Results 1 to 7 of 7

Like uygulamasındaki Türkçe karakter sorunu

This is a discussion on Like uygulamasındaki Türkçe karakter sorunu within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Beðen butonuna bastýðýmýzda sorunsuz çalýþýyor fakat isminde TR karakter bulunan rumuzlarda ? iþareti koyuyor, bunun sebebi nedir acaba ? mavi? ...

Junior Member
    Real Name
    Huseyin GUMUS
    Liked
    0 times

Post Like uygulamasındaki Türkçe karakter sorunu

Beğen butonuna bastığımızda sorunsuz çalışıyor fakat isminde TR karakter bulunan rumuzlarda ? işareti koyuyor, bunun sebebi nedir acaba ?

mavi? bunu beğendiler.

Oarak görüntülüyor. Normalde forumda herhangi bir dil problemi yok ve UTF-8 Karakter kodlamasını kullanıyorum...

vBSEO.com Webmaster Mert Gökçeimam's Avatar
    Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Bu butun sitelerde gayet duzgun ve sorunsuz calismaktadir. Sizin sorununuz database encoding ayarlariniz olarak gozukuyor.
    Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.

vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
    Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Twitter:@Depkac
    Personal Blog : Mert Gökçeimam

Junior Member
    Real Name
    Huseyin GUMUS
    Liked
    0 times
    Merhaba Mert Bey, Ben SEO uygulamasının problemli yada hatalı olduğunu belirtmedim zaten, diğer sitelerde düzgün çalıştığının bende farkındayım. Burada önemli olan konu benim böyle bir sorunum olduğu ve bunu gidermek için sizden yada bu platformdan yardım istememdi.

Fakat diğer mesajlarda da görüyorum ki uslübunuz hep bizim sistemimiz sorunsuz çalışıyor burda bir sorun varsa bu da sizsiniz gibi bir yaklaşımınız var. Yani yapıcı değil tam aksine kırıcı oluyorsunuz. Siz burada destek vermek için çalışıyorsunuz. Fakat sanki buraya yardım amacı ile değilde zorla sizi tutuyorlarmış gibi davranmanız büyük yanlış.

Lütfen uslübunuza ve yardım ederken kullandığınız kelimeleri özenle seçmeye daha dikkatli olmanız sizin avantajınıza olacaktır.

Gelelim benim sorunuma; bütün forumlarda database encoding utf8_genalci olarak kodlanmıştır. Ve sadece Like uygulamasında TR karakter problemim var...

Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Kusura bakmayin ilk uc paragrafiniza cevap vermiycem cunku gereksiz polemiklere girmiyorum.

vBSEO like uygulamasinda herhangi ozel bir database encoding i bulunmamaktadir. Serverinizin ayarlarinda ne belirtilmisse like sistemi bunu kullanir Huseyin bey.

Sorununuz birebir serveriniz ile alakali. Isin komik tarafi ise size bunu soyledigimde konuyu bambaska yerlere cekip saldirmaya baslamaniz.

Ulkenin genelini saran karsinizdaki insanlara saldirma huyunu lutfen vBSEO.com forumlarindan uzak tutunuz.

Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Junior Member
    Real Name
    Huseyin GUMUS
    Liked
    0 times
    Aslında bu konuşma size biraz olsun fayda sağlayabileceğini düşündüğümden di ama keşke yazmasaymışım. Malesef ki eleştirilmek hoşunuza gitmiyor...

Sorunuma gelince Mysql tablolarımın utf8_general_ci olmadığından kaynaklanmış oysaki Mert bey şunu diyebilirdi VBSEO Like uygulaması vb_seo_like isminde bir tablo oluşturup kullanıcı rumuzlarını buraya kaydediyor, şayet bu tablonun dil kodlaması utf-8 değil ise bu sebepten dolayı TR Karakterleri basmıyor olabilirdir...

Aslında bu büyük bir hata VBSEO için çünkü kullanıcı rumuzunu değiştirdiği taktirde Like uygulamasında hala eski rumuz kalacaktır. Bence bunları Vbullettinin User sekmesinden çekmesi gerekirdi. Entegre olmuyor gibi göründü bana, tabi bu benim düşüncem...

Hızlı cevaplarınız için teşekkürler Mert Bey...

Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Ne diyeyim size Huseyin bey , sadece hayatinizda basarilar dilemek en iyisi. Masallah herseyi herkesten cok daha iyi biliyorsunuz.

Junior Member
    Real Name
    Huseyin GUMUS
    Liked
    0 times
    Sizede...