Results 1 to 4 of 4

Domainimi Değiştirmeden Önce Aklıma Takılan Sorular

This is a discussion on Domainimi Değiştirmeden Önce Aklıma Takılan Sorular within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Merhaba, Aþaðýda kafama takýlan bir takým sorulara sizler sayesinde yanýt bulmayý umuyorum. 1) Vbseo lisansým önceki domainime baðlý, bu deðiþim ...

Member
    Real Name
    Barış
    Liked
    0 times

Question Domainimi Değiştirmeden Önce Aklıma Takılan Sorular

Merhaba,

Aşağıda kafama takılan bir takım sorulara sizler sayesinde yanıt bulmayı umuyorum.

1) Vbseo lisansım önceki domainime bağlı, bu değişim bildirisini hangi adrese , değişimi yaptıktan sonra mı önce mi yapmalıyım ? Bu bildiriyi değişimden sonra yaparsam o kısa sürede vbseo pasif moda mı geçiyor ?

Bu konuda hakkında okuduğum bir mesaj:
    ("Bu işlem için yeni domain'inize geçince Joe Ward'a mesaj atarak işlemin gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz.")

2) Vbulletin lisansı için bu değişim bildirisini hangi adrese yapmalıyım ?

3) Daha önce http://eski_site_adım.com/forum/ olarak açılan sitemi, şimdi http://forum.yeni_site_adım.com olarak kullanmayı düşünüyorum. Bu değişimi eski sitenin yedeğini alıp diğerine kurmadan, direk domainler aracılığı ile gerçekleştirebilir miyim ? Veya kısaca bu değişimi sizce en kolay ve ilerde sorun yaratmayacak şekilde nasıl gerçekleştirebilirim ? Ayrıca bu değişim sitenin çalışmasında bir takım sorunlara sebep olur mu ?

Şimdiden ilginiz için teşekkürler.

vBSEO.com Webmaster Mert Gökçeimam's Avatar
    Real Name
    Lizard King
    Liked
    542 times
    Blog Entries
    4
    Lisans değişiklikleri Support Ticket aracılığı ile yapılmaktadır. Lisansınızın transfer edilip edilmediğini kontrol etmelisiniz. Transfer Gereklilikleri: vBSEO Lisansı Almak/Satmak adresinden bunu öğrenebilirsiniz. Lisans değişiklikleri lisansınızın geçerli olduğu adresten vbseo kaldırılmadan ve dosyalar serverdan silinmeden gerçekleşmez.

sundomain farklı bir alan adı durumundadır. Açıkçası çok büyük bir gereklilik değilse domain değişikliği tavsiye ettiğimiz bir olgu değildir.
    Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.

vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
    Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Twitter:@Depkac
    Personal Blog : Mert Gökçeimam

Member
    Real Name
    Barış
    Liked
    0 times
    Domain değişikliği kısmi bir zorunluluktan kaynaklanıyor. Bu sebeple değişikliğe gidiyorum açıkcası.

Son olarak showpost linklerinin kapalı olması ya da a.motorları tarafından indexlenmesini engellemek, konunun ilk mesaj dışındaki diğer mesajlarını görmelerini engellemek gibi birşey mi oluyor ? Bunu öğrenmek istiyorum çünkü genellikle sitemdeki konuların birçoğu açıldıktan sonra farklı kaynaklardan da yararlanılarak genişletiliyor. Bu genişletme işlemi de aynı konuda, ancak ona ek yazılan mesajlarla sağlanıyor. Bu durumda o ilk mesaj hariç diğer mesajlar arama motorları tarafından kaide alınmıyor mu ?

İlginiz için teşekkürler.

vBSEO.com Webmaster Mert Gökçeimam's Avatar
    Real Name
    Lizard King
    Liked
    542 times
    Blog Entries
    4
    Hayır , showpost linkleri duplicate linklerdir. Bundan dolayı bu linkler yerine ana içeriği taşıyan konuların indexlenmesi tavsiye edilen ayardır.
    Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.

vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
    Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Twitter:@Depkac
    Personal Blog : Mert Gökçeimam