vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on Google bot'un bulduğu hataları URL kaldırdan ekleyip kaldırmalımıyız? within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Merhaba arkadaşlar Benim kafama çok takılan bir soru var. Soru şu: Googlewebmastertools'da Google bot'un sitemizi taraken bulduğu hataları (404,500 vs) ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| ||||
| ||||
|
Merhaba arkadaşlar Benim kafama çok takılan bir soru var. Soru şu: Googlewebmastertools'da Google bot'un sitemizi taraken bulduğu hataları(404,500 vs) yine GWT'un bir aracı olan "URL Kaldır" aracından ekleyip kaldırma isteği yapmamız zorunlu bir işlem mi? yoksa googlebot zamanla indexten bunları kendiliğinden siliyor mu? Yani bizim birşey yapmamıza gerek yok mu? Saygılar,Powerofdreams |
|
| |||
| |||
|
hatayı düzeltirsen siler, kaldırmana gerek yok zaten kaldırma işleri 90 gün sürer diyor zaten, ama unutmamak lazım googlebot benim gördüğüm kadarıyla sitemap erişimle kaldırmaktan ziyadae robots.txt ye erişle siliyor hataları. bende 17.000 kadar çıkmıştı 2 günde 14.000 düştü.... |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
|
|
| |||
| |||
|
hataları sitemapden aldı, sorunu bulmam uzun sürdüğü için böyle oldu sorunu çözünce düşmeye başladı, yukarıda özelliklel robots.txt dosyasına ulaşını nalattım ki, sitemapi ikide bir kaldırıp kurma diye çünkü değişen bir şey olmaz. unutma ama düşmesi için sorunu bulup düzeltmek lazım. Last edited by birayfil; 03-24-2008 at 05:50 PM.. |
|
| ||||
| ||||
|
O zaman bekleyeceğiz herhalde ve bir şeyler yapacağız hataları bulmak için
|
|
| |||
| |||
|
404 hatlarını anasayfaya yönlendir diyerek kaldırabilrisin. 500 hatası server kapalı hatasıdır.
|
|
| ||||
| ||||
| 404 sayfalarını ana sayfaya yönlendirmek sitenizin rankleri için çok iyi değildir. 404 sayfası oluşturmak en doğru çözümdür veya 404 hata kodu göndermek.
|
|
| ||||
| ||||
| Quote:
Ayrıca botun bulduğu hatalara müdahale etmelimiyiz ? Biliyorum bu konunun üstüne aşırı düştüm ama hala tatminkar bir cevap almış değilim ve bu sorular kafamı kurcalıyor |
|
| ||||
| ||||
|
Botun bulduğu hatalar nedir ? Hataların ne olduğuna göre değişir. Mesela siteniz üzerinde verilmiş hatalı linkleri bulamazsa bot buna müdahele etmeyi gerektirecek birşey yoktur. 404 sayfa bulunamadı hatasıdır. Var olmayan sayfaları ana sayfaya yönlendirirseniz ana sayfanıza birden çok url ile ulaşım sağlamış olursunuz ve ranklerini düşürürsünüz. Bundan dolayı en iyisi sayfa bulunamadı hatası verilmesini sağlamaktır. Örnek : 404: Sayfa Bulunamadi - Ayyas
__________________ Mert Gökçeimam / Crawlability Inc. Operasyon Tamamlandı : vBSEO 3.2.0 Gold Yayınlandı! 100 üzerinde SEO geliştirmesi vBSEO Google/Yahoo Sitemap Yaratıcısı v.2.2 Yayınlandı vBSEO 3.2 için Gerekli Güncelleme 6X Trafik - vBSEO ile bir günde $1400 kazanç! My Personal Site: vBTech.net - vBulletin Support |
|
| ||||
| ||||
|
Botun bulduğu hatalar eski zoints linkleri 404 hata kodu.Yani vBSEO linkleri ile alakasız.Bunlara müdehale etmemeliyiz değil mi? Anasayfa olayınıda anladım ve 404 sayfası oluşturdum Teşekkür ederim |
|
| ||||
| ||||
|
zoints linklerini .htaccess aracılığı ile vBSEO formatına yönlendirmelisin Hüseyin. Aşağıdaki kodu RewriteEngine On satırının hemen altına yapıştır Code: RewriteRule ^[^/]+f([0-9]+)(p([0-9]+))?\.html$ vbseo.php?vbseourl=forumdisplay.php&f=$1&page=$3 [L] RewriteRule ^[^/]+t([0-9]+)(p([0-9]+))?\.html$ vbseo.php?vbseourl=showthread.php&t=$1&page=$3 [L] |
|
| ||||
| ||||
|
Teşekkür ederim Mert bey Benim .htacess'îm bu Quote:
|
|
| ||||
| ||||
| Quote:
|
|