vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on eaccelerator cache ve normal kullanim farki within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Eaccelerator cache kullanmak ile vbseoda ne oranda performans artisi ede ediliyor? Bu konuda load düsümü veya artisi yasayan var mi? ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Social Groups | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| |||
| |||
| eaccelerator cache ve normal kullanim farki
Eaccelerator cache kullanmak ile vbseoda ne oranda performans artisi ede ediliyor? Bu konuda load düsümü veya artisi yasayan var mi? tek serverda kullanilicak. Güvenlik problemi olusturur mu? Serverda aktif hale getiremedim eacceleratoru buradaki cevaba göre devam edicem.
|
|
| ||||
| ||||
|
Eaccelerator veya xCache php hızlandırıcılarıdır. Var olan sayfaları cacheleyerek serverınız üzerine daha az yük binmesini sağlarlar. eaccelerator veya xcache serverınızda kullandığınız diğer olgulara göre kurulmalıdır. Ben şahsen xcache'i her zaman tercih ederim.
|
|
| |||
| |||
|
cevabiniza tesekkür ederim. eaccelerator serverda kurulu ancak cache destegi acik degil o zaman calismadigini dusunebilir miyiz? vbseo da görülmüyor acik seklinde. yeni sql serverda xcache veya memcache kurmayi dusunuyorum simdilik acil bi load sorunu bulunmuyor ama bilgi acisindan...
|
|
| ||||
| ||||
| Quote:
Ayrıca memcached kuruluydu ama şimdi kullanmıyorum. xcache ve memcached demişsiniz, yani ikisi bir arada kullanılabiliyor mu Mert bey Edit : Sanırım sadece vBSEO tek seçenekli, diğer scriptlerimde vBulletin dahil xcache ve memcached aynı anda kullanılabiliyormuş. |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
vBSEO için XCache ayarlı. Load sorunum olmadığı için şu an bir şey farketmiyor. Sanırım sunucu yüklenmeye başlarsa o zaman yararı olacaktır. Teşekkürler. |
|
| ||||
| ||||
| 1 server da tek site ve veritabanı varsa, memcached in yararı olmadıgı söyleniyordu vbulletin.com yada vbulletin.org da. Bende o yüzden xcahe yi hem vbulletin hem vbseo datastore olarak kullanıyorum ancak memcached kurmadım, sunucumda 2 forum var tavsiye eder misiniz bu durumda. ( Diğer site pek ağır bir site degil )
|
|
| ||||
| ||||
|
@maxicep Mert bey daha iyi bilir de XCache php hızlandıcı olarak gereklidir, Memcached ise MySQL sorgularını cache yaparak sorguların rahatlamasına yardımcı oluyor. Yani ikisinin işlevleri farklıdır. Yükü fazla olan forum için memcached ayarlarını yapabilirsiniz mesela. |
|
| ||||
| ||||
|
Eğer ayarlanırsa xcachede mysql sorgularını cache edebilir ancak ben memcached in çok farkını görüyorum. 1 makinada ben kendi yaptığım testlerde memcached in büyük faydasını gördüm
|
|
| ||||
| ||||
|
memcached konusunda yogunlaşayım öyleyse. Biryerde okumustum tek db ve tek sitede pek faydası yok diye sanki ama neyse. denerim bir gün. Xcache de, mysql sorgularını nasıl cache liyoruz, memcached kurulum ve ayarlamalarından daha basit bir parametre vardır belki en azından önce onu deneriz kolayca Bu arada xcache yi kapattıgımda, vbulletin ana sayfa sorgusu 10,11 olurken, xcache açıkken 7-8 i görüyor bazen. Sanırım sorguları da cache liyor , xcache ayar yapmadığım halde.
__________________ Best Mobile Phones Portal ( in Turkish ) www.maxicep.com Last edited by maxicep; 02-28-2008 at 07:28 PM. Reason: güncelleme |
| Thread Tools | |
| |