dosyayı entegre ettiginte Türkçe olacaktır linkback vs. ile ilgili yazılar

Quote Originally Posted by sum41live View Post

Kendi sitenizden ( örn: www siz domain adınızdan ) önerilen linkbackleri tabiki onaylamanızın mantıgı yok bunu soruyorsunuz sanırım?

Real Name
    -
    Liked
    1 times
    Evet maxicep, onu sormuştum. Teşekkürler.