vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on google bot sürekli sitemde ama. within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; ama ne yapıyor diye bakıyorum kimler onlineden gidiyor 2007 deki konuyu indexliyor. o konuda son hareket 2007 de olmuş olmasına ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Social Groups | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| ||||
| ||||
|
ama ne yapıyor diye bakıyorum kimler onlineden gidiyor 2007 deki konuyu indexliyor. o konuda son hareket 2007 de olmuş olmasına rağmen. tabi eski içerikleride zaman zaman tarayacaktır ama yeni içeriklerin indexlenme süresi geçenlerde kontrol ettiğimde bazı konuları 2 gün geçmesine rağmen indexlemediğini görünce araştırmaya koyuldum. yeni içerikleri en kısa sürede indexletmek için ne yapmalıyız? |
|
| |||
| |||
|
Eger halen kullanmiyor isen mutlaka vBSEO Sitemap Generator kurmalisin. Tabiki ayni zamanda tüm sitemaplari google Webmaster Tools kismindan kayit etmelisin. Yine sitemaplarini robots.txt ye eklemenin sana hiz kazandiracagini saniyorum. Son olarak 1-2 aktif vbulletin forumda 1 ay kadar karsiliksiz link yayinlatabilirsen cok iyi olur. Zaten vbseo kullanicisi olmanda bir cok derdine cözümdür. Gerisi sabredip siteni güncel tutman ile ilgilidir. |
|
| ||||
| ||||
|
site güncel, google bot her dakika forumda onlarda sorun yok. ama google bot yeni konuları olabildiğince hızlı tarasın istiyorum ki 2 günü geçen tarama süresi sanırım iyi değil. bunun için sitemap kesin çözümmüdür? başka yolu yokmudur? yıllardır sitemap kullanmayan birisi olarak sitemapin forumu kasacağını düşünüyorum ne kadar doğrudur? |
|
| |||
| |||
|
Indexlenme icin sitemap en hizli yoldur. Sitemapin siteyi sandigin kadar kasacagini sanmyiorum , en azindan ben simdiye kadar böyle bir sey hissetmedim. Ayrica google panelden crawl rate kismini bir kac hafta sonra Slower secersen bir sey hissetmezsin bile. Sitemap olmadan isin sansa kalmis |
|
| ||||
| ||||
|
ABDALWAHID teşekkürler 1-2 gün daha araştırayım olmazsa kurucam ama kafama hiç yatmıyor mutlaka sitemap haricinde çözümü olmalı. yani tek yol sitemap olmamalı. diğer sitelerime wordpress falan gibi sitelerime eklediğim içerik 1 saatte google da ama forum sitemde 2 günü geçiyor. google botu devamlı eski konuları indexliyor nedenki acaba yeni bir konuyu okuduğunu görmedim? (kimler onlinede) |
|
| ||||
| ||||
|
Özgün içerik her zaman ilk anahtar bence.
|
|
| ||||
| ||||
| Quote:
acaba pagerankın artması için daha çok çaba sarfetsem dahamı iyi yoksa sitemap mi kurayım kararsız kaldım |
|
| |||
| |||
| Merak ediyorum.Neye göre önemi kalmadı ?
|
|
| ||||
| ||||
| Hiçbirşeye göre önemi kalmadı. Eskiden PR'ın arama sıralamasında önemi vardı ancak bu tamamen algoritmanın içerisinden çıkarıldı. PR artık sadece gösteriş amacıyla var olan birşey.
|
|
| |||
| |||
| Teşekkürler.
|
|
| |||
| |||
| Quote:
|
|
| ||||
| ||||
|
Robots.txt dosyasını açın Bir satır boşluk bırakarak en alta Sitemap: http://www.maxicep.com/sitemap_index.xml.gz *Maxicep yerine site adınızı yazın |
|
| |||
| |||
| Internal Server Error The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request. Please contact the server administrator, webmaster@xxx.com and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error. More information about this error may be available in the server error log. Additionally, a 500 Internal Server Error error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request. Apache/2.2.8 (Unix) mod_ssl/2.2.8 OpenSSL/0.9.8b mod_auth_passthrough/2.1 mod_bwlimited/1.4 FrontPage/5.0.2.2635 PHP/5.2.6 Server at www.xxx.com Port 80 boyle bir hata veriyor |
| Thread Tools | |
| |