Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 18

Hukuki bir soru Vbseo ile alakali degil

This is a discussion on Hukuki bir soru Vbseo ile alakali degil within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Umarim sorun teskil etmez vbseo ile alakali bir soru degil. Webmaster olan arkadaslardan bilgisi olan vardir diye buradan soruyorum. Diyelimki ...

Senior Member ZeKiTuRk's Avatar
    Real Name
    Kenan
    Liked
    0 times

Question Hukuki bir soru Vbseo ile alakali degil

Umarim sorun teskil etmez vbseo ile alakali bir soru degil. Webmaster olan arkadaslardan bilgisi olan vardir diye buradan soruyorum.

Diyelimki Mert bey seo konusunda bir egitim videosu hazirladi ve youtube gibi bir video paylasim sitesinde yayinladi , dolayisi ile bu video paylasima acik bir hale geldi cünkü youtube videolari altinda webmasterlerin sitelerinde paylasabilmeleri icin embed kodlari bulunuyor ve bende bu videoyu sitemde paylasima sundum. Mert bey kanunen bana gelip o videoyu sitenden kaldir . video bana aittir diyebilirmi yoksa videoyu direk youtube sitesinden kaldirmasimi gerekmektedir ?

Senior Member Candostum's Avatar
    Real Name
    Abdullah
    Liked
    0 times
    Videoyu sitenden kaldirmani isteyemez.

ALP
    ALP is offline
    Senior Member ALP's Avatar
    Real Name
    Emre
    Liked
    2 times
    Blog Entries
    2
    Quote Originally Posted by Candostum View Post
    Videoyu sitenden kaldirmani isteyemez.
    İsteyebilir diye biliyorum. Gizlilik ve şartları bir ara okumuştum vardı.

YouTube - Broadcast Yourself.
    YouTube - YouTube Community Guidelines
    YouTube - Copyright Infringement Notification

Buradan bakabilirsiniz.

Real Name
    Kenan
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by ALP View Post
    İsteyebilir diye biliyorum. Gizlilik ve şartları bir ara okumuştum vardı.

YouTube - YouTube Community Guidelines
    YouTube - Copyright Infringement Notification

Buradan bakabilirsiniz.
    Verdiginiz linklerde isteyebilecegine dair birsey bulamadim hatta youtube uyariyor.

Alle Videos, die du an YouTube sendest, können über das Internet und andere Medienkanäle weitergegeben und von anderen YouTube-Nutzern bzw. der Allgemeinheit angesehen werden.
    Youtube`ye gönderdiginiz bütün videolar internet,diger medya kanallari ( bundan kasit diger web siteleri sanirim) ve diger youtube kullanicilari tarafindan el degistirebilir.

vBSEO.com Webmaster Mert Gökçeimam's Avatar
    Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Değişik birdurum açıkçası. Youtube gibi bir siteye dosya konulup herhangi özel bir gizlilik ayarı yapılmamışsa mantıksal açıdan size herhangi bir uyarı gönderememesi lazım. Eğer bir DMCA notice uyarısı aldıysanız tavsiyem yasal evrakları talep ediniz.
    Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.

vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
    Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Twitter:@Depkac
    Personal Blog : Mert Gökçeimam

Member
    Real Name
    muhteren
    Liked
    0 times
    internette bilgi paylasımı serbestir arkadaslar kimse kimseden bişey istiyemez ama bilgiyi aldıgınız yerden aldıgınızı belirtirseniz sorun olmaz belirtmesseniz hırsızlık yapmıs olursunuz ve telif hakkı dogabilir

Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Hayır serbestlik gibi bir durum yoktur. Bir siteden alıntı yaptığınız zaman maksimum 250 harf alıntı yapabilirsiniz. Yasal olarak bunun haricindeki her türlü olgu içerik hırsızlığına girer ve telif hakları yasasıyla muhalefet etmiş olur.

Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

ALP
    ALP is offline
    Senior Member ALP's Avatar
    Real Name
    Emre
    Liked
    2 times
    Blog Entries
    2
    Evet 250 karakter sınırı var. Örnek veriyorum hürriyet gazetesinden bir yazı alıyorsanız 250 karakteri geçemez haber geçtiği takdirde yasal yaptırımlar uygulanıyor. Haber sitesi açmaktan bundan dolayı vazgeçmiştim. Video ve benzeri şeylerdede buna benzer yaptırım uygulanıyor diye biliyorum.

Junior Member
    Real Name
    Metin
    Liked
    0 times
    Youtube'a video upload ederken upload seçeneklerinde youtube dışında yayın yapılsınmı diye bir seçenek var.Upload eden kişi bu seçeneği aktif ettiğinde zaten youtube dışında hiç bir şekilde video yayın yapamıyor.Siz koysanız dahi video oynatmak istediğinizde sadece uyarı ve link veriyor.Yani anlayacağınız eğer sitenizde videoyu oynatabiliyosanız yasal olarak hiç bir sakıncası yoktur.kişi videoyu upload ederken zaten gösterime açık olduğunu kabul etmiş sayılır...

Real Name
    Kenan
    Liked
    0 times
    Eğer bir DMCA notice uyarısı aldıysanız tavsiyem yasal evrakları talep ediniz.
    hayir direk video`yu yükleyen sahis forumun hertarafina mesaj atmis ve video`lari kaldirmami istemis. Tabi hakaretlerde cabasi .

Bir siteden alıntı yaptığınız zaman maksimum 250 harf alıntı yapabilirsiniz.
    Bakin bunu bilmiyordum yani aldiginiz makalenin altina kaynak linki vermis olsanizda bu kanun gecerlimidir ?

Youtube'a video upload ederken upload seçeneklerinde youtube dışında yayın yapılsınmı diye bir seçenek var.Upload eden kişi bu seçeneği aktif ettiğinde zaten youtube dışında hiç bir şekilde video yayın yapamıyor
    Evet haklisin böyle bir secenek mevcut.

Tesekkür ediyorum cevaplar icin.

Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Evet altına kaynak linki bile ekleseniz kanuni olarak sitenize yaptırım uygulama hakları bulunuyor.

Real Name
    Kenan
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by Mert Gökçeimam View Post
    Evet altına kaynak linki bile ekleseniz kanuni olarak sitenize yaptırım uygulama hakları bulunuyor.
    Ozaman türkiyedeki forumlarin hemen hemen hepsi warez oldu gitti

Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Çoğunluğu zaten benim gözümde Warez forum. Kenan bey daha önce belirtmiştim bilmiyorum rastladınız mı hiç ama Türkiye'de ki forum yapısı beni çok fazla üzmekte.

Senior Member Candostum's Avatar
    Real Name
    Abdullah
    Liked
    0 times
    Bu sadece Türk forumlarinda böyle degil bir cok yabanci forumlarda aynisi mevcut.

Edit: Mesela bu konuda belirtilen forum iceriginde adult bile mevcut $1400 in One Day with vBSEO!

Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Elbette ki örnekleri mevcut değil ancak dikkatle incelerseniz yurt dışında forumların 90%'ı bir konuda uzmanlaşıp , uzmanlaştıkları konu üzerinden ilerliyorlar. Halbuki ülkemizde konusunda uzman sayılacak forum sayısı çok az ve forum kurmanın ana amacı kısa yoldan para kazanmak. Ancak internet elbette para kazanılacak bir ürün olarak olsada , içerisinde barındırdığı bilgi birikimi ve bu bilginin doğru kullanılması halinde kültür , insan ilişkileri , özgür düşünce gibi olgular açısından ne kadar önemli olduğu gözükebilir.

Malesef ülkemizin en önemli sorunlarından birisi eğitim ve kültür seviyesinin çok düşük olması. Bu konuda en umutlu olunması gereken internet olması gerekirken malesef siteler sadece kolay yoldan para nasıl kazanırım çabasında ve 90% kötü olarak başarı kazanmış ilkleri taklit etmekten öteye gidemiyor.

Page 1 of 2 1 2 LastLast