Results 1 to 11 of 11

Fikirlerinize İhtiyacım Var (Seo Hk)

This is a discussion on Fikirlerinize İhtiyacım Var (Seo Hk) within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Arkadaslar Merhaba, 46.000 Konu ve 30.000 üyesi bulunan 7 yillikk SMF forumu Vbulletin VBSEO 'ya aktarmaya karar verdik. Tahmin ettiginiz ...

Member Array
    Real Name
    Fatih
    Liked
    4 times

Fikirlerinize İhtiyacım Var (Seo Hk)

Arkadaslar Merhaba,

46.000 Konu ve 30.000 üyesi bulunan 7 yillikk SMF forumu Vbulletin VBSEO 'ya aktarmaya karar verdik.

Tahmin ettiginiz gibi google sayfalari yillardir indexliyor. Simdi yeni sisteme geçecegimiz için indexler silinecek. Bunu en az zararla nasıl atlatabiliriz? Eski linkler silinecegi için ziyaretçiler hata sayfaları ile karşılacaklar.

Örneğin forum adresimiz : forum.site.com olarak eski SMF adıyla aynen devam edecegiz. Yani yeni bir klasöre taşımadan yapacağız. 301 Yönlendirmesi sizce sağlıklı çalışırmı klasör aynıysa?

Önerisi olan arkadaşlardan mesaj beklemekteyim. Unutmadan VBSEO ayarları içinde "ÖZEL YÖNLENDİRMELER" menüsü var bu işimize yararmı?

İyi çalışmalar

vBSEO.com Webmaster Array Mert Gökçeimam's Avatar
    Real Name
    Lizard King
    Liked
    721 times
    Blog Entries
    4
    Selamlar Fatih Bey ,

SMF'den impex ile import ettiyseniz 404 / 301 Tool After Import Redirect on ImpEx imported forums konusunu okumalı ve uygulamalısınız.
    Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.

vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
    Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Twitter:@Depkac
    Personal Blog : Mert Gökçeimam

Member Array
    Real Name
    Fatih
    Liked
    4 times
    Quote Originally Posted by Mert Gökçeimam View Post
    Selamlar Fatih Bey ,

SMF'den impex ile import ettiyseniz 404 / 301 Tool After Import Redirect on ImpEx imported forums konusunu okumalı ve uygulamalısınız.
    Mert Bey oradaki adımları harfiyen uygulayacağım ancak sormak istediğim bir nokta daha var:

Vbulletin 4'de sizce "Arşiv Oluşturma" özelliği açık olmalı mı? Ziyaretçilerin bazıları arşiv sayfalarına gidecektir, sizce bu büyük forumlar için sağlıklımıdır?

Junior Member Array
    Real Name
    sanane man
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by fast View Post
    Mert Bey oradaki adımları harfiyen uygulayacağım ancak sormak istediğim bir nokta daha var:

Vbulletin 4'de sizce "Arşiv Oluşturma" özelliği açık olmalı mı? Ziyaretçilerin bazıları arşiv sayfalarına gidecektir, sizce bu büyük forumlar için sağlıklımıdır?
    Foruma çirkin bir görüntü vermesine rağmen en büyük forumlar bu sistemi kullanıyor. Buna bende dahil. Şöyle yapabilirsiniz: Arşivi istediğiniz üye grubuna gösterebilir ya da istediğiniz gruba göstermezsiniz.

Ben sadece ziyaretçilere bu özelliği açıyorum. google botları da zaten ziyaretçi üye grubundadır. Böylelikle üyelerimi de rahatsız etmiş olmuyorum.

Real Name
    Lizard King
    Liked
    721 times
    Blog Entries
    4
    Ben vBSEO kullanılan sitelerde arşivin deaktif edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Member Array
    Real Name
    Fatih
    Liked
    4 times
    Sevgili arkadaşlar merhaba,

VBSeo ile 301 yönlendirmesini yaptım. Google amcanın yeni indexleri almasını bekliyoruz ancak farkettiğimiz şöyle bir durum var;

İlk aldığı index sayısı yaklaşık 70.000 . Bunun 30.000 indexi üye profil sayfaları.. Sizce bu normalmidir? VBSeo ile site haritası gönderirken members listide göndermek mantıklı mıdır?

Real Name
    Lizard King
    Liked
    721 times
    Blog Entries
    4
    Ben üye profillerini sitemap içerisine eklemenizi tavsiye etmem.

Member Array
    Real Name
    Fatih
    Liked
    4 times
    Quote Originally Posted by Mert Gökçeimam View Post
    Ben üye profillerini sitemap içerisine eklemenizi tavsiye etmem.
    Mert Bey ilginiz için teşekkür ederim. Konunun asıl sahibi profilleri sitemap içine koyma diyorsa vardır bir bildiği. Birşey daha danışmak istiyorum 301 yönlendirmesi yönergelerini takip ettim ve yaptım. Ancak google webmaster tools ekranıma şöyle bir mesaj düştü:

404 Bulunamadı hatalarında artış

16 Ağustos 2012 Google, 404 (Sayfa Bulunamadı) hatası döndüren URL'lerin sayısında önemli bir artış belirledi. Bu hataları araştırmanız ve düzeltmeniz Google'ın sitenizdeki sayfaları başarılı şekilde taramasını sağlayacaktır.
    Şuan arama motorundaki eski indexlerime tıkladıklarında 301 yönergesi sayesinde otomatik olarak yeni forum anasayfasına yönleniyor. Yani 404 hatasıyla karşılaşılmıyor aslında yönlendirme var. Acaba 301 yönlendirme olmadımı diye düşünmeye başladım.

Real Name
    Lizard King
    Liked
    721 times
    Blog Entries
    4
    Webmaster sayfasının verdiği bu tarz uyarıları , eğer bahsettiği url ler düzgün çalışıyorsa umurasmayın.

Member Array
    Real Name
    Fatih
    Liked
    4 times
    Mert Bey tekrar merhaba,

301 için oluşturduğumuz vbseo301.php dosyası misyonunu tamamlandıktan sonra kaldıralımmı ? Yoksa ftpde ve htaccess durmasının bir sakıncası yok mu?

Real Name
    Lizard King
    Liked
    721 times
    Blog Entries
    4
    Misyonu bittikten sonra kaldırmak doğrusu