vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on Hit Kaybı within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Yaklaşık 3,5 aydır vBSEO kullanıyorum.. VBSEO kurduktan sonra Mert Bey in anlattığı şekilde sitemap ayarlarını yaptım. 1 ay sonunda include ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Social Groups | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| |||
| |||
|
Yaklaşık 3,5 aydır vBSEO kullanıyorum.. VBSEO kurduktan sonra Mert Bey in anlattığı şekilde sitemap ayarlarını yaptım. 1 ay sonunda include old URL seçeneğini no yaptım. bu süre zarfında zaten eski linklerim vBSEO linklerine çevrildi. 1 hafta öncesine kadar düzenli olarak hitim yükseldi. 500 e yakın tekil online kullanıcı bulunuyodu sitemde ve günlük ortalama 90 üye geliyodu. sonra hiç anlamadığım bi şekilde hitim düştü ve şu an ortalama 160 online kullanıcı ve 4-5 üye ile günü kapatıyorum. google indexlerine baktığımda sitemap ayarlarında "no" seçeneğini seçmeme rağmen arşiv linklerimin indexlendiğini farkettim. Neden?? hiçbir ayara dokunmadığım halde 1 gün içerisinde bu kadar çok hit kaybının nedeni nedir? (bu arada tek yaptigim sey 1 ay kadar once vbulletin surumumu 3.7.3 e yukselttim. acaba bi uyumsuzluk mu var vBSEO 3.2.0 ile? )saygılarımla..
|
|
| |||
| |||
|
bu arada googlewebmastertools a baktigimda indexlenen konu sayim gun gun dusmektedir. buna da bi turlu anlam veremiyorum yardimlarinizi bekliyorum. sitemap ayarlarinda tag larimin indexlenmesini saglamak hitimi artirir mi bunu da merak ediyorum. kolay gelsin
|
|
| |||
| |||
|
adresim Sanal Dünyan?n Efendisi , Mert bey size zahmet google dan site:www.frmsanal.com index sonuçlarını incelerseniz beni daha iyi anlarsınız. vbsitemap generator ayarları sizin anlattığınız biçimde. include tag kapalı durumda. include archive ayarı "no" olduğu halde indexlemede çıkıyo. bunun yanında az önce de belirttiğim gibi indexlenen konu sayım günden güne azalmakta. ne önerirsiniz?
|
|
| ||||
| ||||
|
Tavsiyelerim şunlar :
__________________ Mert Gökçeimam / Crawlability Inc. vBSEO Total Support Team DeskPro'yu Sunar Geliştirilmiş Destek Operasyon Tamamlandı : vBSEO 3.2.0 Gold Yayınlandı! 100 üzerinde SEO geliştirmesi 6X Trafik - vBSEO ile bir günde $1400 kazanç! |
|
| |||
| |||
|
tavsiyeleriniz için çok teşekkürler Mert bey , dediklerinizi yapacam. peki Include Archive Pages "no" seçmeme rağmen archive linklerimin indexlenmesinin nedeni nedir? ve vBSEO sitemap generator ayarlarında Include Tag Pages "yes" yapmamın SEO açısından bana bi faydası olur mu? vbSEO ile vBulletin 3.7.3 uyumsuzluğu sözkonusu mudur? iyi çalışmalar
Last edited by Un4given; 10-18-2008 at 03:05 AM. |
|
| ||||
| ||||
|
Arşivinizin açık olması. Arşivi kapatırsanız arşiv linklerinize erişim olmaz.Tag sayfalarının seo açısından zararı yoktur. vBSEO vBulletin 3.x serilerinin hepsiyle uyumludur.
|
|
| |||
| |||
|
anlamadım nasıl archive im açık? nasıl kapatacağım konusunda yardımcı olursanız sevinirim. vbulletin 3.7.3 ile sanırım uyumsuz vBSEO. hiçbişey yazmadığınıza göre??
|
|
| ||||
| ||||
| vBSEO olmayan bir sitede arşiv etkilidir ancak vBSEO varken arşiv sadece benzer içerik yaratır ve botlar için gereksiz link yaratarak ana olgulara odanlanmayı engeller.
|
|
| |||
| |||
|
vbulletin seçeneklerindeki, arama motoru arşivi sekmesinin altındaki "arşiv sistemi açılsın mı" no olarak işaretledim. sanırım arşiv linklerinizi kapatın derken kastettiğiniz buydu mert bey? umarım diğer dediklerinizi de yaptığımda eski hitimi kazanırım. yoksa kapatmayı düşünüyorum forumu
|
|
| ||||
| ||||
|
Evet bahsettiğim ayar oydu. Açıkçası google bu aralar feci sapıtmış durumda . Birçok site çok ani yükseliş ve düşüşler yaşıyor. 2-3 ay süre vermeden kapatmanızı kesinlikle tavsiye etmem.
|
|
| |||
| |||
|
dediğiniz gibi bi süre bekleyeyim bakalım zaman ne gösterecek. şu an forumda 250 ye yakın insan var ve 1 tane bile üye gelmiyo çok ilginç google sapıtmış. son bi soru mert bey kusura bakmayın çok şey sordum ama google sitemap generatorde "Include Tag Pages" bu ayarı "yes" yapmamın hit açısından bi faydası olur mu bana? yardımlarınız için teşekkürler..
|
| Thread Tools | |
| |