Results 1 to 12 of 12
Like Tree2Likes
  • 2 Post By Mert Gökçeimam

Like özelliğini Türkçe açıklarmısınız

This is a discussion on Like özelliğini Türkçe açıklarmısınız within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Merhaba arkadaþlar forumda Türkçe dil desteði olmasýna raðmen malesef ki VBSEO nun bazý özelliklerini öðrenebilmemiz için sormamýz gerekiyor VBSEO son ...

Senior Member
    Real Name
    Ahmet
    Liked
    1 times

Like özelliğini Türkçe açıklarmısınız

Merhaba arkadaşlar forumda Türkçe dil desteği olmasına rağmen malesef ki VBSEO nun bazı özelliklerini öğrenebilmemiz için sormamız gerekiyor

VBSEO son versiyonunda yapmış olduğu yeni bir özellik olan Like özelliği nasıl kullanılacak ve bu özelliğin server açısından durumu ne olacak, gibi açıklayıcı bilgi verirseniz sevinirim.

Eğer Türkçe dil desteği var ise ben neden ingilizce konulara girip ikide bir transtale ile çevirmek zorunda kalayım. Kendi dilimde desteğimi istiyorum

Saygılarımla

vBSEO.com Webmaster Mert Gökçeimam's Avatar
    Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Like butonuna tıklayarak kullanıcaksınız Ahmet bey. Daha başka ne açıklama yapılmışta size birşey anlatılmamış ?
    Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.

vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
    Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Twitter:@Depkac
    Personal Blog : Mert Gökçeimam

Senior Member
    Real Name
    Ahmet
    Liked
    1 times
    Teşekkürler Mert bey bu kadarını nasılda düşünememişim.( İşin Polemik kısmını bir tarafa bırakıyorum )

İngilizce foruma girdiğinizde konu resimli oalrak anlatılmış ve özellikleri hakkında bilgi verilmiş.ayrıca bir sürü konu acılmışken en azından bu konu hakkında bilgi verici bir başlık açılarak özelliğin Türkçeleştirilmesi yapılabilirdi.

Sanırım çok bilgi açıklanmışta Türkçe olarak bizde o çoğu görememişiz.

Like özeliği nasıl yüklenecek. Versiyonu indirdim ama ayrıca Like.php gibi parçalar oldugu için güncellemedim.
    Like özelliğini kısıtlama ( belli guruplara ) gibi seçeneğimiz olacak mı?
    VBSEO Like özelliği serveri çok fazla kasar mı?

Senior Member
    Real Name
    Halil Yılmaz
    Liked
    5 times
    Bu soruların cevabını bende merak ediyorum.
    Söz açılmışken şunuda söylemekte fayda var. vbseo'ya dair açıklamalar ingilizce forumlarda daha fazla yapılıyor. Biz (ingilizce bilmeyen) türkler bu açıklamaları sizden bekliyoruz mert bey. zira vbseo nun türkler tarafından kullanılmasının en büyük sebebi bir yerde sizsiniz. sizin türkçe desteğiniz olmasa eminim vbseo nun türkiye de kullanımı %50 azalırdı.
    Tabi ingilizce evrensel bir dil o forumların kullanıcıları ve okuyucuları daha fazla. dolayısıyla herkes katkıda bulunuyor. vbseo ya dair türkçe açıklamalar size ve sayısı 1-2 yi geçmeyen bu konuda uzman arkadaşa kalıyor ( zbahadır gibi) işinizin zor olduğunun farkındayım. ama bu konuda daha çok açıklamaya ihtiyacımız olduğuda bir gerçek.
    not: sözlerimi olumlu bir eleştiri olarak değerlendirin lütfen.

Senior Member Eyewear's Avatar
    Real Name
    Kemal
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by halilymz View Post
    vbseo'ya dair açıklamalar ingilizce forumlarda daha fazla yapılıyor. Biz (ingilizce bilmeyen) türkler bu açıklamaları sizden bekliyoruz mert bey. zira vbseo nun türkler tarafından kullanılmasının en büyük sebebi bir yerde sizsiniz. sizin türkçe desteğiniz olmasa eminim vbseo nun türkiye de kullanımı %50 azalırdı.
    buna yüzde yüz katılıyorum

Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Bazı şeyleri düşünmüyorsunuz. Mesela bizler sadece açıklama veya kod yazmıyoruz. Örnek konu sahibinin çok iyi bildiği gibi spamcilerle uğraşıyoruz , tagleri bile utanmadan kendi çıkarları için kullanan kişiler var. Hepimiz bunlardan mağduruz sitelerimizde.

Ayrıca Ingilizce forumlarında katılım çok , insanlar arama yapıyor. Aynı olguyu binlerce kez size sorulsun ve soru soran en ufak bir arama zahmetinde olmasın ne düşünürdünüz acaba ?

Tekrar belirtiyorum , eskiden ben vBSEO'da sadece destek için vardım. Çok uzun zamandır benim ana görevim vBSEO'yu geliştirmek. Bu malesef support kısmına az zaman bırakıyor ve hala Türkçe desteğe sahip olduğunuz için şanslısınız. Bakın Almanca destek kaldırıldı , Fransızca , Italyanca gibi dillerin hiçbirisine destek yok vs..

Serverınız üzerindeki yükü siz test etmelisiniz. Bu konuda bizim söyleyebileceğimiz birşey yok. Onun haricinde sorduğunuz her soruya cevap verilmektediir. Gold versiyon çıktığı zaman duyuru içerisinde detaylıca her türlü bilgiyi bulabilirsiniz.

Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Senior Member
    Real Name
    Ahmet
    Liked
    1 times
    Siz zaman bulamıyor olabilirsiniz. Yerinize türkçeleştirecek birine görev veremez misiniz?

En azından bizlerde bu bilgilerden faydalanmak istiyoıruz. Belki bir özellik var ama ingilizcemiz olmadığı faydalanamıyoruz. Sor sor nereye kadar. Ayrıca arama özelliğnin kullanımı farklıdır. Kişi ne aradığını bilirse arama özelliğini kullanır ne aradığını bilmeyenden arama özelliğini kullanmasını istemenizde pek mantıklı değil.

Göreviniz ve zamanınız konusunda söylediğim bir şey yok elbette haklı olabilirisiniz. Ama türkçe destek var ise olduğu süreç içerisinde bende türkçe açıklamaların olduğu ürünün püf noktalraının anlatıldığı. Kimseye ani çıkışların yapılmadığı bir şekilde doğal olan hakkımı istiyorum.

Göreviniz itibari ile yükselmiş olmanız ve kendinize özgü bir kariyer aşamasında olmanız mutluluk vericidir bizler için sonuçta bu bizlere geri dönene bir döngü gibidir.

Lütfen en azından Türkçe dil desteğimize uygun açıklamalar veya en azından yeni çıkan şeylerden haberdar olmamız açısında küçük bir not bile bıraksanız kafidir en azından var olan yeni bir şeylerin olduğunu bileceğiz. İngilizce evrensel bir dil ve potansiyeli büyük ne yapabiliriz.

Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Ne kadar kolay sanıyorsunuz herşeyi. Bakın belirttiğim gibi forumları sırf kendi sitenisinin çıkarı için spam yağmuruna tutmazsa birileri bizlerde farklı işlere zaman bulabiliriz. Sadece ve sadece Gold versiyon yayınlarının Duyurusu Türkçe ve diğer dillerde yapılmaktadır. Bugüne kadar Like versiyon ile development haricinde hiçbir farklı bilgi Ingilizce olarak verilmemiştir ve konunun en önemli noktası yine aynı şeye geliyor :

Bazıları Forumlara Spam tagleri eklemezse , Arama'nın gücüne inanırsa o zaman birçok şey değişir. Türkçe lisans sahibi sayısı diğer dillere göre çok daha düşük ama farkındaysanız en çok mesaj burada. Bir düşünün acaba neden diye. Ama yok bizler düşünmeyiz , biz Türk'lerin en sevdiği şey herşeyden şikayet etmek , hiçbir şeyi beğenmemek ve herşeyi en iyi bilmektir ondan dolayı haklısınız.

Ben yazıyorum Almanca destek kaldırıldı , bunun neden olduğunu düşünmeden kalkıp ek eleman tutup diyorsunuz. Kusura bakmayın ama ya anlamıyorsunuz ya anlayamıyorsunuz yada anlamak istemiyorsunuz.

Senior Member
    Real Name
    Ahmet
    Liked
    1 times
    Bu benim sorunum değil ki; Çünkü siz sonuç itibari ile bir firmasınız ve bu işi yaparken bunlarıda mutlaka göz önüne almıştınız. Ben sadece bir müşteriyim ve şikayetimi dile getirmekteyim.
    Spam saldırılar karşısında zor durumda kalan bir sürü site var. yani bir tek siz değilsiniz. Tek başınıza olmanız belki buna engeldir ama yinede söylüyorum ben müşetiriyim en doğal hakkımı ifade etmeye çalışıyorum.

Doğal karşılamanızı umuyorum. ( Sizi anlamamı beklemeyin çünkü müşteri konumunda olan benim siz değilsiniz. Siz hizmet verensiniz ben ise alanım )

Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Spam saldırılar karşısında zor durumda kalan bir sürü site var. yani bir tek siz değilsiniz. Tek başınıza olmanız belki buna engeldir ama yinede söylüyorum ben müşetiriyim en doğal hakkımı ifade etmeye çalışıyorum.
    Madem webmaster olarak bunu biliyorsunuz o zaman kalkıp Ahmet bey olarak siz vBSEO.com forumlarına spam tagleri göndermeyeceksiniz Ahmet Bey. Bilginize vBSEO Kullanım Sözleşmesi güncelleniyor ve eğer bir kez daha tekrarı olursa foruma mesaj yazma hakkı , lisans iptaline kadar varacaktır bu eyleminizin sonucu.

Senior Member
    Real Name
    Ahmet
    Liked
    1 times
    Bakın ben webmaster değilim amatör olarak web sitesi kullanıcısıyım. Ayrıca bu tagların ne işe yaradıklarını spamın ne olduğunu ve taglara eklenen site isimlerinin anlamlarını zamanla öğrendim ve bu açmış olduğum konuyada bakarsanız eklemedim bile.

Ama siz aba altında sopa göstermeye alışmış olmalısınız. Lisans iptaline gelince vicdani olarak rahatlayacaksınız lütfen iptal edin.Bu nasıl bir tehdit mantığıdır. ben doğal olan bir hakkımı istedim diye bana gösterilen ilgiye bakın.

Ayrıca bilip bilmememde sorun değil fark ettiniz ve beni uyardınız bir daha olursa eyvallah derim. Ama eğer bunu siz uyarı olarak bana veriyorsanız bende Dil desteğim konusunda ki hizmeti alma konusunda mı sizi uyarayım kim bu yetki bende değil .

Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Webmaster olup olmamanız beni ilgilendirmiyor ama 8 yaşındaki internet kullanıcısı bile Spam ne demek bilmektedir Ahmet Bey. Lütfen kalkıp demogoji yapmayın. Sizi gayet kibarca isminizi bahsetmeden bu konu içerisinde uyarmama rağmen kalkıp üste çıkmaya çalışıyor ve hatanızı kabul edeceğinize Spam'den bende şikayetçiyim yazıyorsunuz. Bu biraz kusura bakmayın ama karşıdakiyle dalga geçmek oluyor. Siz karşınızdaki ile dalga geçiceksiniz ve size kuralları hatırlatan bir yetkiliye aba altından sopa gösteriyor yaklaşımında bulunacaksınız. Bu hiç ama hiç hoş bir davranış değil. Gereksiz polemiğe dönmesin diye konuyu kapatıyorum.

Daha öncede belirttiğim gibi : vBSEO olarak sadece Gold versiyonların duyuru çevirisini yapıyoruz.