Results 1 to 4 of 4

Google webmaster, yinelenen meta aciklamalari announcements, duyurular

This is a discussion on Google webmaster, yinelenen meta aciklamalari announcements, duyurular within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Forumda yer alan duyurular, Google webmaster araçlarýnda tekrar edilmiþ url ler arasýnda görünüyor. --------------------------------- HTML önerileri Yinelenen meta açýklamalar forum/beslenme/announcements.html ...

Member
    Real Name
    Turkceciler.com
    Liked
    0 times

Google webmaster, yinelenen meta aciklamalari announcements, duyurular

Forumda yer alan duyurular, Google webmaster araçlarında tekrar edilmiş url ler arasında görünüyor.

---------------------------------
    HTML önerileri
    Yinelenen meta açıklamalar

forum/beslenme/announcements.html
    /forum/bilgisayar-ve-internet-terimleri-sozlugu/announcement-foruma-mesaj-gondermeden-konu-acmadan-once-lutfen-okuyunuz.html
    ...
    ----------------------------------
    Yukarıda verilen url ler gibi 3000 bine yakın url. Bu duyurular tüm kategori ve konu başlıklarında tekrar edilmiş url olarak görünüyor.

forumda zaten toplam 3 sürekli duyuru var: Bu duyuruların arama motorları tarafından indexlenmesini nasıl engelleyebilirim?
    Egitim Forum/ Eğitim Platformu

vBSEO.com Webmaster Mert Gökçeimam's Avatar
    Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Bu konuda dert edeceğiniz hiçbir şey yok. Benzer kelimeler içeren duyurularda bu gayet doğaldır. Ancak beni asıl düşündüren
    neden duyurularınızın indexlenmesini istediğiniz ?

Afedersiniz ama Duyurularınız Google'da arama yapan kimseye ne gibi bir fayda sağlayacak ?

Bu cümleyi lütfen yanlış anlamayın , değişen algoritmalar sonrasında SEO konusunda yukarıdaki cümle artık çok ama çok önemli.
    Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.

vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
    Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Twitter:@Depkac
    Personal Blog : Mert Gökçeimam

Member
    Real Name
    Turkceciler.com
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by Mert Gökçeimam View Post
    Bu konuda dert edeceğiniz hiçbir şey yok. Benzer kelimeler içeren duyurularda bu gayet doğaldır. Ancak beni asıl düşündüren
    neden duyurularınızın indexlenmesini istediğiniz ?

Afedersiniz ama Duyurularınız Google'da arama yapan kimseye ne gibi bir fayda sağlayacak ?

Bu cümleyi lütfen yanlış anlamayın , değişen algoritmalar sonrasında SEO konusunda yukarıdaki cümle artık çok ama çok önemli.
    Sanırım anlatamadım:

Örneğin bir duyuru url si şu şekilde: foruma-mesaj-gondermeden-konu-acmadan-once-lutfen-okuyunuz.html

Bu url bütün kategori ve konu başlıklarınde sürekli yinelenmiş görünüyor. Örneğin;

/forum/x-konu veya kategori/announcement-foruma-mesaj-gondermeden-konu-acmadan-once-lutfen-okuyunuz.html
    /forum/y-konu veya kategori/announcement-foruma-mesaj-gondermeden-konu-acmadan-once-lutfen-okuyunuz.html
    /forum/z-konu veya kategori/announcement-foruma-mesaj-gondermeden-konu-acmadan-once-lutfen-okuyunuz.html
    ...

Bu şekilde yinelenmiş 3000 e yakın url. Bu sorunun bir çözümü yok mudur? Ben bu url lerin arama motorları tarafından indexlenmesini değil, indexlenmemesini istiyorum. Lütfen dikkatle okuyunuz. (nofollow, no index) Bunu nasıl yapabilirim?
    Egitim Forum/ Eğitim Platformu

vBSEO.com Webmaster Mert Gökçeimam's Avatar
    Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Bu vBulletin'in duyuruları bütün bölümlerde göster özelliği ile alakalı. Bunun hiçbir önemi yok , size verdiği sadece bri bilgilendirme mesajı ve bunun sitenizin indexlenmesiyle hiçbir alakası yok.
    Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.

vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
    Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Twitter:@Depkac
    Personal Blog : Mert Gökçeimam