Results 1 to 14 of 14

Google Index - Inanılmaz Düştü

This is a discussion on Google Index - Inanılmaz Düştü within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Mert Bey, Son 1-2 aydýr forum sitemde çok ciddi index düþüþleri oluyour derken artýk durum aþaðýda göreceðiniz kadar vahim. 300.000 ...

Member
    Real Name
    Ismail
    Liked
    0 times

Exclamation Google Index - Inanılmaz Düştü

Mert Bey,

Son 1-2 aydır forum sitemde çok ciddi index düşüşleri oluyour derken artık durum aşağıda göreceğiniz kadar vahim. 300.000 - 350.000 civarı indexlerden eser kalmadı.

-------------------------------------------------
    Site haritası istatistikleri
    Toplam URL sayısı: 392.111
    Dizine eklenen URL sayısı: 12
    --------------------------------------------------
    Site adresi: http://www.super1forum.com/forum

Ayrıca sitemap ile ilgili tüm önerilerinizi uygulamış bulunmaktayım.

Arkadaşlar lütfen dublicate content gibi cevaplar yazmayın forumda 500.000 üzerinde mesaj var bunların hepside kopya içerik olamaz çünkü.

Ben başka bir sorun olduğunu düşünmekteyim.

vBSEO.com Webmaster Mert Gökçeimam's Avatar
    Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Vermiş olduğunuz bilgiler bir yorum yapmak adına sağlıklı değil. Hiçbir site bir sebebi yokken böyle bir düşüş yaşamaz. Bundan dolayı detaylıca düşüş öncesinde neler yaptığınızı anlatmadan yorum yapılamaz.
    Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.

vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
    Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Twitter:@Depkac
    Personal Blog : Mert Gökçeimam

Member
    Real Name
    Ismail
    Liked
    0 times
    Mert Bey,

Number1forum dan sonra super1forum olarak 5 seneden fazladır forumlarla uğraşıyorum. Satınalma tarihimden göreceğiniz üzerede çok uzun süredir de Vbseo kullanıyorum. Sitemde tüm ayarları fixledikten sonra yaklaşık 1 sene gibi bir sürede 350.000 lere çıkan Indexleri etkileyecek 1 tek eklenti dahi kurmadan ayarlarla oynamadan düşüş yaşandığı için konuyu ticket ve buradan açma ihtiyacı duydum.

Size ticket açarak isterseniz sitemi inceleyebileceğinizide söyledim ama ticket dan destek vermiyormusunuz zaten.

Başka ne gibi bir bilgi vermemi istiyorsanız söylerseniz burdan yazabilirim...

vBSEO.com Webmaster Mert Gökçeimam's Avatar
    Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Önek vrmek gerekirse : Serverınızda hiç downtime oldu mu ? Herhangi bir ceza yediniz mi ? Link sattınız mı vs... ?

Düşme başlamadan önce olan her türlü anormallikler.
    Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.

vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
    Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Twitter:@Depkac
    Personal Blog : Mert Gökçeimam

Junior Member
    Real Name
    Ali Gümüş
    Liked
    0 times
    Bu sorunun vbseo ile alakası yok genel bir sorun Google arama algometrsini tamamıyla değiştirdiği için benzer sorunları herkez yaşıyabiliyor. Örnek vermek gerekirse R10.Net sitesinin 3-4 milyon indexi varken 200 binlere kadar düşmüş durumda keza farklı sistem kullanan sitelerde öyle

Member
    Real Name
    Ismail
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by Lampy View Post
    Bu sorunun vbseo ile alakası yok genel bir sorun Google arama algometrsini tamamıyla değiştirdiği için benzer sorunları herkez yaşıyabiliyor. Örnek vermek gerekirse R10.Net sitesinin 3-4 milyon indexi varken 200 binlere kadar düşmüş durumda keza farklı sistem kullanan sitelerde öyle
    Açıklamanıza bende katılıyorum. Bu işi bizden daha iyi bilen ve tecrübeli kişlerin çıkıp daha net yorumlar yapmaları lazım. Yani "televizyonunuzun ayarlarıyla oynamayınız sorun yayından kaynaklanıyor" gibi.

Aksi halde herkes ne oluyor diye paniğe kapılım vbseo ve vbseo sitemap ve diğer ayarlarıyla oynamaya başlıyor.

Benim açtığım gibi bu forumda bir sürü türkçe ve diğer dillerde konu açılmış...

Member
    Real Name
    Ismail
    Liked
    0 times
    Vbseo ekibi bu işin kompetanı olarak bir yorumda bulunmalı ve inşallah en yakın zamanda açıklama öneri ve yorumda bulunurlar...

Junior Member
    Real Name
    Buğra Genç
    Liked
    0 times
    Aslında benim açımdan da durum aynı . Vb4 için lisans aldığımda zoint kullanıyordum. Vb4 güncellemesinden sonra zoint linklerinin hepsi öldü. Uzun bir süre zoint linklerini tekrar getirebilmek ya da yeni vb4 linklerine yönlendirebilecek bir kod veya eklenti aradım . Ancak nedendir bilinmez vbseo dan başka bir yolunu bulamadım. Vb4 kullanıcılarının yüzlerce yada binlercesi zoint kullanıyordur oysaki. Vbulletin bana kalırsa bunun için o kadar para vermiş kullanıcılarına bu sorun için bir kodcuk bulabilirdi. vbseo yu aldıktan sonra toparlanma bekliyorduk ancak bu toparlanma olmadığı gibi müthiş düşüş yaşadık. Biraz kurcaladım sitemap kurmamışşız dedim sorun oradadır. Ama 2 haftadır sitemap kurulu ve sitemapde düşüş yarattı. 100bin olan index rakamı 16bin di. Sitemaptan sonra 10 binlere düştü.

Kısacası vb4 ve vbseo almış olmanın bizim için fark yaratacağını sanıyorduk ancak hüsran oldu. Şimdi bakıyorum vbseo forumlarına ama nedense url lerin başlığa uygun olması ve sitemap dışında ekstra ne gibi faydası var hala çözemedim.Beni mağzur görün bilmediğim faydaları vardır mutlaka ama ben bu faydalardan çok bahsedilen konulara raslayamadım belki, belki de bunlar sır.

Member
    Real Name
    Selçuk
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by akvaryumforum View Post
    Aslında benim açımdan da durum aynı . Vb4 için lisans aldığımda zoint kullanıyordum. Vb4 güncellemesinden sonra zoint linklerinin hepsi öldü. Uzun bir süre zoint linklerini tekrar getirebilmek ya da yeni vb4 linklerine yönlendirebilecek bir kod veya eklenti aradım . Ancak nedendir bilinmez vbseo dan başka bir yolunu bulamadım. Vb4 kullanıcılarının yüzlerce yada binlercesi zoint kullanıyordur oysaki. Vbulletin bana kalırsa bunun için o kadar para vermiş kullanıcılarına bu sorun için bir kodcuk bulabilirdi. vbseo yu aldıktan sonra toparlanma bekliyorduk ancak bu toparlanma olmadığı gibi müthiş düşüş yaşadık. Biraz kurcaladım sitemap kurmamışşız dedim sorun oradadır. Ama 2 haftadır sitemap kurulu ve sitemapde düşüş yarattı. 100bin olan index rakamı 16bin di. Sitemaptan sonra 10 binlere düştü.

Kısacası vb4 ve vbseo almış olmanın bizim için fark yaratacağını sanıyorduk ancak hüsran oldu. Şimdi bakıyorum vbseo forumlarına ama nedense url lerin başlığa uygun olması ve sitemap dışında ekstra ne gibi faydası var hala çözemedim.Beni mağzur görün bilmediğim faydaları vardır mutlaka ama ben bu faydalardan çok bahsedilen konulara raslayamadım belki, belki de bunlar sır.

Söylediklerine aynen katılıyorum vbseo kurmadan önce index 100 binlerdeydi her geçen gün düşüyor ve konu indexlenmiyor şuan 30 binlere kadar düştü.hiç yardımcı olacak biriside yok sorunu söylediğin zaman hemen hazır cevap var neymiş özgün içerik vs olması lazımmış konularda vbseo kurulu değilken yüzbinlerce index nasıl oldu peki.

Gri
    Gri is offline
    Member Gri's Avatar
    Real Name
    Sinan
    Liked
    0 times
    Arkadaşlar benim de bu konuda bazı çekincelerim, daha doğrusu tam bilmediğim noktalar var ama başka bir sistem kullanırken VBSEO'ya geçerseniz indekslenen link sayınızda başlangıç için belirli bir düşüş olması çok normaldir çünkü Google VBSEO ile yeniden ve değişik şekilde biçimlendirilmiş linklerinizi tanıyıp eskilerini silme süreci yaşayacaktır. VBSEO kurduktan hemen sonra hooop eski linklerinizin güncellenmesi ve daha yenilerinin Google'a eklenmesi maalesef mümkün değildir.

Öte yandan ben de Google'ın sitemi endeksleme konusundaki cimriliğinden şikayetçiyim, daha detaylı bilgisi olan var mı?

Senior Member
    Real Name
    Halil Yılmaz
    Liked
    5 times
    Genel anlamda bir index düşüşü olduğunu artık herkes söylüyor. takip ettiğim kadarıyla google cafeine uygulamasından sonra index düşüşü tavan yaptı. gerci benim nazarımda index sayısının hiç bir önemi yok. asıl önemli olan indexlerin google sıralaması. atıyorum xx konuda 100 index iniz olup bu 100 index in 2.-3. sayfada olmasından sa xx konuda 10 index im olsun ve bu 10 index in 1. sayfada olmasa daha önemli.
    İndex sayısından ziyade ziyaretci sayısının baz alınması daha sağlıklı bence.
    tabi burada mesaj yazan arkadaşların ziyaretci sayıları vbseo kurmadan önce neydi şu an ne aşamada tam bilemiyorum. birde vbseo yu kuralı nekar bir süre geçti. bu türden bilgileri verme imkanınız varmı acaba?

Senior Member zbahadir's Avatar
    Real Name
    Zafer BAHADIR
    Liked
    18 times
    Sitelerinize SEO paketi kurmadan önce ayarlarla fazla uğraşmıyordunuz ve Google sitenizi o şekilde takip ediyordu. SEO paketi eklendiğinde site baştan başlıyor ve Google ile anlaşmaya çalışıyor. bu arada SEO her kullanıcı SEO deneyimine sahip olmadığı için ayarlarda yapılan ufak hatalar büyük zararlara neden oluyor.

vBSEo veya başka ne tür SEO uygulaması kurarsanız kurun anacak kısa zamanda yükselemeyeceğinizi bilin ve uzun vadeli düşünün. Ancak orada da bir sıkıntı var çünkü uzun vadeli düşündüğünüzde vBSEO ve vBulletin değiştiği için her sürüm yükseltme de aynı sorunlar yeniden yaşanıyor.

Kısacası bunun sonu yok ancak kullandığınız vBSEO ve vBulletin sürümüne sadık kalmadığınız sürece. En büyük hatayı vBulletin 4 sürümüne geçmekle aynı hatalardan birini de ben yaptım.

Junior Member
    Real Name
    Buğra Genç
    Liked
    0 times
    Belkide site kurulduğundan beri yaptığımız en büyük hatta Vbulletin 4 e geçmek oldu. Belki bir çok yeniliği beraberinde getirmiş olabilir ancak geçiş için zemin hazırlamalıydı Vbulletin kullanıcılarına. Ha bu Vbulletinin sorunu değil arkadaşım sen geçiş yaparken kullandığın scripte ve ya hazır forum sistemi her ne derseniz deyin , ona hakim olmalıydın , bu url lerin değişeceğini bilmeli ona göre haraket etmeliydin diyebilirsiniz. Ancak bende dahil bir çok vbulletin kullanıcısı zaten vbulletine php ve html bilgisi yeterli olmadığı ve hazır kulllanılabilir bir forum yazılımı olduğu için bu kadar para veriyor. Her neyse bu konu uzar da uzar.

Benim Vb4 ya geçişim ocak ayında oldu. Vbseo ya vb4 kurulduktan 2 ay sonra geçtik. Belki aynı anda geçiş yaparak zoint linklerini yönlendirseydik vbseo ya bu kadar düşüş olmazdı. Ancak geçen 5 ayada hiç bir ilerleme olmadı vbseo linklerinde. Gerçi google cafein ile birlikte bir çok sitede düşüş olduğunu ve bir çok sitenin bundan müzdarip olduğunu internetten araştırmaların sonrasında öğrendim . Ne varki bazı karşılaştırmalar ile yaptığım index lenme araştırmasında bizim yaşadığımız düşüşün normal olmadığını görüyorum. Bir yerlerde hatta yaptığım açık. Yani bazı değerleri değiştirmem ve düzenlemem gerekli . Bazı şeylerde abartıya kaçılmış mı , ayarlar yanlış mı bunları tespit etmem lazım .

Bu da benim acımdan çok zor gibi görünüyor . Seonun sitede bu kadar tahribat yapabileceğini bilseydim bu işe hiç kalkışmazdım. zbahadır arkadaşım daha önce seo çalışmaları yapmadığımızı ve birden vbseo ile seo çalışmalarına başladığımızı ve bunu yaparkende bazı ayarlamalarda yapılan ince hattaların kötü sonuçlar doğurduğunu yazmış. Vbseo'yu zaten seo'ya kafa patlatmamak için aldığımızı sanıyordum . Zira vbseo ya seo konusunda ticket attığımızda bu konuda yardımcı olmadıklarını söylüyorlar. Bakalım uzun vadede umarım vbseo ile bir fark yaratırız ancak şu ana kadar ben nedense , (muhtemelen kendi yaptığım ayar hatalarından dolayı) pek bir aşama kaydedemedim.

Senior Member zbahadir's Avatar
    Real Name
    Zafer BAHADIR
    Liked
    18 times
    Quote Originally Posted by akvaryumforum View Post
    Belkide site kurulduğundan beri yaptığımız en büyük hatta Vbulletin 4 e geçmek oldu. Belki bir çok yeniliği beraberinde getirmiş olabilir ancak geçiş için zemin hazırlamalıydı Vbulletin kullanıcılarına. Ha bu Vbulletinin sorunu değil arkadaşım sen geçiş yaparken kullandığın scripte ve ya hazır forum sistemi her ne derseniz deyin , ona hakim olmalıydın , bu url lerin değişeceğini bilmeli ona göre haraket etmeliydin diyebilirsiniz. Ancak bende dahil bir çok vbulletin kullanıcısı zaten vbulletine php ve html bilgisi yeterli olmadığı ve hazır kulllanılabilir bir forum yazılımı olduğu için bu kadar para veriyor. Her neyse bu konu uzar da uzar.

Benim Vb4 ya geçişim ocak ayında oldu. Vbseo ya vb4 kurulduktan 2 ay sonra geçtik. Belki aynı anda geçiş yaparak zoint linklerini yönlendirseydik vbseo ya bu kadar düşüş olmazdı. Ancak geçen 5 ayada hiç bir ilerleme olmadı vbseo linklerinde. Gerçi google cafein ile birlikte bir çok sitede düşüş olduğunu ve bir çok sitenin bundan müzdarip olduğunu internetten araştırmaların sonrasında öğrendim . Ne varki bazı karşılaştırmalar ile yaptığım index lenme araştırmasında bizim yaşadığımız düşüşün normal olmadığını görüyorum. Bir yerlerde hatta yaptığım açık. Yani bazı değerleri değiştirmem ve düzenlemem gerekli . Bazı şeylerde abartıya kaçılmış mı , ayarlar yanlış mı bunları tespit etmem lazım .

Bu da benim acımdan çok zor gibi görünüyor . Seonun sitede bu kadar tahribat yapabileceğini bilseydim bu işe hiç kalkışmazdım. zbahadır arkadaşım daha önce seo çalışmaları yapmadığımızı ve birden vbseo ile seo çalışmalarına başladığımızı ve bunu yaparkende bazı ayarlamalarda yapılan ince hattaların kötü sonuçlar doğurduğunu yazmış. Vbseo'yu zaten seo'ya kafa patlatmamak için aldığımızı sanıyordum . Zira vbseo ya seo konusunda ticket attığımızda bu konuda yardımcı olmadıklarını söylüyorlar. Bakalım uzun vadede umarım vbseo ile bir fark yaratırız ancak şu ana kadar ben nedense , (muhtemelen kendi yaptığım ayar hatalarından dolayı) pek bir aşama kaydedemedim.
    Yanlış anlaşılma olmasın mesajımdan alıntı yaptığınız yer genel internet kullanıcısının yaşadığı sorunlardı. Doğrudan sizi veya bir başkasını hedef alarak yazmadım.

Mesela benim SEO bilgim iyi değildir. Mert beyden ne öğrenebildiysek o kadardır.
    Ben durumumdan şikayetçi değilim çünkü benim sitem ticari değildir. Ama ticari olarak site yürüten arkadaşlar için sitelerde köklü değişiklikler yapmak tehlikeli olabilmektedir. Benim anlatmak istediğim nokta bu.