Results 1 to 13 of 13
Like Tree5Likes
  • 4 Post By Mert Gökçeimam
  • 1 Post By Mert Gökçeimam

Bu gemi su aliyor...

This is a discussion on Bu gemi su aliyor... within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Mert bey, Vbseo 'da uzun suredir guncelleme ve yenilik yok. Bu durumdan tum musteriler rahatsiz. Yazilanlara verilebilen resmi bir cevap ...

Senior Member Array
    Real Name
    ahmet
    Liked
    1 times

Bu gemi su aliyor...

Mert bey,

Vbseo'da uzun suredir guncelleme ve yenilik yok. Bu durumdan tum musteriler rahatsiz. Yazilanlara verilebilen resmi bir cevap da yok. Forumda yazilan konu ve mesajlara bakiyorum eskisi gibi degil. Sizin de ayrilacaginizi uzerine ekleyince bu vbseo gemisi su aliyor, yakinda batacak diye dusunuyorum. Belki de yaniliyorum ama dusundugum bunlar.

Sizden aciklayici ve net bir cevap beklentisi icinde degilim. Sadece dusuncelerimi sizinle ve diger uyelerle paylasmak istedim.

Senior Member Array zbahadir's Avatar
    Real Name
    Zafer BAHADIR
    Liked
    23 times
    vBSEO'da şu an bildiğim kadarıyla herhangi bir sorun yok olsaydı mutlaka güncellenirdi. Sorununuz neyse yazarsanız yardımcı olmaya çalışabiliriz. Kimsenin rahatsız olduğunu sanmıyorum olsa yazarlardı.

vBSEO.com Webmaster Array Mert Gökçeimam's Avatar
    Real Name
    Lizard King
    Liked
    721 times
    Blog Entries
    4
    vBSEO'nun su aldığı filan yok , siz kalkıp vBSEO ile alakalı olmayan birşeyi vBSEO'nun üzerine yüklerip mutsuzluğunuzu bizim üzerimize atmaya çalışıyorsunuz. #35 bir dikkatli okuyun bu mesajda ne yazdığını , bu sorun ile müzdarip olduğunu ancak vBSEO kurulumunu bile henüz gerçekleştirmediği söyleyen ( yani vBSEO kullanıcısı olmayan ) veya vBulletin ve diğer scriptlerde bu sorun ile karşılaşan milyonlarca kullanıcı var. Onlarında suçunu bize yıkın isterseniz.
    Bu işlemi uygulayanlar SEO konusunda başarılı siteleri hedefliyorlar çünkü amaçları PARA.

Yeni versiyon çıkarmamızı sağolsun zırt pırt yeni versiyon yayınlayıp bizleri neredeyse çalşamayacak duruma getiren vBulletin'e biraz da söylenseniz keşke. Bir bakın bizden başka aktif vBulletin'e yoğunlaşmış kaç şirket kaldı acaba ? Biz onlar gibi sisteme onlarca gereksiz şey ekleyip sistemimizi bloat ( aşırı gereksiz şey içeren ) bir yazılım haline sokmayı düşünmüyoruz. Kaldı ki vBSEO bir SEO eklentisi , zırt pırt güncelleme ihtiyacı duyulan birşey değil.
    Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.

vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
    Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Twitter:@Depkac
    Personal Blog : Mert Gökçeimam

Member Array
    Real Name
    Fatih
    Liked
    4 times
    Mert Bey'in sözlerine imzamı atıyorum.

Junior Member Array
    Real Name
    Fatih ORAK
    Liked
    2 times
    Mert Gökçeimam'a katılmıyorum, jupiter5'e ise sonuna kadar değilse de yazacaklarım ile katılıyorum.

vBSEO 149$ verip aldığımız vBulletin eklentisi. Bu eklenti neler yapıyor öncelikle bunu öğrenmek gerek. Yönlendirme sorunu bu zamanlarda çok fazla kişinin problemi. Bende vBSEO ile alakası olduğunu düşünüyorum. vBSEO ile alakası yoksa, neden vBSEO son sürüme güncellenmesi isteniyor? veya vBSEO sürümüne güncelleyen %99 lisanslı kullanıcıların problemleri neden ortadan kalkıyor? Sorun vBSEO da değil diye kimse ortalıkta gezmesin. Bir çok büyük firmanın barındığı serverde sorun olma ihtimali vBSEO da olma ihtimaline göre oldukça düşük belki de hiç.

Gelelim vBSEO'nun son durumuna. Açık vs yok diye farz edersek. Güncelleme çıkmaması veya yenilik gelmemesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu olamaz. Çünkü biz buna para verip alıyorsak güncelleme veya yenilik beklemeyede hakkımız var. Kimse kalkıp da mevcut özelliğe göre aldınız, yok şunu yapın bunu yapın demesin. Çünkü google bir çok alagoritma çıkardı ve büyük forumlar -vBSEO kullananlar için- haricinde diğer vasat forumlar ve altı ayakta duramadan daha henüz vBSEO maaliyetini karşılamadan pes etme durumuna geliyor. vBSEO ne kadar optimize ederse etsin kesinlikle vBSEO, bu parayı alıp bize son arama motorlarının yeniliğine hitap etmiyorsa "gemi su alıyor" kelimesini de içinde sindirmeli

Bkz: Zengin snippetler, html5 vb bir çok yeniliği ile getirdi ve getirmekte büyük arama motoru Google. Bunlar kaşısında, klasik; url optimizasyonu yapan vBSEO yu düşünürsek gemi kesinlikle su alıyor. Son 1.5 yılda çıkardığı tek yenilik sanırım; vBSEO Like özelliği. Bunun da optimizasyona büyük bir etkisi olmadığını biliyorum hatta şu şekilde bir konu açmıştım. bkz: vBSEO Like / SEO Etkisi

Kısacası yenilik yoksa vBSEO da su almaya mecbur. Hatta god bye denmeye bile. Googlede arama yapın bakalım; Satılık vBSEO diye kaç sonuç çıkıyor? Bu kadar kişinin 1 si hatalı, diğeri hatalı, hepsi mi hatalı? 4x4 lük bir eklenti kimse beklemiyor zaten. Fakat sorunlarımıza da çare bulması veya gündemdeki arama optimizasyonuna etkide bulunmaya da aldığı parayla mecbur

Not: Tamamen kişisel fikrimdir. Eleştiri yapmayın. Olumsuz eleştirilere kapalıyım, bu da benim hakkım
    Kolay gelsin

Real Name
    Zafer BAHADIR
    Liked
    23 times
    vBSEO'nun arada güncelleme yapması kod optimizasyonu oluyor çoğunlukla. Bir aralar bazı açıkları vardı ama zamanla kapatıldı diye tahmin ediyorum. vBSEO'dan da çok fazla şey beklememek lazım yani asıl yapması gerekenlerin dışında tabii. Google aramamalarından yönlendirme sorunlarından bana gelen müşterilerimden hemen hespsinin sorununu giderdi ve bu sorunların hiç biri vBSEO ile ilgili doğrudan alakalı değildi. Belki vBulletin+vBSEO birleşimi biraz zaafiyet doğuruyor olabilir. vBulletin açık kod vBSEO'da açık kod olunca sisteme sızmak için açık arayacak çok kişi olacaktır ve zamanla başka sorunlarda çıkması olasıdır.

Junior Member Array
    Real Name
    Fatih ORAK
    Liked
    2 times
    Quote Originally Posted by zbahadir View Post
    vBSEO'nun arada güncelleme yapması kod optimizasyonu oluyor çoğunlukla. Bir aralar bazı açıkları vardı ama zamanla kapatıldı diye tahmin ediyorum. vBSEO'dan da çok fazla şey beklememek lazım yani asıl yapması gerekenlerin dışında tabii. Google aramamalarından yönlendirme sorunlarından bana gelen müşterilerimden hemen hespsinin sorununu giderdi ve bu sorunların hiç biri vBSEO ile ilgili doğrudan alakalı değildi. Belki vBulletin+vBSEO birleşimi biraz zaafiyet doğuruyor olabilir. vBulletin açık kod vBSEO'da açık kod olunca sisteme sızmak için açık arayacak çok kişi olacaktır ve zamanla başka sorunlarda çıkması olasıdır.

Kod optimizasyonu vs. her neyse fakat vBSEO kuran siteler 3-5K dan sonrası kesinlikle hostingde barınamıyor. VPS vb ihtiyaçları duyuyor. Bu konuda da başta burda olmak üzere bir çok yerde vBSEO nun aşırı yüklendiği apaçık gerçek. Bunu söylememin nedeni; kazancı olmayan adam 149$ vBSEO ya para verdiği yetmiyormuş gibi yıllık barınma masrafı 400-500 ü rahat buluyor. Bir çok kişinin de öğrenci olduğunu düşünürsek bu rakam bir öğrenciye göre ciddi paralar. Tabi şimdi bir kafa çıkıp yazacak; kimse size zorla aldırmıyor!... Hemen ona da cevap veriyorum yazılma ihtimaline göre; kimse bize zorla para vermiyor fakat verdiğimiz paranında karşılığını almak bizim hakkımız.

Real Name
    Zafer BAHADIR
    Liked
    23 times
    Quote Originally Posted by isByTiti View Post
    Kod optimizasyonu vs. her neyse fakat vBSEO kuran siteler 3-5K dan sonrası kesinlikle hostingde barınamıyor. VPS vb ihtiyaçları duyuyor. Bu konuda da başta burda olmak üzere bir çok yerde vBSEO nun aşırı yüklendiği apaçık gerçek. Bunu söylememin nedeni; kazancı olmayan adam 149$ vBSEO ya para verdiği yetmiyormuş gibi yıllık barınma masrafı 400-500 ü rahat buluyor. Bir çok kişinin de öğrenci olduğunu düşünürsek bu rakam bir öğrenciye göre ciddi paralar. Tabi şimdi bir kafa çıkıp yazacak; kimse size zorla aldırmıyor!... Hemen ona da cevap veriyorum yazılma ihtimaline göre; kimse bize zorla para vermiyor fakat verdiğimiz paranında karşılığını almak bizim hakkımız.
    Kesinlikle o konuda haklısınız, zaten önerileri de sunucu kullanılması yönünde.
    VPS giriş seviyesindeki siteler için uygundur. vBSEO'lu orta halli siteler için minimum sunucu gerekiyor. Zaten vBSEO bir site üzerinde çok fazla iş yapıyor ve bir o kadar ek sorgu bu da çok normaldir.

Real Name
    Lizard King
    Liked
    721 times
    Blog Entries
    4
    Yanlış anlamayın ancak bizim için müşterinin ne durumda olup olmadığının bir önemi yok. Kaldı ki eğer öğrenci olarak bu tarz yükün altından kalkamıyacak durumdaysanız girmemek çok daha doğrusu olur. Ayrıca site yönetimi ucuz birşey değildir. Ve malesef yazdıklarınız Yatırıcılımlık ile yakından uzaktan alakası olmayan oldular. Eğer bir site açıp gelir elde etmeye yöneliyorsanız , o zaman yatırım yapmak durumundasınız. Doğru seviyede yatırım yapılmadığı taktirde veya ekstra çaba gösterilmediği taktirde milyonlarca rakibinizin olduğu iş hayatında başarılı olmanız çok daha zor.

vBSEO aşırı yük filanda bindirmiyor. Oda apayrı bir şehir efsanesi. Dünyanın en yoğun forumlarından birkaçını yönetiyorum vBSEO ile. Defalarca stres testleri yapıyoruz vs.. 15 bin kullanıcı serverdayken vBSEO aktif deaktif arasında sitede 0.10 load farkı var. Bu tamamen ihtiyaçlarınıza , hedeflerinize uygun server kullanarak , işinde uzman kişilerin uzmanlıklarını yapmasını sağlamakla gerçekleşen birşey.

Ülkemizde malesef bu iş çok fazla kişi tarafından ek gelir beklentisiyle yapılıyor ve siteler düzgünce büyüyemiyor. Yurt dışında ise büyük forumların hepsi şirket hemde fazlasıyla zengin şirketler.
    ALP likes this.

Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Real Name
    Lizard King
    Liked
    721 times
    Blog Entries
    4
    PHP den Register_Globals opsiyonunu deaktif ettiğinizden emin olun.

Junior Member Array
    Real Name
    Fatih ORAK
    Liked
    2 times
    Quote Originally Posted by Mert Gökçeimam View Post
    PHP den Register_Globals opsiyonunu deaktif ettiğinizden emin olun.
    Anlamadık ?

Real Name
    Zafer BAHADIR
    Liked
    23 times
    Anlamadık ?
    Açıkla ilgili

Gri
    Gri is offline
    Member Array Gri's Avatar
    Real Name
    Sinan
    Liked
    0 times
    Gelelim vBSEO'nun son durumuna. Açık vs yok diye farz edersek. Güncelleme çıkmaması veya yenilik gelmemesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu olamaz. Çünkü biz buna para verip alıyorsak güncelleme veya yenilik beklemeyede hakkımız var.
    Bilgisayarınız sorunsuz çalışıyorsa format atmanız anlamsızdır.

Maalesef Türk insanının klasik özelliğidir bu "para veriyorum o halde her şeyi isteme hakkım var, para verdiğim firmanın çalışanları da benim kölem zaten!" şımarıklığı.

vbseo gibi son kullanıcıya doğrudan hitap etmeyen, belirli ve sınırlı bir amaca yönelik, üstelik bu amaca düzgün hizmet edebilmek için son derece "hafif" olması gereken bir yazılımı hantallaştırmak istiyorsunuz bu şekilde.

Ben de bu yazılıma para verdim; gerek vBulletin'dan, gerekse de vbseo'dan tek bir beklentim var, olabildiğince stabil olmaları, iki günde bir güncelleme çıkarıp uğraştırmamaları. Uzunca bir süre düzgün şekilde çalışabilmeleri. Siz sürekli servise götürmek zorunda kalacağınız bir bilgisayar alır mıydınız?

Bir yazılımın başarısı iki günde bir güncelleme yapmasında değil, yapmamasındadır.