Results 1 to 13 of 13

Google Konu Görüntülüyor Kısmında Beliren Hata Mesajı ?

This is a discussion on Google Konu Görüntülüyor Kısmında Beliren Hata Mesajı ? within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Merhabalar, Google sitemdeki taramalarýnýn neredeyse her 10unun 8inde aþaðýdaki gibi "hata mesajý görüntülüyor" uyarý oluþuyor. Bunun neden oluþabileceði konusunda fikirlerinizi ...

Member
    Real Name
    Barış
    Liked
    0 times

Exclamation Google Konu Görüntülüyor Kısmında Beliren Hata Mesajı ?

Merhabalar,

Google sitemdeki taramalarının neredeyse her 10unun 8inde aşağıdaki gibi "hata mesajı görüntülüyor" uyarı oluşuyor. Bunun neden oluşabileceği konusunda fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum...

Senior Member maxicep's Avatar
    Real Name
    Ozan A.
    Liked
    0 times
    Hangi konuyu okuduğu belli degil ?

Misafirlere default temayı açın bir süre birde öyle kontrol edin, belki temada misafirlere yönelik bir ayar vardır.

Member
    Real Name
    Barış
    Liked
    0 times
    Bu yaklaşık 1 haftadır gözlemlediğim bir durum. Öncesi böyle bir sorun bulunmuyordu. 1 hafta içinde yaptığım değişiklikler vbseo ve sitemap ayarlarında oldu. Default temayı 2 sene önce silmiştim, gerekmeyeceğini düşünerek(ki zaman içinde gerekti), xmlsine nasıl ulaşabilirim bilmiyorum açıkcası. Kimler çevrimiçi kısmında konuları, konu isimleri ile değil de, adresiyle görüntülememi sağlayacak bir seçenecek bulunuyor mu acaba ? Nitekim söylediğiniz gibi google için sadece konu görüntülüyor yazdığı için nereye baktığını da anlayamıyoruz...

Member
    Real Name
    Barış
    Liked
    0 times
    Görüntülemek isteyip de hata mesajı aldığı konulardan birini aşağıdaki bağlantıda görebilirsiniz.

Anlam veremediğim nokta neredeyse google indexlemelerinde çoğu zamanı bu tip bulunamayan(silinmiş veya taşınmış) konulara harcıyor...

Last edited by [KAPLAN]; 05-17-2008 at 06:12 AM.

Junior Member
    Real Name
    Ayberk K.
    Liked
    0 times
    Forumdaki *sinsi huzur* teması ücretli bir tema.Satın aldınız mı ?
    Last edited by ICEEXOL; 05-16-2008 at 12:15 PM.

Member
    Real Name
    Barış
    Liked
    0 times
    Ücretli olduğunu biliyorum,ancak satın almadım siz almışsanız eğer güzel olanı yapmışsınız. Bu konuda bir rahatsızlığınız varsa, benimle irtibata geçiniz.

Sorum ise hala daha geçerliliğini koruyor. Google sanıyorum 30-40k mesaj bulunan bölümleri kaldırdığım halde o konuların bağlantılarına ulaşmaya çalışıyor. Google'un ilgisini nasıl diğer bölümlere çekebilirim veya böyle birşey yapabilir miyiz ?

Member
    Real Name
    Barış
    Liked
    0 times
    Sorun vbseo sitemap'deki bir takım hatalardan kaynaklanıyormuş. Gerçi hataların neden kaynakladığını çözemedim ancak hatanın bulunduğu sitemapi google'dan kaldırarak geçici olarak sorunu çözdüm. Her ne kadar sorunu çözmeme yardımcı olabilecek bir cevap alamasam da, yine de ilginiz için teşekkürler...

Senior Member HeLL_BoY's Avatar
    Real Name
    erol
    Liked
    0 times
    bendede aynı sorun vardı bakım yöneticisinden konu bilgilerini yeniden oluştur deyince bir kaç saat sonra google botun konuları hatasız olarak görmeye başladığını gördüm bir kaç gün daha takip etmek lazım deneyip görecez.

Member
    Real Name
    Barış
    Liked
    0 times
    Açıkcası benim sorun sitemap hatalarını düzeltince şu an tamamen düzeldi gibi görünüyor. Eğer yeniden başlar ve sorunun bu sefer sitemaple alakasız olduğunu görürsem sanıyorum tavsiyenizi deneyeceğim.

Real Name
    erol
    Liked
    0 times
    Tavsiyemi denemenize gerek yok çünkü sorun hala devam ediyor sitemap ayarları Mert beyin tavsiyesine göre ayarlanmış neden öyle bir sorun olduğunu anlayamadım.

Member
    Real Name
    Barış
    Liked
    0 times
    Sitemapinde sorun bulunan bölümleri kaldırın ve yeniden sitemapı çalıştırın. Sonra google webmasterdan sildiklerinizi ekleyin. Benzer sorunu düzelme adına yaptığım tek şey bu oldu.

Real Name
    erol
    Liked
    0 times
    Sitemapte 1 kategori 0 konu var ama hala aynı hatayı alıyorum forumu 3 kezdir komple silip tekrar kuruyorum en son denememde vbulletin 3.7.0 gold ve vbseo 3.1 sürümlerini kullandım hala aynı sorunla karşılaşıyorum ciddi anlama canım sıkılmaya başladı ya ne yapayım en ufak şeylere bile kafayı takıyorum yardım edebilecek kimse yokmu ?

Edit.

Forumda hiç konu olmamasına rağmen yahoo botunun konu okuduğunu söylüyor ekran görüntüsü aşşağıdadır.

http://img363.imageshack.us/img363/3815/43040706kb5.gif

Edit.

Sorunu kökten çözdüm.
    Last edited by HeLL_BoY; 05-18-2008 at 06:22 AM.

Member
    Real Name
    Barış
    Liked
    0 times

Exclamation

Sorunu çözmeyi nasıl başardınız ? Çünkü aynı sorunu hala daha arasıra yaşıyorum.