vBulletin SEO Forums

SEO

vBulletin Search Engine Optimization

Buy vBSEO Now! HACKER SAFE certified sites prevent over 99.9% of hacker crime.
ne nw
vBSEO Total Support Team DeskPro'yu Sunar Yeni vBSEO Indirim Opsiyonu vBSEO 3.2.0 Gold Yayınlandı vBSEO Başarısı: 600rafik Artışı - 1 günde $1400 Kazanç! Crawlability Inc. SEO Teknolojisi Patentine Başvurdu  vBSEO bir forumun günde $100 Reklam geliri kazanmasına yardımcı oldu  vBSEO ile en kısa sürede $20.000 kazanmak
se sw

Forum İçeriği Misafir Üyelere Kapalı Arama Motorlarına Açık

This is a discussion on Forum İçeriği Misafir Üyelere Kapalı Arama Motorlarına Açık within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Benim forumumun içeriği misafir üyelere kapalı bildiğim kadarı ile arama motorları botlarıda misafir üye statüsü ile hareket ediyor. Benim içeriğimi ...

Go Back   vBulletin SEO Forums > vBSEO SEO Plugin > General Discussion > Türkçe

Enhancing 80 million pages.

Register FAQ Members List Social Groups Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read
Old 04-20-2008, 07:53 AM
Goksel1001's Avatar
Member

Real Name: Göksel
Send a message via MSN to Goksel1001
Forum İçeriği Misafir Üyelere Kapalı Arama Motorlarına Açık

Benim forumumun içeriği misafir üyelere kapalı bildiğim kadarı ile arama motorları botlarıda misafir üye statüsü ile hareket ediyor. Benim içeriğimi misafir üyelere açmadan sadece arama motorlarına indexletmek gibi bir seçeneğim var mı acaba. vBSEO'da bunun için bir ayar var mı? yada bunu yapmanın bir yolu var mı.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Share on Facebook!
Reply With Quote
Old 04-20-2008, 08:22 AM
Junior Member

Real Name: kIzIL
vBSEO sitesinde yasadışı SEO taktikleri kullanmak yasaktır.

Last edited by Mert Gökçeimam; 04-20-2008 at 08:49 AM. Reason: vBSEO sitesinde yasadışı SEO taktikleri kullanmak yasaktır
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Share on Facebook!
Reply With Quote
Old 04-20-2008, 08:50 AM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO.com Webmaster
vBSEO Total Customer SupportvBulletin HackerBig Board Administrator

Real Name: Lizard King
Blog Entries: 1
Send a message via MSN to Mert Gökçeimam
Site içeriğinizi misafirlere ve botlara farklı göstermenin ismi Cloaking'dir. Bu black hat seo taktiğidir. Bu tarz taktikler vBSEO sitesinde yasaktır. Yakalanmanız halinde veya şikayet edilmeniz halinde siteniz indexten düşürülür.
Reply With Quote
Old 04-20-2008, 08:56 AM
Junior Member

Real Name: kIzIL
sorry mert... not olarak eklemistim :s
Reply With Quote
Old 04-20-2008, 08:58 AM
Goksel1001's Avatar
Member

Quote:
Originally Posted by Mert Gökçeimam View Post
Site içeriğinizi misafirlere ve botlara farklı göstermenin ismi Cloaking'dir. Bu black hat seo taktiğidir. Bu tarz taktikler vBSEO sitesinde yasaktır. Yakalanmanız halinde veya şikayet edilmeniz halinde siteniz indexten düşürülür.
Kusura bakmayın bundan haberim yoktu.

O zaman sorumu şu şekilde sorabilir miyim. İçeriğimi Misafir üyelere dolayısı ilede arama motorlarına kapattım. Sadece konu başlıkları görünebiliyor ama konu içeriği görülemiyor. Benim forumumun içeriğini indexletmek için yani misafir üyelere açmadan bir yol var mı.? Sitemap konusunda yeterli bilgiye sahip değilim ama sitemap yapıp google indexletmek diye birşey söz konusu mu acaba..?
Reply With Quote
Old 04-20-2008, 08:59 AM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO.com Webmaster

Quote:
Originally Posted by Goksel1001 View Post
Kusura bakmayın bundan haberim yoktu.

O zaman sorumu şu şekilde sorabilir miyim. İçeriğimi Misafir üyelere dolayısı ilede arama motorlarına kapattım. Sadece konu başlıkları görünebiliyor ama konu içeriği görülemiyor. Benim forumumun içeriğini indexletmek için yani misafir üyelere açmadan bir yol var mı.? Sitemap konusunda yeterli bilgiye sahip değilim ama sitemap yapıp google indexletmek diye birşey söz konusu mu acaba..?
Hayır kesinlikle yoktur. Misafirlere kapalı olan konular indexlenmez
Reply With Quote
Old 04-20-2008, 09:06 AM
Goksel1001's Avatar
Member

Quote:
Originally Posted by Mert Gökçeimam View Post
Hayır kesinlikle yoktur. Misafirlere kapalı olan konular indexlenmez
Anladım.Teşekkürler Mert bey..
İçeriği mecburen misafirlere açacağız sanırım.
Reply With Quote
Old 04-24-2008, 05:41 AM
HeLL_BoY's Avatar
Member

Real Name: erol
Bende ilk başta senin gibi düşünüyordum göksel hatta mesajlarda ziyaretçilere üye olun diye bir uyarı eklemştim Mert beyin tavsiyesiyle kaldırdım daha sonrada üye sayısının fazla önemli olmadığını anladım benim düşüncem ziyaretçinin tekrar foruma gelmesi ve forum hitinin google Analytics'te yüksek görülmesi çünkü bugün reklam verenler forum'un hitine bakmakta
Reply With Quote
Old 04-24-2008, 06:03 PM
maxicep's Avatar
Senior Member
Big Board Administrator

Real Name: Ozan A.
Hit tek başına bir etken degildir, hem reklamveren olarak hem reklam alan biri olarak söyleyebilirim ki, çok siteler gördük hiti 70 binlerde ancak verim alınamayan, bir yandan da 10bin hitli sitelerden çok güzel dönüşler aldıgımız. Aynı derecede, her zaman hit daha fazla reklam ücreti kazanılcagi anlamına gelmez. Önemli olan içeriginiz, markanız ve benimsenmeniz, profesyonel davranmanız bence.
Reply With Quote
Old 04-24-2008, 06:49 PM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO.com Webmaster

Sitenizin reklam ile dolu olup olmamasıda çok önemlidir elbetteki
Reply With Quote
Old 04-25-2008, 06:04 AM
HeLL_BoY's Avatar
Member

Birkaç şey daha öğrenmiş olduk bu arada sizin gibi profosyonel kişilerin bilgilerini sürekli hafizaya alıyor ve elimden geldiğince uygulamaya geçiriyorum aslına bakarsanızda forumu ticari amaçla açmadım hem hobi hemde net ortamında faydalı olmaya çalışıyorum forumu reklam banner'larıyla kirletmeyi düşünmüyorum yalnız benim forumun reklamını vermeyi düşünüyorum hangi reklam ajanslarıyla çalışabileceğim yada reklam alımı verimi hakkında makaleleriniz varsa okumak isterim doğrusu.
Old 04-25-2008, 06:04 AM
HeLL_BoY's Avatar
Member

Birkaç şey daha öğrenmiş olduk bu arada sizin gibi profosyonel kişilerin bilgilerini sürekli hafizaya alıyor ve elimden geldiğince uygulamaya geçiriyorum aslına bakarsanızda forumu ticari amaçla açmadım hem hobi hemde net ortamında faydalı olmaya çalışıyorum forumu reklam banner'larıyla kirletmeyi düşünmüyorum yalnız benim forumun reklamını vermeyi düşünüyorum hangi reklam ajanslarıyla çalışabileceğim yada reklam alımı verimi hakkında makaleleriniz varsa okumak isterim doğrusu.
Reply With Quote
Old 04-25-2008, 06:11 PM
maxicep's Avatar
Senior Member
Big Board Administrator

Real Name: Ozan A.
En başta hep hobi amaçlı açılır ancak zaman gösterir ki artık yetişemez bütçeniz çünkü yük bindikçe barındığı yer bakımından daha iyisini ister siteniz Dolayısı ile reklam almanız kaçınılmazdır, önemli olan olgu reklamı yerlestirirken kendinizi bu sitenin misafir bir üyesi gibi düşnümek ve konumu, renkleri, reklamverenin kalitesi, reklam türüne kadar degerlendirmektir.

Reklam ajansları konusunda ise net birşey söyleyemem çünkü site türüne göre reklam formatınız tamamen farklı olur, ajanslar farklı olabilir vs. ancak şu anki ringofon furyası hiç de hoş degil gibi. Msn popup reklamlarda aynı sekilde.

Reklamveren e , çok cesitli reklam opsiyonları sunmanız da reklam basarınızı bir o kadar arttıracaktır. Ve tabiki herşeyden önemlisi güzel bir yazım ve dilbilgisi.
Reply

Thread Tools

Posting Rules