vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on domain.com/idnex.php/ within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Merhaba Google www.domain.com/index.php/ şeklinde sitemi gezmeye çalışıyor ve bu benim sitemi aşırı derecede yavaşlatıyor , sayfalar açılmayacak bir hal alıyor.Robots.txt ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Social Groups | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| |||
| |||
| domain.com/idnex.php/
Merhaba Google www.domain.com/index.php/ şeklinde sitemi gezmeye çalışıyor ve bu benim sitemi aşırı derecede yavaşlatıyor , sayfalar açılmayacak bir hal alıyor.Robots.txt dosyasınada baktım bir sorun yok.Fakat bu niye bu şekilde indexlemiş veya nereden buluyor bu adresi ?! Acaba vbadvanced ana sayfama entegre edilmiş durumda bu yüzden olabilirmi? Teşekkürler. Last edited by OnR; 07-18-2007 at 12:18 PM. |
|
| ||||
| ||||
|
Herhangi bir yerde bir kere bu linkin yazılmış olması google'ın bu adresin peşinde olmasına sebep olabilir. google webmasters ehsabınıza girip bu sayfanın indexten düşürülmesini isterseniz sorun düzelir.
|
|
| |||
| |||
|
Dediğiniz gibi google webmasters hesabımdan bu sayfanın indexten düşürülmesini istedim fakat bu sayfaya bir şekilde ulaşıldığı için bunu yapamayacaklarını söyledi.Yani 404 hatası gibi bişey almazsa olmazmış.Ben robots.txt dosyasına şu şekilde bişey eklersem bu direk bütün forumumu etkileşmişmi olur?Google crawl olayı yani. Disallow: /index.php/ veya Disallow: /index.php |
|
| ||||
| ||||
|
index.php yi robots.txt e eklemenizi tavsiye etmem google eğer 404 alıyorsa bu sayfadan kısa süre içerisinde indexten zaten kendi düşürür. Siz de sitenizde bu tarz bir link hiçbir yerde bulunmadığından emin olun |
|
| |||
| |||
|
404 hatası almıyor o safadan.Bu yuzdende indexten silmiyor.Önerebilceğiniz bir çözüm varmı?
|
|
| |||
| |||
|
Maalesef olmuyor. " Denied " bildirisiyle kaşılaşıyorum. Quote:
|
|
| |||
| |||
|
Sırasıyla ; URL Removals --> + New Removal Request -->Individual URLs: web pages, images, or other files (Ayrıca bu seçeneğide denedim "A directory and all subdirectories on your site ") -->http://www.nuveforum.net/index.php |
|
| |||
| |||
| Hmm siz üstteki mesajınızda tavsiye etmem diyince koymadım.Peki bunu robots.txt dosyasına koyarsam nasıl bir olumsuz etkisi olur?
|
|
| ||||
| ||||
| Aslında bu sorunun başlı başına hiçbir olumsuz etkisi yok. robots.txt konusunda ise şöyle anlatmaya çalışayım yahoo bazen slash lerı ignore ediyor ve eğer ignore ederse ana sayfanıza ulaşamaz. Ondan dolayı robots.txt e koymanızı tavsiye etmem.
|