Başlıktada belirttigim guncelleme olacakmı
This is a discussion on Google Caffeine Sistemine Karşı Vbseo Guncelleme Yapacakmı within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Baþlýktada belirttigim guncelleme olacakmý...
Başlıktada belirttigim guncelleme olacakmı
Hayır çünkü öyle bir gereklilik yok.
Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.
vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!
Twitter:@Depkac
Personal Blog : Mert Gökçeimam
Caffeine denilen şey googlenin geliştirdiği yeni algoritma. bu algoritmaya göre baclinkler eskisi kadar etkili olmayacak (millet baclink alıcam diye web'in anasını ağlatıyordu)
Bu algoritmaya göre özgün içerik google de yükselmek için en önemli etmen olacak. Eskiden sırf domain yaşlı diye aylarca güncellenmeyen siteler ilgili kelimede üst sıralarda ki yerini korurken şimdi bu durumun değişeceği söyleniyor. Tabi birde sosyal bomarklar önem kazandı.
Gerci ben (kendi deneyimime dayanarak söylüyorum) caffeine'ye inanmıyorum. evet google sık sık algoritma değişimi yapıyor ama yaptığı hiçbi değişikliği tam olarak duyurmaz. zaten duyurduğu anda biter google. burda da caffeine diye bir şey attı ortaya bu uygulamaya dair ip uclarını ortayere saldı. bence hepsi şehir efsanesi. caffeni hakkında söylenenlerin ancak %1 i caffeine ile doğrudan ilintilidir.
güncellenmeyen ve özgün olmayan siteler sıralamada altlara düşecek denildi. bakıyorum. aylarca güncellenmeyen siteler aynı yerde civilenmiş durumda. üstelik ful kopya içerikleri var. orda kalmalarının tek sebebi domain yaşı.
google caffeine ile hedef saptırıyor bence. :
Bu kısa özetten anlaşılacağı üzre caffeine dış etkilere bağlı bir durum vbseo ile alakası yok yani.