Hayırlı uğurlu olsun Türkçe bölümümüz.. Kim buranın yöneticisi soracaklarım var![]()
This is a discussion on Hayırlı Olsun ! within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Hayırlı uğurlu olsun Türkçe bölümümüz.. Kim buranın yöneticisi soracaklarım var...
Hayırlı uğurlu olsun Türkçe bölümümüz.. Kim buranın yöneticisi soracaklarım var![]()
Herkese hayırlı olsun![]()
Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.
vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!
Twitter:@Depkac
Personal Blog : Mert Gökçeimam
Bu türkçe karakterleri nezaman tanıcak vbseo yönetici bey !
şu anda 2.3.3 de tanıyor türkçe karakterler. yeni versiyon herşey yolunda giderse salı günü çıkıcakmış.
türkçe karakterleri replace ediyor yeni versiyon. ayarlarını yapınca istediğin karakterin yerini istediğin karakter çıkartıyor.
ben şu şekilde yaptım ayarları
ı => i
İ => i
ş => s tarzında bu sekilde hem konular okunuyor hemde url ler temiz şekilde kalıyor.
Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!
2.4.0 versiyona yükselttim ama bu türkçe karakterleri nasıl düzelteceğiz..
admni panelde Replace Non-English Characters in URLs? Search Engineçeneğini evet olarak işaretledim başka ne yapmak gerekiyor?
2.olarak kullanıcı adlarındaki karakterlerle ilgili problem var.. mesela kullanıcı adı |RA| yı RA.html olarak düzeltiyor başka RA diye kullanıcı olmadığı için doğru kişinin sayfası açılıyor. ama ® aPaCHe ® diye kayıtlı üyeyi apache.html olarak düzenleyince "apache" olarak kayıtlı olan başka bir kullanıcının sayfası açılıyor.. Anlatabildim umarım![]()
Last edited by armagan; 01-27-2006 at 01:44 AM.
Selam Armagan ,
includes/config_vbseo.php dosyasının içine en alt kısımlarda ş// ****** CUSTOM CHARACTER REPLACEMENTS ****** diye bir özellik var. Orada belirtilen birkaç karakter zaten var. Onların hepsini aşağıdakiyle değişirsen Ayyas'taki şekile döner. Bütün türkçe karakterler (problem yaratan ingiizce karsılıklarıyla değişir böylece sorun ortadan kalkar)
Code:// ****** CUSTOM CHARACTER REPLACEMENTS ****** // The following array enables you to select a replacement for characters other than the ones replaced // by default. $vbseo_custom_char_replacement = array( 'Č' => 'c', 'č' => 'c', 'Ğ' => 'g', 'ğ' => 'g', 'Ş' => 's', 'ş' => 's', 'İ' => 'i', 'ı' => 'i', 'Ç' => 'c', 'ç' => 'c', 'Ü' => 'u', 'ü' => 'u', 'Ö' => 'o', 'ö' => 'o', 'ı' => 'i', 'İ' => 'i', 'é' => 'i', 'â' => 'a', 'Ê' => 'e', 'Â' => 'a', 'ê' => 'e');
config.php'de değiştirince karakterler düzeldi.. Ama vbceo Kontrol panelde mesela member List Url'lerde değişiklik yapıp kaydettiğim zaman karakterler tekrar bozuluyor. Config'i tekrar upload ettiğimde de bu sefer member list url'de yaptığım eski haline geliyor.. Bu değişiklileri de config.php'demi yapmak lazım ? Kafam karıştı valla![]()
abi ftp deki config_vbseo.php yi editlemen lazım onu normal ayarlarının calıstıgını gordukten sonra ve xml yedeğini bilgisayarına her ne olursa olsun indirdikten sonra download et . editle gerekli değişikliği yap ve save edp tekrar upload et. bu şekilde çalışıcaktır![]()
anladım şimdi oldu.. peki "Custom Rewrite Rules" bölümüne ekleyeceklerimizi config.php'de hangi alana ekliyoruz.. Mesela senin gönderdiğindeki şu kısmı nereye eklememiz lazım?
// profil kismi
\'^profile\\.php\\?do=editsignature\' => \'profil/imzadegistir/\'
\'^profile\\.php\\?do=editoptions\' => \'profil/seceneklerim/\'
\'^profile\\.php\\?do=editprofilepic\' => \'profil/profilresmim/\'
\'^profile\\.php\\?do=editprofile\' => \'profil/duzenle/\'
\'^profile\\.php\\?do=editavatar\' => \'profil/avatar/\'
\'^profile\\.php\\?do=editpassword\' => \'profil/sifre/\'
\'^profile\\.php\\?do=editattachments\' => \'profil/eklentiler/\'
\'^profile\\.php\\?do=editlist\' => \'profile/buddylist/\'
onu kontrol panelinden ekliyeceksin php'den değil![]()
elleriniz dert görmesin yardımlarınıza teşekkürler
Sevgili Yöneticim
? ! .. gibi karakterler konu başlıklarında olduğunda url'de %20 Gibi şeyler çıkıyor.. Burada ise mesela konu başlığı Hayırlı Olsun ! olmasına rağmen Url'de hayirli-olsun-3068/ şeklinde gözükmekte. %20 gibi şeylerin hiç çıkmaması için ne yapmalıyız?
ben onun ayarını yapmıştım sana. replace english characters no olucaktı.
Evet "No" seciliOriginally Posted by Lizard King
ama 3 milyara kadar scooter öneri? başıklı konuya tıklayınca URL'si 29280-3-milyara-kadar-scooter-oneri%3F-new-post.html şeklinde çıkıyor..
Last edited by armagan; 01-28-2006 at 02:02 AM.
Replace Non-English Characters in URLs? Yes yaptım URL'deki % işaretleri düzeldi
Last edited by armagan; 01-28-2006 at 02:02 AM.