vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on Google Webmaster Bölümünde Sitemapın Gösterilmesi within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Benim Sorum Aslında Biraz Kafa Karıştırıcı Olacak Ama öncelikle şunu söylemek isterim ki çok kaliteli ve gerçekten vbseo hakkını vermek ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Social Groups | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| ||||
| ||||
| Google Webmaster Bölümünde Sitemapın Gösterilmesi
Benim Sorum Aslında Biraz Kafa Karıştırıcı Olacak Ama öncelikle şunu söylemek isterim ki çok kaliteli ve gerçekten vbseo hakkını vermek gerekir. Sorum : Vbseo Create Google Yahoo Generator Kurulumda Vbroot da kurulacak diyor bizim ki forum klasöründe kurulu, vbroot forum klasörü o zaman değil mi? Forum ise www.siteadı.com/forum/vbseo_sitemap die devam ediyor.Anlamadığım şey ftpnin anadizininde kurulu olanlar rahatlıkla googleye sitemapı gösterebiliyor.ama forum klasöründe olanlar nasıl gösterecekler. ki şöyle bir cevap mı gelecek google kendisi otomatik data klasöründen sitamapı alıyor.peki alıyorsa biz google sitamapında ne gösterecez çünkü www.siteadı.com/forum/vbseo_sitamap.xml.gz gibi şeklinde gösterince olmuyor. Ana dizinde olması şart. ancak siteadı.com/forum dersen alıyor ama bu kezde submitlediği url göstermiyor. Yani Google www.siteadı.com/forum/vbseo_sitemap.xml.gz bu şekilde kabul etmiyor. Birde .htaccess dosyasını sadece vbroot yani forum klasöründe uygulamalımıyız yoksa hemde ftp ana dizindeki .htaccess dosyasına uygulamalıyız. Rahatsız Ettiğim İçin Kusura Bakmayın Bu Soru Kurduğum Günde Beri kafamı Karıştıyor. Sabırsızlıkla Cvp Bekliyorum.... |
|
| ||||
| ||||
|
Selam Ekrem , Forum adresiniz eğer domain.com/forum ise .htaccess' dosyanızı bu klasöre koymalısınız. Aynı şekilde vbseo_sitemap klasörüde flroums altında yer almalı. Yani kullanmanız gereken format şu şekilde olmalı Code: anaroot forum .htaccess vbseo_sitemap |
|
| ||||
| ||||
|
Mert Bey Cvp için Çok Teşkkürler; Yanlız Dediğiniz Gibi Anaroot > forum [ .htaccess] vbseo_sitemap Ama Ben Hem Anarootda .htaccess var ama gerekli kod orda yazılı değil çünkü yazsa bile değiştirmez birşeyi forum klasöründe .htaccess var onda gerekli ayarlar yazılı aslında.Google de gelior alıyor.da Yani..diyorsunuz ki anarootda .htacces önemli değil forum klasöründeki .htaccess önemli. (mi?) birde google sitemapı göstermeyi söylerseniz yada yukarda yazdığım gibimi olacak. |
|
| ||||
| ||||
| Mert bey Gördüğünüz Gibi Resimdeki gibi kabul etmiyor.?? |
|
| ||||
| ||||
|
Ya çok saolasın allah razı olsın mert bey....sende olmasan........
|
|
| |||
| |||
|
soruyu soracak yer buLamadım. buraya yazayım dedim.. googLe'da site yetkiLendirmesi böLümü var. bunu vbuLLetin için nasıL yapacagım? vbSEO kuruLumundan sonra googLeBotLar geLiyor ancak giriş yapamadıkLarı için, forum içerigine bakamıyorLar. yardımcı oLursanız sevinirim. kimLik denetim urL'si istiyor googLe. kimlik denetimi yöntemi istiyor. bu konuda yardım aLabiLir miyim acaba? teşekkürLer |
|
| ||||
| ||||
|
Selam Ozan , Sorunuzu tam olarak anlıyamadım , ancak galiba konularınızı misafirlere kapatmış durumdasınız. Eğer konularınız misafirler kapatılmışsa o zaman google bu konuları indexleyemez. Ondan dolayı eğer yanlış anlamadıysam konuları misafirlere açmanızı tavsiye ederim. Eğer yanlış anladıysam açıklayıcı yazarsanız yardımcı olmaya çalışayım.
__________________ Mert Gökçeimam / Crawlability Inc. vBSEO Total Support Team DeskPro'yu Sunar Geliştirilmiş Destek Operasyon Tamamlandı : vBSEO 3.2.0 Gold Yayınlandı! 100 üzerinde SEO geliştirmesi 6X Trafik - vBSEO ile bir günde $1400 kazanç! |
|
| |||
| |||
|
hocam sorum asLında şuydu; GoogLe AdSense kuruLumu böLümünde Site YetkiLendirmesi diye bir kısım var. Forum içeriğini misafirlere kapattıgım için, googLeBotLar doLayısıyLa giriş yapıp içeriği tam manasıyLa indexLeyemiyorLar. Site yetkiLendirmesi böLümünde benden bir takım biLgiLer istedi; Kimlik denetimi URL'si, Kimlik Denetimi Yöntemi (get/post/.htaccess) Parametreler (username ve password) bu biLgiLeri girme konusunda tereddütte kaLmıştım. şu şekiLde biLgiLeri yazdım; kimLik denetim urL'si: http://forum.siteadi.com/login.php?do=login kimLik denetim yöntemi: POST parametreLer: vb_login_username / kuLLaniciAdi vb_login_password / sifre biLgiLeri girdim.. bagLantiyi test et dedim.. 1 gun sonra aktif oLacaktir tarzinda bir geri donut verdi. vBuLLetin icin Login oLayi bu sekiLde mi oLmaLidir onu sormak istemistim. yani googLebotLar kendi oturumLarini kendiLeri acip.. forum icerigini indexLeyebiLsinLer diye. |
|
| ||||
| ||||
|
Botlar hiçbir koşulda forum içeriğiniz kapalıyken girip içeriğinizi indexlemezler. Misafirlere kapalı içeriğinizden aynı zamanda reklam ücretide alamazsınız çünkü google reklamın herkese açık olmasını ister. Kullanım sözleşmesinde bu durum çok net belşirtilmiştir. Okumanızı tavsiye ederim yoksa banlanma gibi durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.
|
|
| |||
| |||
|
hocam hataLı bir işLem yapmak istemem tabi .. peki o zaman bu site yetkiLendirme işi ne amaçLa kuLLanıLacak? googLe'ın böyLe bir yapma maksadı ne oLabiLir o zaman? |
|
| ||||
| ||||
|
Dün akşamdan bu yana bu yetkilendirme olayı üzerinde bayağı bir araştırma yaptım ancak açıkça söyleyeyim adsense help center dahil yeterli bir bilgiye ulaşamadım. Ancak yaptığım bir diğer araştırma şunu çok açık ve net ortaya koydu. Google ziyaretçilere kapalı olan sayfaları indexlemiyor. Çünkü google bot'un hiçbir şekilde siteye login olma gibi bir opsiyonu bulunmamakta. Umarım yardımcı olabilmişimdir Ozan.
|
|
| ||||
| ||||
| Quote:
MEMBER BOTS denilen eklentiyi kurarsanız ve anlatımdaki uygulamaları yaparsanız mesaj içeriğini misafir göremese bile botların görmesini sağlarsınız. ilgili eklenti linki Member Bots 1.0 - Allow bots to act as members - vBulletin.org Forum Umarım işini görür grandepuntotr kolay gelsin. |
|
| ||||
| ||||
|
Bu mod black hat seo taktiği kullanmaktadır. Kısa vadede işinize yarayabilir ancak şikayet edildiği anda veya google fark ettiği anda siteniz tamamen içerikten düşürülüp spam sitesi olarak adlanır. Black hat seo taktiği hiçbir zaman kullanmayın. Google çok açık bir şekilde sitenizi ziyaret eden bir misafirden farksız bir görünümle karşılaşmak istediğini belirtir.
|
| Thread Tools | |
| |