Değerli dostlarım ftpden admin klasörünü şifrelesek güvenlik açısından.... Vbseo da sorun yaratırmı?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım..
This is a discussion on Dosya Şifreleme within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Değerli dostlarım ftpden admin klasörünü şifrelesek güvenlik açısından.... Vbseo da sorun yaratırmı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım.....
Değerli dostlarım ftpden admin klasörünü şifrelesek güvenlik açısından.... Vbseo da sorun yaratırmı?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım..
Yaratmaz. Zaten vbseo admincp/modcp gibi dizinleri disable ediyor. Oraya pek dokunmuyor.
Teşekkür ederim cevabınız için hep istiyordum şifrelemek şifrelerim şimdi...
Saygılar...
Şifreleyemedim sanırım roottaki .htaccess ten kaynaklanıyor admincp nin içine htaccess oluşturuyor fakat ben forumumdan admine basınca sayfa bulunamadı uyarısı alıyorum.
aynısını bende alıyorum
cpanelden herhangi bir klasörü şifrelediğinizde o klasöre erişim yapamıyorsunuz.
Admincp klasörünü cpanel >>pasword protected area kısmından şifrelerseniz admincpye giriş yapamıyorsunuz.O yüzden şifrelemeyin.
Evet cpanelden Şifrelenen Dosyalara giriş yapamıyorsun 404 hata veriyor.! ayrıca kısayoldan banLama seçeneğide 404 hatası veriyor:S
Vbseodan önce dosyalarım şifreliydi ama şunada hiçbirini şifreleyemiyorum.
Şifrelenen dosyanın içine .htaccess dosyası oluşturuyor. Baktım çare yok orda yazanları roottaki (orjinal vbseo) htaccessimin altına koydum çalışır gibi oldu ama hata verdi yine yapamadım:(
Muhakkak bunun bir çaresi olmalı dostlar yaaa. Aynı şekilde bende cpanelden şifreliyorum aynı hataları alıyorum nasıl halledeceğiz. Güvenlik sözkonusu.
Başka bir dosya şifreleme tekniği varmıdır?
Saygılar...
Arkadaşlar, bu şifreleme işlemi için
Bulunduğunuz klasörde (şifrelemek istediğiniz klasör) iki adet dosyaya ihtiyacınız var.
.htaccess ve .htpasswd
Cpanel bu dosyaları otomatik oluşturuyor, fakat cPanele güvenmiyorsanız ya da benim gibi cPanel dışında bir panel kullanıyorsanız, yapmanız gereken öncelikle bu dosyaları oluşturmak. Aşağıda dosya örneklerini kendi siteniz için referans alabilirsiniz.
Örnek .htaccess dosyası
-------------------Dosya Başı ----------------------
AuthName "www.alanadi.com Admin Paneli"
AuthType Basic
AuthUserFile /var/www/vhosts/xxxx.com/httpdocs/.htpasswd
Require valid-user
Order deny,allow
Deny from all
Allow from w3.org htmlhelp.com
Allow from googlebot.com
Allow from inktomisearch.com
Allow from yahoo.com
Allow from dmoz.org
Allow from msnbot.com
Allow from msn.com
Satisfy Any
RewriteEngine On
RewriteRule ^((urllist|sitemap).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]
.............
Diğer ReWrite kuralları
................
-------------------Dosya Sonu ----------------------
Not: Yeşil renkte belirttiğim izinleri, eğer dizine arama motoru için izin verilmesini istiyorsanız eklersiniz, aksi halde gerekli değiller
ÖNEMLİ : AuthUserFile 'ın karşısında yazan şifre dosyamızın yolu(/var/www/vhost/....) kesinlikle doğru olmalı aksi halde şifremiz çalışmaz klasöre hiçbir şekilde ulaşamayız. (panel harici)
Örnek .htpasswd dosyası
-------------------Dosya Başı ----------------------
admin:wxqvgSbvoMoTA
-------------------Dosya Sonu ----------------------
Admin:xxxxx --> xxxxxx yazan yerdeki şifremiz, şifrelenmiş şifredir;
Yukarıdaki gibi User:EncryptedPassword oluşturmak için Tıklayın
oluşturdunuz dosyaları şifrelemek istediğiniz klasöre atın. tataaam işlem tamamlandı
İyi Sabahlar...
Teşekkürler dostum...
bu da benden olsun password oluşturucu..
sitede alt kısımda yer alıyor.
toplam 5 tane k.adı ve şifre yazabiliyorsun..
sonra creat it tıklıyorsun d5 hazır
http://www.clockwatchers.com/htaccess_tool.html
Bu konuyu görmemişim
Eger AdminCp klasörünüze sinirli erisim kullaniyorsaniz .htaccess (Yetki Sinirlandirmasi) lütfen apache konfigurasyonunda "ErrorDocument 401 401.shtml" gerekli olan "401.shtml" dosyasinin var oldugundan emin olun. Bos içerikli ayni isimli bir dosya hazirlayip serveriniza göndererek sorunu çözebilirsiniz.
Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.
vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!
Twitter:@Depkac
Personal Blog : Mert Gökçeimam