vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on Google Konu Görüntülüyor Kısmında Beliren Hata Mesajı ? within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Merhabalar, Google sitemdeki taramalarının neredeyse her 10unun 8inde aşağıdaki gibi "hata mesajı görüntülüyor" uyarı oluşuyor. Bunun neden oluşabileceği konusunda fikirlerinizi ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Social Groups | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| |||
| |||
| Merhabalar, Google sitemdeki taramalarının neredeyse her 10unun 8inde aşağıdaki gibi "hata mesajı görüntülüyor" uyarı oluşuyor. Bunun neden oluşabileceği konusunda fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum... ![]() |
|
| ||||
| ||||
|
Hangi konuyu okuduğu belli degil ? Misafirlere default temayı açın bir süre birde öyle kontrol edin, belki temada misafirlere yönelik bir ayar vardır. |
|
| |||
| |||
|
Bu yaklaşık 1 haftadır gözlemlediğim bir durum. Öncesi böyle bir sorun bulunmuyordu. 1 hafta içinde yaptığım değişiklikler vbseo ve sitemap ayarlarında oldu. Default temayı 2 sene önce silmiştim, gerekmeyeceğini düşünerek(ki zaman içinde gerekti), xmlsine nasıl ulaşabilirim bilmiyorum açıkcası. Kimler çevrimiçi kısmında konuları, konu isimleri ile değil de, adresiyle görüntülememi sağlayacak bir seçenecek bulunuyor mu acaba ? Nitekim söylediğiniz gibi google için sadece konu görüntülüyor yazdığı için nereye baktığını da anlayamıyoruz...
|
|
| |||
| |||
|
Görüntülemek isteyip de hata mesajı aldığı konulardan birini aşağıdaki bağlantıda görebilirsiniz. Anlam veremediğim nokta neredeyse google indexlemelerinde çoğu zamanı bu tip bulunamayan(silinmiş veya taşınmış) konulara harcıyor... Last edited by [KAPLAN]; 05-17-2008 at 06:12 AM. |
|
| |||
| |||
|
Forumdaki *sinsi huzur* teması ücretli bir tema.Satın aldınız mı ?
Last edited by ICEEXOL; 05-16-2008 at 12:15 PM. |
|
| |||
| |||
|
Ücretli olduğunu biliyorum,ancak satın almadım siz almışsanız eğer güzel olanı yapmışsınız. Bu konuda bir rahatsızlığınız varsa, benimle irtibata geçiniz. Sorum ise hala daha geçerliliğini koruyor. Google sanıyorum 30-40k mesaj bulunan bölümleri kaldırdığım halde o konuların bağlantılarına ulaşmaya çalışıyor. Google'un ilgisini nasıl diğer bölümlere çekebilirim veya böyle birşey yapabilir miyiz ? |
|
| |||
| |||
|
Sorun vbseo sitemap'deki bir takım hatalardan kaynaklanıyormuş. Gerçi hataların neden kaynakladığını çözemedim ancak hatanın bulunduğu sitemapi google'dan kaldırarak geçici olarak sorunu çözdüm. Her ne kadar sorunu çözmeme yardımcı olabilecek bir cevap alamasam da, yine de ilginiz için teşekkürler...
|
|
| ||||
| ||||
|
bendede aynı sorun vardı bakım yöneticisinden konu bilgilerini yeniden oluştur deyince bir kaç saat sonra google botun konuları hatasız olarak görmeye başladığını gördüm bir kaç gün daha takip etmek lazım deneyip görecez.
|
|
| |||
| |||
|
Açıkcası benim sorun sitemap hatalarını düzeltince şu an tamamen düzeldi gibi görünüyor. Eğer yeniden başlar ve sorunun bu sefer sitemaple alakasız olduğunu görürsem sanıyorum tavsiyenizi deneyeceğim.
|
|
| ||||
| ||||
|
Tavsiyemi denemenize gerek yok çünkü sorun hala devam ediyor sitemap ayarları Mert beyin tavsiyesine göre ayarlanmış neden öyle bir sorun olduğunu anlayamadım.
|
|
| |||
| |||
|
Sitemapinde sorun bulunan bölümleri kaldırın ve yeniden sitemapı çalıştırın. Sonra google webmasterdan sildiklerinizi ekleyin. Benzer sorunu düzelme adına yaptığım tek şey bu oldu.
|
|
| ||||
| ||||
|
Sitemapte 1 kategori 0 konu var ama hala aynı hatayı alıyorum forumu 3 kezdir komple silip tekrar kuruyorum en son denememde vbulletin 3.7.0 gold ve vbseo 3.1 sürümlerini kullandım hala aynı sorunla karşılaşıyorum ciddi anlama canım sıkılmaya başladı ya ne yapayım en ufak şeylere bile kafayı takıyorum yardım edebilecek kimse yokmu ? Edit. Forumda hiç konu olmamasına rağmen yahoo botunun konu okuduğunu söylüyor ekran görüntüsü aşşağıdadır. http://img363.imageshack.us/img363/3815/43040706kb5.gif Edit. Sorunu kökten çözdüm. Last edited by HeLL_BoY; 05-18-2008 at 06:22 AM. |
|
| |||
| |||
|
Sorunu çözmeyi nasıl başardınız ? Çünkü aynı sorunu hala daha arasıra yaşıyorum.
|
| Thread Tools | |
| |