vBulletin SEO Forums

SEO

vBulletin Search Engine Optimization

Buy vBSEO Now! HACKER SAFE certified sites prevent over 99.9% of hacker crime.
ne nw
vBSEO Total Support Team DeskPro'yu Sunar Yeni vBSEO Indirim Opsiyonu vBSEO 3.2.0 Gold Yayınlandı vBSEO Başarısı: 600rafik Artışı - 1 günde $1400 Kazanç! Crawlability Inc. SEO Teknolojisi Patentine Başvurdu  vBSEO bir forumun günde $100 Reklam geliri kazanmasına yardımcı oldu  vBSEO ile en kısa sürede $20.000 kazanmak
se sw

Dizin Değiştirme ile ilğili

This is a discussion on Dizin Değiştirme ile ilğili within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Merhaba; Şöyle bir şey sormak istiyorum. Eğer ben dizin değiştirirsem önceden; Code: http://www.onsayfa.com/forum/ Yapmak istediğim Code: http://www.onsayfa.com/ Ne yapmam gerekli ...

Go Back   vBulletin SEO Forums > vBSEO SEO Plugin > General Discussion > Türkçe

Enhancing 80 million pages.

Register FAQ Members List Social Groups Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 11-13-2006, 05:16 AM
Atakan KOC's Avatar
Senior Member
vBulletin HackerBig Board Administrator

Real Name: Atakan KOC
Dizin Değiştirme ile ilğili

Merhaba;

Şöyle bir şey sormak istiyorum. Eğer ben dizin değiştirirsem

önceden;

Code:
http://www.onsayfa.com/forum/
Yapmak istediğim

Code:
http://www.onsayfa.com/
Ne yapmam gerekli vbdeo da. Ayrıca önceden indexlenmiş olan sayfalarım olduğu gibi gidermi ?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Share on Facebook!
Reply With Quote
Old 11-13-2006, 06:45 AM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO.com Webmaster
vBSEO Total Customer SupportvBulletin HackerBig Board Administrator

Real Name: Lizard King
Blog Entries: 1
Send a message via MSN to Mert Gökçeimam
vBulletin ayarlarından forum url ayarlarını değiştirmelisin.
Ama evet tüm indexlenmiş sayfaların gider malesefki.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Share on Facebook!
Reply With Quote
Old 11-13-2006, 08:09 AM
Junior Member

Real Name: DJ PİSAGOR
Selam

İndexlenmiş sayfalarınızı kurtarabilirsiniz. Yani google ' da /forum/bölüm/konu/ diye bi linke tıklandığında /bölüm/konu ' ya gitmesini sağlayabilirsiniz.

/forum klasörünün içinde bir .htaccess dosyası oluşturun. İçine şu kodları yazın. ( siteadi.com bölümünü kendinize göre değiştirin.)
Code:
Options +FollowSymlinks
RewriteEngine On
RewriteRule ^(.*)$ http://www.siteadi.com/$1 [R=301,NC]
Kolay Gelsin...
Reply With Quote
Old 11-13-2006, 08:15 AM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO.com Webmaster

Arkadaşım bilgin olmayan konularda yanlış bilgi verme lütfen. Yukarıda bahsi geçen durumda yazdığın yöntem işe yaramaz.
Reply With Quote
Old 11-13-2006, 09:32 AM
Junior Member

Denemediğim ve bilmediğim bi konu hakkında konuşmam ben
İşe yaramaması için işletim sisteminin windows olması lazım.
Yukarıdaki yöntem sayesinde google ' daki eski indexler çalışır hemde bu sırada yenisini indexlemeye devam eder google.

Kolay Gelsin...
Reply With Quote
Old 11-13-2006, 09:42 AM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO.com Webmaster

Eski indexler showthread veya forumdisplay gibi dynamic linkler ise işe yarar. Yukarıdaki linkler ise direk vbseo ile submit edilmiş linkler.

Iyi günler
Reply With Quote
Old 11-13-2006, 09:51 AM
Junior Member

Ben ZOİNTS SEO kullanıcısıyım ve bu dediğim yöntem işe yarıyor. ZOİNTS ' te de linkler static ve işe yarıyor. Aynı şekilde VBSEO ' da da çalışacağını düşünüyorum. Çünkü 2 ' side benzer algoritmaları kullanıyorlar.

@Atakan KOC denedikten sonra buraya sonucu yazarsan çok minnettar olurum.

Saygılar.
Reply With Quote
Old 11-13-2006, 09:55 AM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO.com Webmaster

Quote:
Originally Posted by DJ PİSAGOR View Post
Ben ZOİNTS SEO kullanıcısıyım ve bu dediğim yöntem işe yarıyor. ZOİNTS ' te de linkler static ve işe yarıyor. Aynı şekilde VBSEO ' da da çalışacağını düşünüyorum. Çünkü 2 ' side benzer algoritmaları kullanıyorlar.

@Atakan KOC denedikten sonra buraya sonucu yazarsan çok minnettar olurum.

Saygılar.
Zoinst Seo kullanmıyorum ancak hiçbir statik sayfayı özel custom redirect kullanmadan yönlendiremezsin. Zoints'in özelliklerinde malesef bahsettiğin gibi birşey yok. Tekrar söylüyorum dynamic linkleri yönlendirebilirsin çünkü birtek id var ve id yeni sayfaya yönlenir ancak static ve içerisinde keyword bulunan sayfaları değiştiremezsin.
Reply With Quote
Old 11-14-2006, 09:04 AM
Atakan KOC's Avatar
Senior Member
vBulletin HackerBig Board Administrator

Real Name: Atakan KOC
Bilgiler için teşekkürler. Böyle devam etme kararı aldım.
Reply With Quote
Old 11-14-2006, 01:12 PM
HaYLaZ's Avatar
Senior Member

Real Name: Sadri
Send a message via Skype™ to HaYLaZ
zoints seo ile vbseo arasında çok fark var herşeyden önce vbseoda Custom Rewrite olayı var istediğiniz gibi modifye etmeye yada yeni linkler eklemeye olanak sağlıyor ama zointste standart html kullanılıyor en basit örneği zoints te üyelere memeber.php olarak gösterilirken vbseoda /uyeler/ şeklinde gösterebiliyorsunuz.Bu ve bunun gibi birçok ayrıcalıklı özelliği var.
Reply With Quote
Old 11-23-2006, 05:19 PM
morphe's Avatar
Junior Member

Real Name: ilker utlu
Quote:
Originally Posted by Atakan KOC View Post
Eğer ben dizin değiştirirsem
Ben ne zaman böyle bir değişiklik yapsam günümüz internet teknolojisinde, kullandığım şey içerik üreten bir script/program/kod ise bir daha kurmak zorunda kaldım. Eğer statikse daha kötü. Aylar süren indekslemelerin heba oluyor.

Daha çok gelişmesi lazım çoook. Lafıaçılmışken;

Şimdi bir google olayı var ki ben biraz hayranlık duyarım kendilerine (sadece saf zeka + yetmediği yerde parayı zekaya çevirme maharetleri sebebiyle) , 1 indekslerse ilke teknoloji, çökmekte olan altavista 3 indeksler. Yahoo derleriki arkada google database'ini kullanır, bilmem doğru mu ama o da google'ın iki katını indeksler.

Öte taraftan istatistikleri bir kenara bırakıp da bir terimi arama motorlarında aramaya kalktığınızda, en fazla sizin gibi düşünen google olur, en hızlı google bulur, siz ne kadar spesifik olursanız o da okadar objektif+spesifik olur.

Şimdi bu bence şu demektir:

Google'ın araçları; indekslenen sayfa sayısı, backlinkler, istatistikler, robot bilgileri, ıvırlar zıvırlar... Bize google'ın bilgi veren her aracı stabil değil, yanlış yada çalışmıyor değil bence çalıştırılmıyorlar.

Neden? Tek bir sebebi var bence. Google'ın elinde olan tek şey arama algoritması. Google'ı google yapan, şu anki presstijine kavuşturan şey bu algoritma. Bir algoritma -ki ne yaptığı belli olan, nasıl yaptığı da- nasıl çözülemez?

2. kişilere stabil ve doğru bilgi vermeyerek!

Peki bu neden yapılır? İşte bu bir zeka pırıltısı! Gel beni kullan ben sana iyineyiyetine istinaden istediğin şeyi gayet sağlıklı vereyim, ama derinlere inme, bulamazsın.

Neyse, şimdilik üzümü yemek ve bağını sormamak durumundayız ...

Ta ki birileri yeni bir google yaratana kadar.
Reply With Quote
Old 09-05-2007, 04:42 PM
Member

Real Name: tymsh
Quote:
Originally Posted by Atakan KOC View Post
Merhaba;

Şöyle bir şey sormak istiyorum. Eğer ben dizin değiştirirsem

önceden;

Code:
http://www.onsayfa.com/forum/
Yapmak istediğim

Code:
http://www.onsayfa.com/
Ne yapmam gerekli vbdeo da. Ayrıca önceden indexlenmiş olan sayfalarım olduğu gibi gidermi ?
mert bey , şunu sormak istiyorum :

ben vbadvanced cmps kurdum.

www.domainadı.com yazınca portal açılıyor..oradan foruma

www.domainadı.com/forum.php den ulaşılıyor..

ftp'de root klasörümde "forum" adlı bir klasör oluşturmadım yani.

vb seo almak istiyorum , forum sayfalarımın indexlenmesi nasıl olur...mutlaka www.domainadı.com/forum path'i mi olmalı bende?
Reply With Quote
Old 09-05-2007, 04:47 PM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO.com Webmaster

Selam Ziya ,

Bende kendi sitemde sizinle aynı formatı kullanıyorum ve hiçbir sorun yok. Herhangi bir path değişikliği yapmadan kullanabilirsiniz. Bakmak isterseniz Ayyas.Com site giriş sayfası Ayyas forum ana sayfa ve diğer bölümlere oradan ulaşabilirsiniz.
Reply With Quote
Old 09-05-2007, 07:41 PM
Member

Real Name: tymsh
Teşekkürler mert bey...Eğer mümkünse özel mesaj ile bir sorum daha olacak?
Reply With Quote
Old 09-05-2007, 09:01 PM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO.com Webmaster

Elbette Ziya , yardımcı olmaya çalışayım.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules