vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on Forum url leri burdaki gibi nasıl olur within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Merhaba, benim sitede portal+forum tıpkı bura gibi yapısal olarak, yani forum; anasayfadan sonra forum/s gibi bir klasörde. fakat benim özel ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Social Groups | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| |||
| |||
| Forum url leri burdaki gibi nasıl olur
Merhaba, benim sitede portal+forum tıpkı bura gibi yapısal olarak, yani forum; anasayfadan sonra forum/s gibi bir klasörde. fakat benim özel mesaj urlsi, kategoriler burdaki gibi değil. örneğin bende forum/private.php burda/private ve bu çok önemli sanırım sonucta link uzunluğu azalıyor ve daha düzenli oluyor. Bunu yapmalı mıyım eğer evetse nasıl yaparım..
|
|
| |||
| |||
| crr kullanması çok zor üstelik cpu korkuttu beni yine de çok sağolun mert bey
|
|
| ||||
| ||||
|
Zor değil Aşağıdakileri kullanabilirsin istersen Code: // ozel mesajlar rewrite '^private\.php$' => 'ozelmesaj/' '^private\.php\?folderid=0' => 'gelenozelmesajlar/' '^private\.php\?folderid=-1' => 'gidenozelmesajlar/' '^private\.php\?do=trackpm' => 'ozelmesajtakip/' '^private\.php\?do=editfolders' => 'ozelmesajklasorleri/' '^private\.php\?do=newpm' => 'yeniozelmesaj.html' '^private\.php\?do=showpm&pmid=(\d+)' => 'ozelmesaj-$1.htm' // profil kismi '^profile\.php\?do=editsignature' => 'profil/imzadegistir/' '^profile\.php\?do=editoptions' => 'profil/seceneklerim/' '^profile\.php\?do=editprofilepic' => 'profil/profilresmim/' '^profile\.php\?do=editprofile' => 'profil/duzenle/' '^profile\.php\?do=editavatar' => 'profil/avatar/' '^profile\.php\?do=editpassword' => 'profil/sifre/' '^profile\.php\?do=editattachments' => 'profil/eklentiler/' '^profile\.php\?do=editlist' => 'profile/buddylist/' 'external\.php\?type=rss2$' => 'rssfeed.rss' // takvim '^calendar\.php\?do=getinfo&day=(\d+)-(\d+)-(\d+)&e=(\d+)&c=1' => 'takvim/$1-$2-$3/zirve-$4/' '^calendar\.php\?do=getinfo&e=(\d+)&day=(\d+)-(\d+)-(\d+)&c=1' => 'takvim/zirve-$1/$2-$3-$4/' '^calendar\.php\?month=(\d+)&year=(\d+)&c=1&do=displaymonth' => 'takvim/ay-$1/yil-$2/' '^calendar\.php\?c=1&week=(\d+)&do=displayweek&month=(\d+)' => 'takvim/hafta-$1/ay-$2/' '^calendar\.php\?c=1&week=(\d+)' => 'takvim/hafta-$1/' '^calendar\.php\?do=getinfo&ea=unattend&e=(\d+)' => 'takvim/zirve-$1/gelemiycem/' '^calendar\.php\?do=getinfo&ea=attend&e=(\d+)' => 'takvim/zirve-$1/gelmekistiyorum/' '^calendar\.php\?do=addreminder&e=(\d+)' => 'takvim/zirve-$1/hatirlatici/' '^calendar\.php\?c=1' => 'takvim/genel/' '^calendar\.php$' => 'takvim/' // usercp '^usercp\.php$' => 'kontrolpaneli/' '^forumdisplay\.php\?do=markread' => 'konulariokudum/' |
|
| |||
| |||
|
şimdi anladım mantığını örnek çok olunca daha iyi oluyor ben direk private.php den ozelmesaj 'a yaptım olmamıştı. \.php$ bu kodu kaçırmışım tekrar sağol Çok eziyet oluyorum farkındayım ama bir tane örnekte kategori ve konu için verirsen gerisini ben uydurmaya çalışırım. Mesela ../forum/ataturk-resimleri/ yerine ../ataturk-resimleri/ olsa. en azından kategorilerimi bu şekilde ayarlayım.. |
|
| |||
| |||
|
Bu sitede de forums var ama forums altında türkçe forumuna girdiğimde /forums/f119 yerine /f119 oluyor anlatmak istediğim buydu
|
|
| ||||
| ||||
|
Bu sitedeki forum kurulumu ana dizin altındadır. Forum sayfası forum.php olarak düzenlenmiş o sayfa da forums/ olarak yönlendirilmiştir. Sizin sitenizde forum kurulumu forum klasörü altında yer almakta.
|
|
| |||
| |||
|
Anladım, peki sorun değil /forum kalsın teşekkürler
|
|
| |||
| |||
|
Özel Rewrite Kullandığımızda Gerçekten Cpu yu çok mu fazla yoruyor yoksa sadece ufak bi şey mi ?
|
|
| ||||
| ||||
|
Ben iki 3 tane CRR kullanıyorum.Ama onlarda sabit olan şeyleri çevirmek için site kuralları,son konular vs çok cpu harcar mı acaba? CPU değerlerine bakınca %3 gibi felan oluyor.Tabi bu shared hosting.CRR 'a devam edersim daha fazla yükselir mi ki ? |
| Tags |
| linkler, seo uyumlu |
| Thread Tools | |
| |